Другата, която изненадва

17.05.2018;

Изненадваща. Такава е новата книга на Васил Панайотов "Другата" на издателство „Сиела”. 

Романът смайва още след първите няколко страници и кара читателя да забрави очакванията си, задавани от на пръв поглед клишираната история за любовен триъгълник между колеги.

Бюрото на Стефан е между това на жена му Магда и колежката им Емилия. Довчера сякаш всичко е било нормално, но след толкова години двамата съпрузи и родители са се превърнали в сътрудници, защото животът би бил по-жесток, ако се живее в самота. Стефан обаче неочаквано и за самия себе си се влюбва в Емилия. Увлечението му прераства в любов, която ще промени и тримата.

Изненадващо е, че без да има нужда от повече диалози и особено действие в повествованието, Панайотов успява да наелектризира историята с вътрешния конфликт на главния си герой, у когото именно става истинският екшън. "Другата" е много различна книга от дебютния роман на писателя - "Убиец", съавтор и на сборниците с разкази „Любовни упражнения”, „Проект смърт”, „Обича ме, не те обича” и романа „Стъклен дом 2”.

С новото си творение татуираният автор, който не се стреми към спретнатия вид на изрядния писател, доказва, че определено знае как да борави с думите и да сюрпризира приятно. Романът му тълкува разликата между любов и обич, търси мотиви зад мигновената и болезнена замяна на предаността с предателство, на измяната с вярност.

Голямата изненада тушира на финала, който окончателно води до разкаянието на предубедените читатели към любовната драма изобщо, към един автор извън всякакви калъпи, към "Другата".

И затова няма нищо изненадващо във факта, че тиражът на книгата е изчерпан само за 30 дни, но спокойно - вече е пусната допечатка.

Още от Шоу

Провокаторът Иво Димчев: Дълбая в своите страхове и табута

l По-смелите ме следват в моето пътуване, по-страхливите се плашат l Не обичам да привличам внимание към себе си извън сцената Провокативен, неконвенционален, експериментатор,

ОВЕН: Гъвкавост

РАБОТА От първия ден на седмицата трудности ще ви принудят да сте сериозни по отношение на работата си. Бъдете гъвкави и практични. Не проявявайте излишни амбиции и не се самоунижавайте.

ТЕЛЕЦ: Странично наблюдение

РАБОТА В началото на седмицата не допускайте влияние върху плановете си от странични хора. Внимавайте с познанствата. Вземайте сами необходимите решения. Отложете деловите срещи и разговори.

БЛИЗНАЦИ: Идеи

РАБОТА В петък или през двата почивни дни на делови обяд имате възможност да представите идеите си пред ръководството. Може да бъдат отхвърлени, ако ви завидят,

РАК: Информация

РАБОТА Знам, че не ви е приятно, но отделете няколко часа в началото на седмицата и направете реална оценка на отношенията с хората от деловото си обкръжение.

ЛЪВ: Напрежение

РАБОТА От първия ден на седмицата се подгответе за огромно напрежение, изискващо сериозно отношение към работата ви. Възможни са недоразумения на работното място и разправия с колегите ви,

ДЕВА: Емоция

РАБОТА В началото на седмицата внимавайте, защото сте в състояние да съсипете плановете си заради властващата над вас емоция. Завършете всичките си задачи.

ВЕЗНИ: Предложения

РАБОТА Съдбата е добронамерена към вас и от първия ден на седмицата ви поднася нови изгодни делови предложения. Добре ги обмислете, преди да вземете крайното си решение.

СКОРПИОН: Търпение

РАБОТА Най-добре в началото на седмицата се оставете в ръцете на съдбата и приемайте това, което ви поднася, с търпение и без емоция. Не се опитвайте бързо да приключите с новите си задачи,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.