Феноменът Иван Милев: Имаме вода за цяла Африка

25.05.2018;

България е богата страна, има не само залежи на нефт и газ, ами и много минерална вода. Можем да изнасяме толкова вода, че да стигне за цяла Африка", казва 86-годишният радиестезист от бургаското село Димчево Иван Милев.

Той е човекът, който твърди, че открива находища на нефт, газ и вода със своите умения и инструменти - багети и други приспособления, които си е направил сам през годините.

Още по Живково време Милев прави подробна карта на залежите в недрата на България и успява да му я покаже.

Впечатлява го и тежката държавна машина се задейства - обещават на Милев поне да тестват способностите му, за да стане ясно притежава ли някаква по-особена дарба, или не.

"Аз само това исках - да ме пробват. През 1987 г. по нареждане на ЦК ме срещнаха с академик Любомир Дачев, който беше зам.-председател на Комитета за наука и технически прогрес. Един ден ми се обадиха в “Нефтохим”, аз бях на работа там, и ми казаха:

“Утре сутрин

трябва да си в

Държавния комитет”

Хванах нощния влак, и в София. Когато пристигнах, комисията вече ме чакаше.

Изказваха се професори, други специалисти. Дачев ме попита какво точно искам, а аз му отговорих : "Да докажеш, че съм български феномен."

Членовете на комисията умуваха, обаждаха се по телефона, докато в един момент Дачев се изправи, удари с юмрук по масата и каза: "Аз този човек ще го пробвам!", връща лентата бай Иван пред репортер на "168 часа".

В крайна сметка обаче от комитета излизат с

отказ да изпробват способностите

на Милев

"В писмото пишеше следното: "Ние от Държавния комитет за наука и технически прогрес се солидаризираме изцяло с Комитета по геология, че провеждането на експеримент на способностите на Иван Милев за търсене на нефт и газ чрез биофизични методи ще нанесе жесток удар върху българската геоложка наука и практика", спомня си 84-годишният Милев. И допълва:

“Какъв срам за България!”

Въпреки отказа радиестезистът продължава с опитите си, като междувременно става спец по търсене на вода с помощта на радиестезични методи.

Преди падането на социализма прави още един опит държавата да тества способностите му.

Успява да се срещне с проф.Георги Йоллов, той сфомира комисия от 30 човека - експерти, които да проучат случая "Иван Милев".

"При проф. Йоллов отидох с Владимир Живков и Петко Симеонов. Първото нещо, което ме попита още на вратата, бе дали имам грешки в своята работа. Казах му, че за мен твърдението, че човек не допуска грешки в работата си, е срамно. Едва тогава проф. Йоллов каза: "Добре, влизай."

След дълъг разговор, в който Милев разказва какво той е пробвал, как може да "улавя" находищата по суша, въздух и вода, използвайки различни превозни средства, професорът организира работата по тестването на радиестезиста. Прави план, отива с него в БАН, но оттам го отрязват с думите:

“Няма да правим

нова Ванга”

Бесен, професорът съобщава на Милев, че мисията им е претърпяла пълен провал.

"Да не са дялали на Ванга главата с тесла да я правят? Неузнаваемите природни закони създават Ванга, създали са и мене", все още се ядосва бай Иван от Димчево.

Най-много го боли, че не може да предаде познанията си на българския народ, за да забогатее и да живее по-добре.

"А можем да бъдем едни от най-богатите хора на планетата. Толкова години живях с надеждата, че ще помогна на България", споделя неизследваният феномен.

"Как мога да търся и намирам вода, а да не мога нефт и газ? Досега съм мерил хиляди места за вода из цяла България. Доволен съм, че помагам на хората", казва бай Иван.

След повече от 20 г. опити в търсенето на вода радиестезистът е станал абсолютен спец в тази област.

Въпреки преклонната си възраст и сега не отказва да отиде на адрес, пътува в цялата страна.

"Първо оглеждам терена и в 75% от случаите това вече ми е достатъчно да разбера веднага къде е водата. Правил съм много наблюдения накъде се движат водите.

Във високите райони на всеки 2-3 метра земята е наситена с малки водни жилки. От 20 до 60 м има по-основни потоци, които аз всъщност търся.

В началото допусках грешки най-вече защото хората ми казваха къде точно да проверявам - до вилата им, до къщата им, а то така не става.

Сега аз си търся както си знам, оглеждам целия имот. Природните закони са създали потоците, аз ги търся", обяснява радиестезистът.

Използва багети

с различен цвят

според това, което търси, защото смята, че продуктите в земните недра реагират на различни цветове от спектъра.

Когато търси обикновена вода, радиестезистът използва багети във виолетово-бял цвят. За минералната цветовете са червено и жълто, а за нефта черно. Белият цвят е за природния газ, обяснява бай Иван, показвайки различните си инструменти. Вади ги от старо куфарче, с което не се разделя.

Според картата на Милев за находища на вода в България

потоци минерална

вода минават край

десетки градове

в страната - Добрич, Враца, Берковица, Елин Пелин, Ловеч, Плевен, Габрово, Трявна, Велико Търново, Полски Тръмбеш, Дупница, Благоевград, Сапарева баня, Асеновград. Пловдив, Пазарджик, Чирпан, Бургас, Поморие, Казанлък, Калофер, Николаево.

"Ами в Слънчев бряг колко има? Можем да удавим целия курорт. Водата там е с дебит над 100 литра в секунда", твърди Милев. Много минерална вода имало и в Поморие, като радиестезистът засякъл поток, минаващ през центъра на града, докато търсел водоизточник, помолен от пловдивчанин с имот в морското градче.

Веруюто на 86-годишния феномен е, че планетата Земя е жив организъм, а нейните кръвоносни съдове са водата, нефтът и природният газ.

"Тъй като Земята е сътворение на Слънчевата система, цветовете на спектъра отговарят на всички минерали и метали, които се намират в нея.

Природни закони са създали

артерии в земята,

по които се движат

вода, нефт и газ.

Обикновената вода е на дълбочина от 20 до 200 метра, а минералната - в дълбочина от 200 до 1500 м. Следва нефтът, който се движи от 1800 до 4000 м дълбочина. Природният газ се движи на дълбочина от 4000 до 7000 м", обяснява природният феномен.

Според неговите схващания тези продукти се движат по подземни артерии и където намерят подходяща среда, образуват находища - по-малки или по-големи петна в зависимост от структурата на земята.

"Има по-големи артерии и по-малки, които се отклоняват от големите. Например през България минава една мощна артерия с природен газ,

движи се през цялата територия на страната", казва Иван Милев и допълва, че газовото находище в блок "Хан Аспарух" съществува и той лично го е отбелязал на картата си преди повече от 16 г.

Освен че е направил подробна карта на нефтените и газовите находища в България, Иван Милев твърди, че е наясно с нефтените и газовите находища по света.

Открива ги пак чрез своите инструменти, но работейки по географски атлас.

В Канада има

огромни нефтени

и газови залежи,

твърди радиестезистът. Според замерванията му канадците могат да станат свръхбогати, тъй като в земните недра на страната им дремели 1,3 млн. кв. км газ и 2 млн. кв. км нефт.

Списъкът на бай Иван за световните нефтени находища е дълъг. 220 хил. кв. км газово находище е открил в Южен Китай (долината на р. Терим), една трета от територията на Индия лежи върху газ, а две трети от Северна Корея - върху нефт.

Япония притежавала нефтени залежи, както и Западна Унгария, Дания, Украйна.

Навремето Иван Милев се пробвал да търси и злато - в рудника в Зидарово. След тази случка обаче геолозите, с които бил вътре, имали сериозни проблеми с управляващите и радиестезистът се отказал.

Аз съм най-силен в търсенето на минерали, обобщава бай Иван.

Четете още по темата:

До 37 млрд. лв. може да печелим от минерална вода

Още от Секретно

Преди 110 г. Турция ни признава за независими, но срещу 82 млн. франка за Русия

Комунистите отменят празника на 22 септември като царска отживелица, възстановен е през 1992 г. от кабинета на Филип Димитров Според решенията на Берлинския конгрес България е васално на турския

Как почиваше номенклатурата? Тодор Живков плувал няколко дължини в басейна в Евксиноград. Не обичал морето, защото ходел през август и тогава имало мъртво вълнение и водорасли

Само членовете и секретарите на Политбюро можели да отсядат в резиденцията, министрите – на Ривиерата, а окръжните лидери – на “Република” Бившият Първи предпочитал планината и за последно

Планиран ли е 11.09.2001 още през 40-те години?

Предупреждения, че нещо ще се случи с двете кули, има почти постоянно, а последното е само месеци преди самолетите да се разбият в сградите и да изпепелят всичко след себе си.

Какво е Predictive Programming и кой контролира бъдещето ни

Понякога ги виждате във филми, книги, реклами, предавания или обикновени изображения. Съобщения, които в дадения момент не са имали абсолютно никакъв смисъл или са били просто част от историята.

Как промиват мозъка ни?

Да ни втълпяват идеи чрез Predictive Programming, не е единственият начин, по който действат правителствата, за да контролират съзнанието ни. Те използват и много други техники.

Ленин заповядва на Сталин да си почива и да ходи на курорт

Владимир Илич се уплашил, че наследникът му за висшия партиен пост няма да доживее конгреса, на който щял да бъде избран, и го задължава да замине на Черно море По-късно на ВИП комунистите им се

Офицерът от ДС със смъртна присъда Владо Костов: Аз оцелях, а Георги Марков - не, заради дозата на отровата

-Господин Костов, наближавате почетен юбилей. Как се чувствате и с какво се занимавате в момента? - Какъв юбилей? 85-и рожден ден и какво? То беше нещо, което изглеждаше трудно достижимо,

Русия започна най-големите военни учения в съвременната си история. Подготвя се за "голям конфликт"

НАТО предупреди, че Русия се подготвя за "голям конфликт", информира ДПА. Русия започнаха най-големите военни учения в съвременната история на страната.

Призрачен кораб, изчезнал през 2009 г. се появи край Мианмар без екипаж и товар

"Призрачен" кораб без екипаж изненадващо се появи край бреговете на Мианмар и заседна в плитчина. Плавателният съд за последно се появил в пристанищни регистри през 2009 г.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.