Австрия, Унгария и Дания с нови мерки срещу мигрантите

22.06.2018;

Себастиан Курц пази границите си с БТР-и, реже парите за бежанците, ако не знаят немски

С проектозакона “Да спрем Сорос” Унгария криминализира помощите за търсещите убежище

Австрия и Унгария затягат законите си, свързани с подпомагане на имигранти. Двете държави демонстрираха неочаквано единство срещу търсещите убежище в ЕС.

Австрийското коалиционно правителство представи плановете си за намаляване на средствата за мигранти, с което

цели възпиране на новопристигналите

Социалната помощ ще бъде ограничена до 563 евро на месец. Тя може да стигне 863 евро, колкото получават и австрийците, но само ако бежанецът изкара теста по немски. На мигрантите също така ще бъде забранено да претендират за подобни обезщетения в продължение на 5 г.

"Основното правило, което ще въведем, е, че немският език ще се превърне в ключ към пълната минимална полза - заяви австрийският канцлер Себастиан Курц. - Това означава, че всеки, който няма достатъчно езикови умения, няма да може да претендира за пълната минимална полза."

Дания също обвърза помощите за имигранти с познаването на местния език и култура. В страната се въвежда задължително обучение по език, демокрация, равенство и християнски празници за деца от райони с мигрантско население. Ако децата не са записани за часовете, детските надбавки и помощи се губят. Програмата, договорена и с опозиционните партии, предвижда 25 часа седмично обучение. Проблемът в страната е сериозен, тъй като

мигрантите вече

са 8,7% от населението й

Неслучайно австрийският канцлер наблегна на факта, че системата за разпределяне на нелегални мигранти между страните от ЕС не работи.

"Ние сме длъжни да спрем незаконната миграция и да обезпечим сигурността на Европа - споделя Курц. - На европейската сцена трябва да се създаде нова миграционна система. Ние трябва сами да решаваме кой може да дойде в Европа, а не трафикантите на хора да вземат тези решения вместо нас."

По тази причина Австрия изгради специална система за проверка на преминаващите през граничните пунктове, за да спре притока на бежанци. Освен това властите издигнаха и огради, за да попречат на мигрантите да влязат в пределите на страната.

Освен това австрийският военен министър Ханс Петер Доскозил обяви, че в района на Тирол са изпратени четири БТР-а "Пандур", а 750 войници са в режим на готовност.

Именно заради това премиерът на Унгария Виктор Орбан намери в лицето на Курц неочакван съюзник и съмишленик. Двамата дори се срещнаха, за да набележат общи мерки за борба с нелегалната миграция.

"Главната задача на Австрия и на Унгария е да спрат незаконната миграция към Европа", обяви Орбан.

Междувременно унгарското правителство внесе проектозакон, който предвижда да се криминализира помощта за нелегалните имигранти, които искат убежище.

Даването на храна на мигранти и отпечатването на листовки с полезна информация за тях ще бъде престъпление в Угария. Освен това конституцията ще бъде променена, за да не могат други държави - членки на ЕС, да прехвърлят мигранти в унгарската страна.

Проектозаконът, наречен

"Да спрем Сорос",

отразява отрицателното отношение към милиардера Джордж Сорос, обвиняван, че насърчава мигранстската вълна към Европа.

След като Вишеградската четворка и Австрия започнаха да провеждат своя антимигрантска политика в Брюксел бяха силно обезпокоени.

Унгария вече изгради ограда с бодлива тел по границата си със Сърбия, а балканските страни въведоха свои ограничения за преминаване на границите в координация с Австрия, с което до голяма степен затвориха пътя към Централна Европа.

Унгария допълнително построи 4-километрова бариера с контролно-пропускателен пункт по границата си със Словения, когато миграционният поток се измести натам. Като изрази готовност да издигне още една на прохода Бренер с Италия в случай на необходимост.

От тази гледна точка постигането на общо европейско решение в края на юни изглежда почти невъзможно.

Още от Скандал

Нови разкрития за великата група: Оргиите на "Бийтълс"

Джон спал с омъжена жена пред съпруга, а Макка видял Бог благодарение на LSD Почти половин век отмина, откакто сър Пол Маккартни обяви, че "Бийтълс" се разпадат.

Стойчо Кацаров, Център за защита правата в здравеопазването: Холандия премахна монопола и има най-доброто здравеопазване

- Г-н Кацаров, какво мислите за идеите за реформа в здравеопазването? Лансират се варианти с допълнителни застраховки или пълно премахване на монопола на здравната каса.

Опит за стоп на кражбите от здраве

В опит да спре грандиозните кражби и източването в здравеопазването министерството на Кирил Ананиев лансира няколко идеи. Една от тях е лечението над 700 лв.

Реформата е заради дупка от 300 млн. лв.

300 млн. лв. дупка в бюджета на здравната каса са станали причина за идеята на министерството всеки работещ да внася допълнително пари за здравна застраховка,

Как се източва здравната каса

дравната система е пробита от години. Най-разпространената схема е да се изписват скъпоструващи пътеки, които не се изпълняват, но се източват парите от здравната каса.

Работещите ще плащат не по 12 лв., а по 38 лв. застраховка

По 38 лв. извън задължителните 8% от заплатата ще трябва да плащат месечно работещите, за да покриват здравните застраховки на 7-те милиона българи. Това ще стане,

Протестен хаос

Пред Народното събрание отново бе мъжът с разкървавената глава от антимонополните бунтове през 2013 г. Там беше и “индианецът” Николай Гацев, изгонен от СДС,

Кои са говорителите - фен на агитката на "Левски" и бивш дансаджия

Емил Русанов, който се разхождаше с мегафона и обяви исканията на протестиращите, е фен на агитката на "Левски" (София). Това става ясно от профила му във фейсбук.

Битката за Кубадински. Сали Курдов няколко пъти укривал партизанина Пенчо, но въпреки това комунистът наредил смяна на името му

l Приятно съм изненадан, че хората уважават баща ми, казва синът му Пламен l Привържениците му обжалват решението за демонтаж, а противниците - да го сринат Въпреки решението за демонтиране на

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.