10 наши секс робини държани в клетки в Италия. Тарторите на бандата наказвали всеки опит за бягство с жесток побой

26.05.2018;

Една от тях симулира припадък, за да привлече вниманието на карабинерите

Вечер ги заключвали с катинари

10 българки на възраст между 20 и 35 години, държани като сексробини в метални клетки, бяха освободени от италианската полиция на 16 май, разказаха пред "168 часа" източници от град Фоджа. Бандата е разкрита благодарение на 20-годишна нашенка, попаднала в капана на сводниците, докато си търсела работа.

"В България бях изпаднала в отчаяние и нямах никакви пари, а родителите ми затъваха в дългове - разказва 20-годишното момиче. - Започнах да търся алтернативи в чужбина и от дума на дума

един мъж ми предложи да отида в Италия

с обещанието за честна и добре платена работа като домашен помощник на възрастни хора. Реших, че това е голяма възможност и не мога да я изпусна."

Всичко се урежда и младото момиче много бързо заминава за Италия, където се сблъсква с жестоката реалност.

"На мястото ме посрещна друг българин, който взе документите ми, заплаши ме, преби ме и ме принуди да проституирам - споделила жертвата пред полицията. - Тогава разбрах, че съм попаднала в страшен капан. Настаниха ме в някаква къща като затвор, отдалечена от града, в нещо като вилна зона. Отвън имаше висока ограда с бодлива тел, а вътре - няколко стаи без прозорци като клетки. Бяха страшно мизерни и мръсни, без почти никакви условия. До тях имаше друга постройка, в която стояха сводниците ни - 73-годишен италианец, собственик на имота и шеф на групата и няколко българки. Когато влязох обаче, видях, че има още 5-6 нашенки, всичките на възраст от 20 до 25 години.

Осъзнах, че сме сексробини

Жертвите трябвало да плащат наем за бараките, в които живеели, по 1000 евро на месец, а в края на деня били длъжни да се прибират с не по-малко от 100 евро.

"Вечер ни заключваха в клетките и задължително отчитахме колко точно сме изкарали - разказва българката. - Ако някоя от нас обаче

не донесеше минимум 100 евро, ни пребиваха."

След като започнал този кошмар, 20-годишната нашенка си поставила за цел да състави план за бягство.

"На десетия ден, откакто бях сексробиня, реших да действам - споделя смело момичето. - Трябваше да изляза близо до гара, на която имаше доста карабинери. Застанах и чаках поредния си клиент. Когато се появи такъв, се възползвах от ситуацията и симулирах, че ми прилошава. Много ме беше страх, защото постоянно ме наблюдаваха. Рискувах живота си. Ако не се беше получило, щях да свърша пребита до смърт в някоя канавка."

С припадъка си тя привлича вниманието на органите на реда и след като те се опитали да й помогнат, им разказала за капана, в който е попаднала.

"Намериха веднага преводач, защото аз не знаех добре италиански. - Споделих им с най-малки подробности какво се е случило - разказва разплакана българката. - Показах им микробуса, с който сводниците ни прекарваха от къщата до работното място. След това, когато им повярвах и

станах защитен свидетел,

ги отведох до имота."

Карабинерите, водени от 20-годишната жертва, попаднали в полето близо до Марина ди Лезина, където в далечената видели няколко бараки, оградени с бодлива тел и със заключени с катинари врати.

"Военните разбиха портите и влязоха вътре - споделя българката. - Те се изправиха пред няколко изключително уплашени млади момичета, които не можеха да осъзнаят какво се случва. Хубавото е, че там бяха всички сводници и шефът ни, който точно се беше върнал с нова жертва."

Интересното е, че хитрите български своднички се опитали да се смесят със сексробините и да се представят за жертви.

"Някои от тях ни заблудиха за момент, че са проститутки - споделил един от разследващите полицаи пред италианските медии. - В периметъра на селската постройка видях няколко спални помещения, направени като клетки, където са заключвали момичетата и са ги държали насила. Вътре имаше само една крушка за осветление и печка."

Карабинерите убеждават жертвите да говорят и чрез тях разбират за още една тежка история и втора къща със сексробини, чрез която залавят българско семейство сводници.

"Подобно на останалите жени там е попаднала и 35-годишна българка, която

оставила съпруга си и трите си деца,

за да изкарва пари в Италия - разказва полицаят. - Чрез нея разбрахме за престъпните съпрузи, които контролирали още една къща. Те искали от жената минимум по 300 евро на ден, тъй като поели разходите й за пътуване, настаняване и храна. Тя няколко пъти се опитала да избяга, но след това била подлагана на жестоки побоища. Дори се чудя как е жива."

Благодарение на информацията й офицерите започват да следят семейството сводници. Нахлуват в апартамента им в Италия, където

откриват документите на всички жертви

от двете къщи със сексробини, но не и самите двойката престъпници.

"Задържахме ги няколко часа по-късно с микробуса им, в който имаше още 5 млади българки, току-що дошли в Италия, мислейки си, че ще бъдат домашни помощнички - коментира разследващият. - Повдигнахме им обвинения за трафик на хора, подтикване към проституция и насилствено поробване."

Зад решетките ще влязат 73-годишният италианец Емануеле Назарерино и петима българи - 24-годишната Мария Петрова, 29-годишната Камелия Любенова, 35-годишната Мая Янкова, 24-годишната Петя Петкова и 26-годишният Бойко Георгиев.

Веднага след като били освободени,

момичетата се свързали със своите семейства

С тях вече работят психолози.

Те се надяват да започнат нов живот, но специалистите споделят, че трябва да минат години, докато жертвите се отърсят от преживяванията.

Четете още:

Освободиха 12 момичета под 13 г., държани за проститутки в Испания

Отвличат 20 хил. секс робини за 5 г.

Още от Разследване

Легендарният Боб Удуърд, свалил Никсън, е на път да събори и Тръмп

l В новата си книга героят от “Уотъргейт” разкрива шокиращи подробности: l Как президентът наредил на шефа на Пентагона да ликвидира Башар Асад l “Умственият му капацитет е като на петокласник”,

Офицер от разузнаването разказва как ДС участва в преврата срещу Тодор Живков

РЪКОВОДСТВОТО на българското разузнаване е съпричастно към преврата срещу Тодор Живков на 10 ноември 1989 г. Този малко известен факт разкри пред "168 часа" офицерът от Първо главно управление (ПГУ

Секретен доклад твърди: Саудитска Арабия стои зад атентатите от 11 септември. Подозират, че тогавашният президент Джордж Буш е знаел за заговора

На 15 юли най-накрая бяха разсекретени 28 страници от официалния доклад за атентатите от 11 септември. Това съвпадна с опита за военен преврат с Турция и така медиите не обърнаха внимания на тези

Доналд Тръмп тайно обмислял преврат срещу президента на Венецуела Николас Мадуро

Представители на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп са се срещали тайно с венецуелски военни, настроени срещу сегашния държавен глава Николас Мадуро, за да обсъждат свалянето му.

Как може да се прекрои Европа. Размяната на територии между Сърбия и Косово може да отприщи конфликти в Кипър, Гърция, Румъния, Словакия и Испания

 Ако Брюксел допусне сделката, ще има нов конфликт на Балканите, опасяват се анализатори Може ли границите на Балканите отново да бъдат променени? Дълго време това беше немислимо с оглед

Ветко Арабаджиев е агент на ДС от 1989 г. Под името Стефан, той сътрудничил на МВР Пловдив

Вълчо (Ветко) Арабаджиев е вербуван за агент на ДС в средата на 1989-ата година. Няма данни за това кога е снемане от действащ оперативен отчет, пише flagman.

Шофьорът на автобуса: Живот назаем

l Григор Григоров е бивш полицай, но има 3 акта и 7 фиша l Купува си бус, но той веднага изгаря в сервиз Шофьорът на автобуса ковчег Григор Григоров винаги е живеел на кредити.

Кървав август: Загиналите са 72-ма души - с 18 повече от миналата година

l Загиналите са 72-ма души - с 18 повече от миналата година l Щастлива случайност е, че във фаталния ден внуците не придружавали бабите и дядовците си,

Защо боядисаните мъже изглеждат еднакво - от Бенчо до Тръмп

Специалисти: Суетният навик невинаги води до желания резултат, а може да предизвика и оплешивяване Каква е причината мъжете, които си боядисват косите - от Бенчо Бенчев през Берлускони,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.