Енерго Про засече нова схема на крими герой за източване на 700 000 лв. чрез абонати

29.05.2018;

„Адвокат“ Петър Колев и служителят на Гражданска защита Георги Атанасов с нови идеи за печалбарство

Преди два месеца информирахме читателите на 24 часа за това как двама братя от Варна - Петър Колев и Атанас Колев са злоупотребявали с доверието на абонатите на Енерго Про и по този начин са източили над 1 000 000 лева.

На 26 февруари тази година служители на Енерго Про са установили нов опит за източване на 710 600 лева.

Представящия се за адвокат Петър Колев е предложил да плати сметките за ток на абонатите Златина Стойчева Иванова, Пенка Кунчева Чонкова, Драга Валериева Велкова, Илиян Георгиев Иванов - всички от гр. Варна и на Ивелин Василев Йовков от гр. Дулово.

За сметка на платените пари Петър Колев е поискал абонатите да му дадат пълномощно, с което да води дела от тяхно име срещу Енерго Про.

Веднага след като Колев е взел пълномощни от хората, неговият ортак Георги Атанасов Атанасов  от юни 2017 год. до началото на февруари 2018 год. лично е извършил 646 банкови превода по 12 лева по сметка на Енерго Про. Атанасов е направил банковите преводи от името на абонатите - Златина Стойчева Иванова, Пенка Кунчева Чонкова, Драга Валериева Велкова, Илиян Георгиев Иванов - всички от гр. Варна и на Ивелин Василев Йовков от гр. Дулово по 7 фактури общо за сумата от 7 766 лева.

Целта на защитника на гражданите при бедствия и аварии Георги Атанасов и фалшивия адвокат Петър Колев е да заведат впоследствие 646 дела срещу Енерго Про за по 12 лева, като си изпишат адвокатски хонорари за по 1 100 лева на дело. Не е ясно какви доказателства ще представят те, че тези пари са им платени.

Сметката показва, че двамата герои ще спечелят от адвокатски хонорари колосалната сума от 710 600 лева.

От енергоразпределителното дружество информираха, че към настоящия момент повече от 200 абоната са се оплакали от лицето Петър Колев за това, че не са получили парите, за които са му подписали пълномощни.

В момента срещу Петър Колев е образувано наказателно дело като му е повдигнато обвинение по чл.209 от НК за това, че е заблуждавал абонати на електродружеството.

Въпреки многобройните жалби от пострадали абонати, Варненски районен съд освободи Петър Колев от ареста, като му наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

Още от Афера

Мистериозна болест поваля US дипломати и роднините им

Русия е основната заподозряна в разследването на причините за мистериозното заболяване на служители от американските посолства и консулства в Куба и Китай, съобщи Ен Би Си Нюз.

Местните избягали заради земетресенията

През войната не позволили на нацистите да репатрират евреите от острова Срутването на емблематичния плаж напомни и за друг потенциален риск, информация за който няма да намерите в рекламните

Островът е люлка на първата демокрация

Всепризнатото за най-атрактивна европейска плажна дестинация Навагио съвсем не е единствената забележителност на остров Закинтос. Тайната на очарованието на бреговете му е във варовиковия състав на

Зет на милиардерка поръчал убийството й

Направиха всичко възможно, за ме изкарат виновен", казва пред монакски вестник Войчех Яновски, обвинен за поръчител при убийството на милиардерката и близка на кралското семейство Елен Пастор.

Набеденият за убиец на варненския балетист: Продадох колата 10 дни преди катастрофата, а в интернет се въртят моите снимки

"Не съм свидетел на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов във Варна. Колата беше моя, но я продадох напълно законно десет дни преди случилото се.

Нелепата смърт на футболистите от Павликени. Как петият играч избегна смъртта

Светослав винаги пътувал с четиримата загинали, но във фаталния ден бил втора смяна и бил освободен Димитър Кушев можело да остане жив, но не послушал треньора си и играл контузен След загуба на мъж

Топшпионин ли е била Маргарита Занеф, която дари 1,8 млн. лв. на Националната галерия?

Един файл бил частично засекретен. Той се отнася и до щедрата дарителка, и до мъжа Занко Занеф Държавният архив на Австралия до “168 часа”: Разкриването на подробности за нея ще застраши националната

3 дни преди разстрела Венета хванала в изневяра тройния убиец Иван

Хванах го с друга жена в леглото и той ми призна, че откакто сме заедно, през всичките тези шест години е бил и с двете ни едновременно. Изневерявал ми е постоянно.

Британецът, набил инвалид в Слънчев бряг, обичал да разпуска с кокаин

След микс от алкохол 27-годишният Дани Кнот вилня в хотел, едва не удуши болен шотландец Ще си тръгне ли с присъда, или ще се отърве като шведа Сундберг и сънародника си Джон Кери?

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.