Диамантените момичета: Балансьорът, Войникът, Скритият лидер, Бунтарката и Универсалният боец/Заекът

08.04.2018;

20,600 е най-високата оценка в една дисциплина, присъждана някога на ансамбъл. Националният отбор на България по художествена гимнастика отвя конкуренцията в многобоя на Световната купа в София с общо 41, 250 точки и със своето историческо постижение се изстреля в недостигани досега височини в този спорт.

Петте грации прескочиха от ерата на златните момичета към тази на диамантените състезателки с феноменалните резултати, които постигат в битките само година след сформирането си като отбор. Впечатляващият им успех и тяхната изключителност са изковавани от стриктните уроци, смелите и иновативни идеи на треньорката Весела Димитрова - професионалист, изпреварващ времето си.

Пред "168 часа" Димитрова описа чрез някои индивидуални характеристики своите момичета, които заедно правят съвършения отбор. Треньорката е категорична, че такъв би бил невъзможен при липсата на която и да е от тях.

Симона Дянкова (капитан): Балансьорът

Силни черти: В ролята си на капитан Симона успява да мобилизира момичетата и да ги мотивира. В същото време, когато се налага, охлажда страстите. В екстремни ситуации тя е един чудесен балансьор. Изразителна, атрактивна и много артистична състезателка.

Слабости: Може би това, че е много чувствителна.

Уред: Всички.

Първи стъпки в залата: От 6-годишна започва в клуб "Чар ДКС" - Варна, в подготвителна група при г-жа Чиприянова.

Мечта: Да триумфира с ансамбъла на олимпийски игри.

Лаура Траатс: Войникът

Силни черти: Лаура е истински войник. Тя е състезател, за когото всеки треньор може да мечтае. Изпълнителна и трудолюбива. С изключително благ характер. Много сговорчива. Мога само да я хваля.

Слабости: Няма.

Уред: Не обича въжето.

Първи стъпки в залата: От 4-годишна започва в клуб "Левски Триадица". Нейни треньори са били Борислава Германова, Мария Кънчева, Светла Славова и Мирослава Батаклиева.

Мечта: Да участва на олимпиада с ансамбъла и да спечели медал за България.

Елена Бинева: Скритият лидер

Силни черти: Тя е човекът, около когото най-лесно могат да се обединят останалите момичета. Дали за добро или за някоя магария, Елена е тази, която ги повежда всеки път. Тя е скритият лидер в отбора.

Слабости: Няма. Единственото, което зачестява при нея напоследък, са здравословните оплаквания. Тя не желае да е така, разбира се, но й се случва да се изправя в екстремни ситуации с това, че ще я заболи ръката, ще си изкълчи крака... Даже в някои моменти е комично.

Уред: Обича обръча.

Първи стъпки в залата: От 3-годишна започва в клуб "Левски Триадица" с треньор Мария Кънчева.

Мечта: Да представи България на олимпиада и да спечели медал с ансамбъла.

Мадлен Радуканова: Бунтарката

Силни черти: В последната година тя израсна изключително много. В началото беше едно дете, а сега е наистина зряла спортистка. От гимнастичките, с които съм работила, тя е една от любимите ми, защото винаги е предизвикателство за мен. Много е важно как ще й поднесеш забележката и дали ще я възприеме по начина, по който трябва.

Слабости: Много е своенравна. Нейният характер е по-труден за работа. Има мнение по всички въпроси. Напоследък обаче успяхме да овладеем бунтарския й нрав и слуша много.

Уред: Топката много й приляга, защото е много грациозна.

Първи стъпки в залата: От 5-годишна започва в клуб "Левски Триадица" при треньорката Мария Кънчева.

Мечта: Олимпийски медал.

Теодора Александрова: Универсалният боец/Заекът

Силни черти: Тя е универсален състезател, може всичко. В същото време е най-малката по възраст, заради което доста често другите трябва да й помагат. Но е изключително артистична и без нея отборът нямаше да бъде същият. Както ръката не може без кутрето, така и момичетата без нея. Има много чист характер.

Слабости: Това, че ще й трябва още време да порасне. Наивна е по детски. Показва отлично ниво, но със сигурност ще мине на още по-високо с помощта и на Симона, която много се грижи за нея.

Уред: Всички й се удават.

Първи стъпки в залата: От 4-годишна започва в клуб "Левски" при треньорката Божидара Ламбова.

Мечта: Да бъде на почетната стълбичка на олимпиада с ансамбъла на България.

Още от Шоу

Провокаторът Иво Димчев: Дълбая в своите страхове и табута

l По-смелите ме следват в моето пътуване, по-страхливите се плашат l Не обичам да привличам внимание към себе си извън сцената Провокативен, неконвенционален, експериментатор,

ОВЕН: Гъвкавост

РАБОТА От първия ден на седмицата трудности ще ви принудят да сте сериозни по отношение на работата си. Бъдете гъвкави и практични. Не проявявайте излишни амбиции и не се самоунижавайте.

ТЕЛЕЦ: Странично наблюдение

РАБОТА В началото на седмицата не допускайте влияние върху плановете си от странични хора. Внимавайте с познанствата. Вземайте сами необходимите решения. Отложете деловите срещи и разговори.

БЛИЗНАЦИ: Идеи

РАБОТА В петък или през двата почивни дни на делови обяд имате възможност да представите идеите си пред ръководството. Може да бъдат отхвърлени, ако ви завидят,

РАК: Информация

РАБОТА Знам, че не ви е приятно, но отделете няколко часа в началото на седмицата и направете реална оценка на отношенията с хората от деловото си обкръжение.

ЛЪВ: Напрежение

РАБОТА От първия ден на седмицата се подгответе за огромно напрежение, изискващо сериозно отношение към работата ви. Възможни са недоразумения на работното място и разправия с колегите ви,

ДЕВА: Емоция

РАБОТА В началото на седмицата внимавайте, защото сте в състояние да съсипете плановете си заради властващата над вас емоция. Завършете всичките си задачи.

ВЕЗНИ: Предложения

РАБОТА Съдбата е добронамерена към вас и от първия ден на седмицата ви поднася нови изгодни делови предложения. Добре ги обмислете, преди да вземете крайното си решение.

СКОРПИОН: Търпение

РАБОТА Най-добре в началото на седмицата се оставете в ръцете на съдбата и приемайте това, което ви поднася, с търпение и без емоция. Не се опитвайте бързо да приключите с новите си задачи,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.