Синът на Царя на халвата убил баща си, изкъпал се и отишъл на кафе

31.05.2018;

23-годишният Виктор Василев, който на 25 февруари уби собствения си баща Иван Христов, по-известен като Царя на халвите и локумите, след убийството се прибрал вкъщи, за да се изкъпе. Младежът го застрелял с ловна пушка в главата и побързал до отиде до дома си, но не за да се скрие там. Направил го, за да хвърли в коша за пране изцапаните си дрехи и да изчисти обувките си. След това си взел душ и отишъл на кафе.

Ден след това Виктор беше заловен, а пред разследващите призна за извършеното злодеяние. Запознати твърдят, че причината, която подтикнала Виктор към престъплението, била извънбрачна връзка на баща му с руса красавица. Заради нея той се отдръпнал от семейството си и дори се изнесъл от дома си, за да живеят заедно в съседна на неговата къща.

В Ябланица близки до фамилията споделят, че не било изчключено агресията да е предадена по наследство на Виктор. Местни твърдят, че преди много години неговата баба от страната на майка му искала да убие двете си дъщери. Причината била

неразбирателство с децата. Близки на Виктор все още са в шок от престъплението му. Преди да извърши убийството, младежът бил четвъртокурсник в Академията на МВР, откъдето искал да излезе с диплома полицай към жандармерията. В свободното си време разпускал, като ловувал в гората. Това било и неговото хоби.

"Често се забавляваше така, а след това публикуваше в мрежата снимки с убитите животни - разказват запознати. - Със същата ловна пушка, с която стрелял по тях, екзекутирал и баща си. С един изстрел."

Всички са изумени от случилото се, защото Виктор и баща му били много близки. Младежът му помагал в работата и всеки път, когато бизнесменът Иван имал нужда от него, той се отзовавал. На 1 март тази година апелативните магистрати от Велико Търново решиха да оставят Виктор в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" с мотива, че има достатъчно доказателства срещу него и заради опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

"Вярвам, че клиентът ми не е извършил убийството - обясни тогава в съда адвокатката на младежа Анна Василиева. - Той се чувства много зле в момента. Сломен е и е съсипан. Не само заради трагедията, която сполетя семейството му, но и заради това, че му се разбива цялото бъдеще."

По думите й срещу него е оказан психически натиск от разследващите, а прокуратурата не е изложила никакви аргументи за задържането му.

"Правата му са нарушени и то много сериозно - допълни още юристът. - Върху него има упражнено полицейско насилие - психическо, а не физическо."

Тя сподели, че Виктор искал да присъства на погребението на баща си, но разследващите не му позволили.

Въпреки че имаше версия, според която Виктор е убил Иван заради разногласия относно начина, по който се движел семейният бизнес, познати на момчето смятат, че това не е истинската причина за екзекуцията.

"Той искаше да стане полицай и никога не е мислел, че ще наследи баща си като предприемач", разказват те.

Въпреки близостта между бащата и сина жителите на с. Добревци споделят, че месеци преди да се случи трагедията отношенията помежду им се променили. Причината за това била 35-годишна софиянка, която станала любовница на Иван Христов. Започнал да харчи всичките си пари за нея, задоволявайки всяка нейна прищявка. Това увлечение било поводът Иван да поиска развод и от съпругата си.

Виктор не одобрил решението на баща си и скандалите помежду им станали ежедневие. Виждайки пред очите си как семейството му се разпада, на 25 февруари при поредния скандал се стигнало до убийството. Младежът обаче не звъннал в полицията, за да разкаже какво е направил. Трупът на Иван бил открит от брат му Милен.

Какъв е бизнесът на бащата на Виктори четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Двойно убийство в Козлец! Мъж застреля с ловна пушка жена си и свой съсед. Внушавал си, че имали афера

С един куршум в сърцето убиха бизнесмен в пловдивски парк 

Още от Афера

Топшпионин ли е била Маргарита Занеф, която дари 1,8 млн. лв. на Националната галерия?

Един файл бил частично засекретен. Той се отнася и до щедрата дарителка, и до мъжа Занко Занеф Държавният архив на Австралия до “168 часа”: Разкриването на подробности за нея ще застраши националната

3 дни преди разстрела Венета хванала в изневяра тройния убиец Иван

Хванах го с друга жена в леглото и той ми призна, че откакто сме заедно, през всичките тези шест години е бил и с двете ни едновременно. Изневерявал ми е постоянно.

Британецът, набил инвалид в Слънчев бряг, обичал да разпуска с кокаин

След микс от алкохол 27-годишният Дани Кнот вилня в хотел, едва не удуши болен шотландец Ще си тръгне ли с присъда, или ще се отърве като шведа Сундберг и сънародника си Джон Кери?

Непознатият Ал Капоне: Последната биография на мафиота го описва като привързан към семейството човек, способен на дълбоки чувства

Ал Капоне, свързван с не по-малко от 200 убийства, влезе в историята като един от най-кръвожадните престъпници. Но в най-новата му биография от известната американска писателка Дейдре Бер,

Мюсюлмани в история на ужасите след поклонение в Мека. Пътници от няколко полета преживяха филма "Зараза" на живо

l Вирусът плъзнал по време на традиционното поклонение в свещения град заради затворените помещения На 5 септември самолет на авиокомпания "Емирейтс", пътуващ от Дубай,

Психопортрет на българския олигарх

Mилиони в офшорки, яхти и самолети, хайлайф събития, източване на ДДС, шампанско, пури, връзки с властта, Малдиви и Сен Тропе. Това са детайли от живота на българския олигарх.

5 млрд. лв. годишно крадат 20-30 българи

Анализ на ЕК: Измамите с ДДС са 2 млрд. лв. всяка година Германското разузнаване: Групировките се разпаднаха и парите им се преразпределиха към отделни личности На всеки 10 г.

Още 47 тома срещу Арабаджиеви. Те щели да се върнат доброволно

В последните две седмици започнаха грандиозни акции срещу семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви и Миню Стайков и сина му. Освен прокуратурата с тях се зае и Комисията за противодействие на

10-те най-добри перачници на пари

Държавният департамент на САЩ: BG престъпниците използват туризма, строителството и енергетиката, управлявани чрез офшорни фирми Самите олигарси не знаят точния брой на авоарите си В един от

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.