Една история с хепиенд

11.07.2018;

Това е една история с хепиенд.

Гражданин сигнализира контактния център на Столична община за пътен знак на улица „Братя Миладинови” при кръстовището с „Козлодуй”.

Администрацията получава сигнала и отговаря, че сигналът е коректен и ще бъде извършено демонтиране.

Чудесно, ще си кажете вие.

Да, щеше да е наистина чудесно, ако сигналът не беше подаден през 2016, а администрацията не беше отговорила през 2018 година, на 4 юли.

Откакто съм общински съветник (3 години почти) това е поне четвърти случай, в който се получава трагикомично забавяне на администрацията.

Няма да ви припомням подаденият сигнал миналата зима към Столичен инспекторат за замръзнал тротоар, на който сигнал администрацията отговори...през август месец на следващата година.

Но ще кажа едно – при растящото недоверие на гражданите подобни случаи трябва да излизат на показ.

За това ви показвам въпросния парадокс.

Историята, както казах, е с хепиенд.

След 2 години най – накрая някой ще демонтира временно поставен знак, който 2 години е пречел на гражданите, защото...а бе защото хубавите неща стават бавно.

Виното отлежава.

Отлежават и хубавите сирена.

Отлежават и някои оплаквания на граждани.

А често се случва ако много искаш да прокараш нещо смислено, управляващите да направят някоя временна комисия по случая, за да може и то да отлежи.

Край на историята.

Сезирал съм комисията по връзки с гражданското общество, на която съм заместник – председател.

Ще бъде извършена проверека, а аз ще настоявам комисията да излезе с принципно становище, касаещо сроковете на гражданските сигнали.

В противен случай крехкото доверие към нас ще стане още по – крехко, докато ние ставаме все по – отлежали...

От фейсбук

Още от Коментари

Повече пари за инвалидите е купуване на съвест

Те имат нужда от услуги, а не от изолация, казва президентът на КТ "Подкрепа" - Г-н Манолов, поискахте от НОИ и Агенцията за социално подпомагане данни за издадените решения за инвалидни пенсии.

Правата на престъпника нямат край, правата на жертвата обаче свършват със скромният надгробен паметник

Според мен болшевишкият комунист и контролираното от него общество разрушава цивилизацията чрез терора на една съдебна система, която обвинява, съди и в крайна сметка унищожава годните, читавите,

Усмивките, дами и господа, са си нашите, не са чужди!

Такива като тебе, Тото, са последните Губя си времето с нередните Вярваха само на емблемите Имат лед във вените-е! Усмивките, дами и господа, са си нашите,

Знаете ли какво са 5 пет години?!

Знаете ли какво са 5 пет години?! Толкова много, че чак общото ни съобщение за раздяла с бтв, с която се "родихме" заедно, вече да не съществува. Не мога да споделя онова съобщение за напускането ми,

Историята за брадвата и съпругата, които паднаха в реката

"Един дървар мина над реката и си изпусна брадвата във водите ѝ. Заплака от мъка, но тогава Господ му се яви и попита: - За какво плачеш? - Как да не плача,

Безхаберници с възпитание нулево. Навсякъде са и са непоправими!

На кръговото на Руски паметник супер сладка баба над 80, решена в ярко розово и червено с бяла коса и умилителни къси чорапки с къдрички тръгва да пресича на пешеходната пътека.

Хората никога няма как да бъдат напълно равни. Ето превъзходството в баскетбола на Майкъл Джордан над мен е несправедливо

Хората, където и да се намират по света, никога няма как да бъдат напълно равни. Най-малкото заради физиката ми, аз, с моите 182 см, не мога да играя баскетбол като Майкъл Джордан или друг легендарен

Той е продукт на хибридните битки на Кремъл!

От доста време се знае, че Асанж е партньор на ГРУ. Но последните разкрития, че руските спецслужби са се опитали да го изведат тайно от посолството на Еквадор и от Великобритания в дипломатически

Писъмце до моя приятел Иво и другите сценаристи на Слави, както и до други любители на балканския кашкавал

Калин Терзийски във фейсбук: МАЛКО ПИСЪМЦЕ ДО МОЯ ПРИЯТЕЛ ИВО И ДРУГИТЕ СЦЕНАРИСТИ НА СЛАВИ, КАКТО И ДО ДРУГИ ЛЮБИТЕЛИ НА БАЛКАНСКИЯ КАШКАВАЛ ...е, Ивак, ти чел ли си последните ми книги?

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.