Посещението в Норвегия с деца е опасно за вашето семейство

06.06.2018;

Ако социалната служба "Барневернет" беше създадена през 1992 г. в България вместо в Норвегия и дейността й бе насочена срещу организираната престъпност, преходът в нашата страна никога нямаше да роди мафия и олигархия.

Мутренски групировки като ВИС и СИК нямаше да имат никакъв шанс за развитие. Икономически кръгове като "Мултигруп" и останалите, обвързани с управляващите политически партии, както и всякакви ДС и комсомолски организации нямаше да съществуват дори за седмица.

Да, говоря за социалните в Норвегия - една от най-богатите и щастливи страни в света, в която преди дни отнеха децата на българката Цветелина Оланд. Защото се развела с мъжа си и имало "опасения, че настройва децата срещу него и има риск да ги изведе в чужбина".

Първоначално новината звучеше като груба шега, като неуместна скрита камера. Но само за тези, които никога преди това не бяха чували за норвежката социална служба "Барневернет" - това изключително мощно, безкомпромисно и ефикасно оръжие. Може би по-могъщо от най-модерната вечнолетяща крилата ракета на Путин и най-невидимите щатски технологии "Стелт" в бойната авиация на Съединените щати.

Сега, като се замисля, ако "Барневернет" бе създадена по-рано, нямаше да има никаква нужда данъчните да се мъчат и тормозят толкова с Ал Капоне през 30-те години на миналия век и цели армии да преследват Пабло Ескобар по покривите 60 години по-късно.

Чудно как никой досега не се е досетил, но норвежките социални са единствените на планетата, които могат да се справят с наркокартелите в Мексико, избили над 15 хиляди души, със сомалийските пирати, с вируса на СПИН и въобще всичко, което им се изпречи на пътя.

Откъде обаче идва цялото това могъщество?

Ако трябва да бъдем максимално сериозни и задълбочени, най-добре е да се обърнем към световната история. И веднага на очи се набива как "Барневернет" е най-близка като възможности и правомощия до нацистката тайна полиция Гестапо, разработена от Херман Гьоринг през 1933 г.

Това го казвам абсолютно сериозно и отговорно.

Както Гестапо действат без никакъв съдебен надзор и контрол, така и "Барневернет" отнемат деца, без да се съобразяват с мнението на полицаи, психолози, лекари, засегнати страни и дори съдебни решения. Единствената разлика е, че засега норвежките социални работници не са отворили концентрационни лагери за родители като колегите им от фашистка Германия.

Но предвид правомощията, които има "Барневернет", строежът на концлагери за "съмнителни родители" е само въпрос на време, тъй като средства в скандинавската страна не липсват.

А развитието на тази социална служба е в тотален възход. Ето и малко исторически паралели. В разгара на Втората световна война Гестапо наброява 45 000 души. Вярно, "Барневернет" не може да се похвали с подобна цифра, но, забележете, семействата, които те разследват всяка година, са около 44 000. Три пъти повече от социалните във Франция, в която населението е 12 пъти по-многобройно, с по-южни нрави и "по-горещ" поглед върху възпитанието на деца.

Не е ли твърде съмнително всичко това, както обичат да се изразяват в "Барневернет"? Защото норвежките социални работници действат единствено по съмнение, по слух, по информация от трети лица. Светкавично отнемат децата дори и от родителя, който доказано няма абсолютно никаква вина за нищо.

Често братчета и сестричета се разделят на стотици километри, с възможност да виждат биологичните си родители много по-рядко от затворниците с тежки присъди, а след приемното семейство се осиновяват.

Всяко четвърто отнето дете е от смесен брак, което оставя сериозни съмнения, че по този начин, посягайки на чужденци, норвежците решават по най-варварски начин собствените си проблеми с бездетните семейства. И тук е повече от очевидна приликата с хитлеристката програма "Лебенсборн", която брутално търси решения на проблемите с раждаемостта в Третия райх.

И ако си мислите, че всичко това е само български проблем на територията на Норвегия, жестоко се лъжете. Всяка година там отнемат около 1600 деца, което в годините назад предизвиква сериозни дипломатически скандали с Чехия, Румъния, Индия, Полша, Русия, Канада. Но всичко това е без резултат, защото "Барневернет" не дават обяснения на никого.

Сега вече нямам никакво съмнение, че когато героят Марцел на Уилям Шекспир от трагедията "Хамлет" казва знаменитата фраза: "Да, има нещо гнило в Дания" в края на четвърто действие, той в действителност е имал предвид Норвегия, която към онзи момент е била в територията на Дания.

Само едно е странно, и дори бих казал безотговорно, в цялата тази работа. Защо Външно министерство не съобщава за тази огромна опасност на официалната си страница с големи червени букви, както прави това за държави, в които възникват военни конфликти или бушуват опасни епидемии.

Защото случващото се в Норвегия е наистина опасно за българските семейства. Примерите за това са твърде много.

Да се чудиш как в тази толкова щастлива и загрижена за децата страна се роди чудовището Андеш Брайвик, което през 2011 г., точно 24 часа след рождения ми ден, застреля 77 сънародници и рани други 155-има на норвежкия остров Ютьоя?

Явно вездесъщата "Барневернет" е проспала неговото детство...

Още от Коментари

Сексът е дар Божи, страстната любов води към вечен живот

Папа Франциск заяви по време на беседа с млади вярващи от Франция, че сексът е „дар Божи“. Пълният текст беше разпространен от пресслужбата на Ватикана. „Сексуалността и сексът са дар Божи.

Нормалните (да се чете десни) хора продължават да са много лошо прецакани. И така вече 10-15 години.

В ГЕРБ май не си дават сметка, че вероятно дължат крехката си преднина от 3% пред БСП на това, че единствената причина немалко хора да гласуват за тях е буквално за да не спечели БСП.

В България досега никой президент не е спечелил война с премиера

В закона пише, че трябва да се съгласува с президента назначаването на новия главен секретар. Ако един човек иска да подаде оставка, може да се съгласува евентуално с жена си.

Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо, което съм виждала и съм в пълен захлас

Скъпи ми приятели, но това е прекрасно!!!!! Държавата моли големите вериги да не увеличават цената на хляба, въпреки че пшеницата поскъпва. Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо,

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци. Това е болест. *От

Другите народи, когато са произвеждали компютри и са летeли в космоса, ние сме открили колелото и барута

Попадна ми някаква книга, според която българите са открили колелото, леярството, барута и парната машина. Никой не отрича тези патриотични хипотези. Просто другите народи в същото време вече са

С 0.01% си вдигнах мнението за В. Симеонов. Само той запита НСО защо бизнесменът Доган има правителствена охрана

С 0.01% си вдигнах мнението за В. Симеонов, защото той май е единственият от управляващите в НС и правителството, който запита официално НСО защо бизнесменът Доган има правителствена охрана.

Камен без книжка уби майка, близнаци и дете. Държавата воюва за глупости

Без медиен шум, обществена и държавна реакция в белослатинското село Габаре вчера погребаха 22-годишната Таня. Погребаха я на рождения й ден. Спуснаха ковчега й в земята с неродените близнаци в

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба. Умолявам Ви. Зърнопроизводител *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.