Иванка, която поръча килър за родата заради 4 млн. USD наследство

27.06.2018;

Три години затвор постанови Пловдивският апелативен съд за Иванка Ройдова, поръчала екзекуция на 7 роднини, след като отмени условното ѝ наказание от предишната инстанция. Мярката ѝ за неотклонение бе променена от “подписка” в “задържане под стража”.

Тя беше арестувана веднага в залата, тъй като

според магистратите има

опасност да се укрие

68-годишната жителка на Браниполе изпадна в шок.

“Какво става, къде ще ме водят”, питаше тя адвоката си Йордан Давчев. Белезниците ѝ бяха щракнати пред нейната дъщеря. Свидетел на сцената бе и племенницата ѝ Гергана, която е била сред набелязаните жертви.

Според държавното обвинение Ройдова е замислила убийството на родата заради наследството на починалия си баща Георги Ройдов в САЩ, оценявано на 4 млн. долара. Подозренията ѝ били, че нейният брат Стойчо има намерение да прибере цялото имане и е влязъл в договорка с болногледачката на покойния Недялка Бързакова.

Жената имала пълномощно да се разпорежда с авоарите на богаташа. През март 2016 г. Ройдова се свързала със служител на ДАНС под прикритие, когото мислела за човек от подземния свят. От него поискала най-напред да отвлече брат ѝ, да го застави да подпише пълномощно на нейно име за наследството и да го инжектира с голяма доза инсулин.

Стойчо бил диабетик и така смъртта му щяла да изглежда естествена. Сестрата поискала от фалшивия килър да застреля и близките на брат ѝ - сина му Георги, дъщерята Гергана, зет му и двете непълнолетни внучета. Тогава те са били на 8 и 15 г.

  Убийството трябвало да стане навръх Гергьовден, когато семейството се събирало в Браниполе. Агентът

получил от Ройдова

списък с имената на

жертвите, както и

3000 лв. предплата

Иванка му обещала 10% от милионите на баща си, ако очисти брат ѝ и неговата фамилия.

Служителят на ДАНС бе разпитан при закрити врата в окръжния съд, където е потвърдил за поръчката. Сред ключовите доказателства е листчето с имената на набелязаните, които Ройдова му предала. Самата тя през цялото време на първа инстанция твърдеше, че е невинна. Версията ѝ бе, че е взела агента за адвокат, който може да помогне за връщане на милионите на баща ѝ.

“Обвиненията срещу мен са измислени. Ударът идва от болногледачката Недялка Бързакова. Тя иска да сложи ръка върху наследството. За какво ми е да убивам Стойчо, след като парите не са у него”, обясни Ройдова.

След като получи условна присъда от 3 г., брат ѝ и прокуратурата обжалваха. В апелативния съд показания даде зетят на Ройдова Антон Фътов. По думите му приживе богаташът Георги Ройдов осигурил двете си деца в България, внуците си, както и втората си дъщеря в САЩ.

“Не ги делеше, на

всички купи апартаменти”,

заяви Фътов

На неговата дъщеря милионерът оставил 50 хил. долара, за да продължи обучението си. С пари на богатия емигрант близките му придобили офиси, магазини и коли. След като издъхнал, трите му деца разбрали за пълномощното, което е дал на Бързакова. А Ройдова скроила план как да получи цялото наследство.

Решението на апелативния съд в Пловдив за 3-годишната ѝ ефективна присъда не е окончателно и защитникът на Иванка ще го обжалва.

“Бях подготвен за такова развитие на нещата. Обясних и на клиентката си, че има такъв вариант, но все пак за нея бе неочакван”, каза адвокат Йордан Давчев.

Още от Скандал

Битката за Кубадински. Сали Курдов няколко пъти укривал партизанина Пенчо, но въпреки това комунистът наредил смяна на името му

l Приятно съм изненадан, че хората уважават баща ми, казва синът му Пламен l Привържениците му обжалват решението за демонтаж, а противниците - да го сринат Въпреки решението за демонтиране на

9 септември 1944 г.: Терор и пропаганда

Вече изминаха 74 години от 9 септември 1944 г., но споровете по идеологически теми продължават да разбунват духовете у нас. В това отношение съвсем пресен е примерът с публикация в социалните мрежи

След протест на интелектуалци паметникът на Пенчо Кубадински ще бъде махнат

Община Лозница отмени скандалното решение за увековечаване на комунистическия деец - заграждат го с лента и го покриват до демонтажа Паметник на Пенчо Кубадински – вдъхновител и организатор на един

Емблематичните кадри - манипулация и действителност

Филмът с Чапай е нарочно заснет дублаж, а хората се подиграват на лентата с Тодор Живков Тържественото посрещане на Червената армия от столичани и всенародната радост от идването на власт на

Три вида отнети от царя имоти според списъка на Кимон Георгиев

Според списъка на Кимон Георгиев, изготвен след референдума през 1946 г., имотите са разделени на три. Първите са изцяло държавни - построени на държавен парцел и с бюджетни средства.

В мазето на “Врана” имало хлебарки, въшки и боклуци, царят ремонтирал за 1,3 млн. лв.

Симеон лично намерил оригинални стъкълца от витражите и ги пратил за мостра във Франция По негови спомени възстановили портала от гранит и ковано желязо Покривът на двореца бил пробит,

Двоен удар с Коен и Манафорт притиска Тръмп в ъгъла

Негови близки сътрудничат на правосъдието за незаконни плащания на жени по време на кампанията през 2016 г. Личният адвокат на Тръмп - Майкъл Коен, някога вярваше,

Царят може да остане само с къщата си в Баня, Карловско

Той загуби окончателно дворците “Кричим” и “Ситняково”, както и хижата “Саръгьол” Обявената за държавна “Врана” му е най-важна, защото живее в нея, “Царска Бистрица” на Боровец пък чака последно дело

Изказването, което предизвика скандала. Вицепремиерът: Бароните им налагат живот срещу закона

Циганските барони налагат модел на съществуване, коренно противоположен на законовите норми в българското общество. България е изправена пред пропастта на етническа криза.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.