Случаят "Скрипал" трябваше да дискредитира Путин за изборите

28.03.2018;

"Случаят "Скрипал" щеше да бъде отдавна забравен досега, ако в Русия не бе станала смазващата победа на Путин в изборите. Този случай бе създаден, според мен, за да дискредитира Путин за изборите. Това не се случи. В момента виждаме една ескалация на напрежение точно, защото не се случи. Защото Скрипал не изигра своята роля." Това заяви шефът на депутатите от "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в парламента за случая с натровения с руски газ агент Сергей Скрипал във Великобритания.

"За да изразим пълноценно мнение е необходимо да направим един коалиционнен съвет с ГЕРБ, на който да се представи пълноценна информация за всички мнения, на всички държави в Европа, за да можем да вземем решение. Смятам, че тази победа на Путин, случаят Скрипал между другото сплоти руските избиратели, вече виждаме истеризиране на този случай и натиск на определени държави в Европа да започват дипломатическа война с Русия. Натискът е от тези изработили случая. Това е типично изработен в мозъчен щаб план от служби. Предполагам, че той е изработен от англоезичните служби. Това е сравнение с други подобни случаи", обясни Сидеров.

"До момента ние водим балансирана политика, за което аз поздравявам министър-председателя. Това е правилната политика. В този случай България трябва много прецизно, на аптекарски везни, да поддържа баланса в отношенията. Не трябва да се мърда с резки движения, да се правят дипломатически ходове за отзоваване на посланици и прочие. Това в никакъв случай. Аз знам, че има натиск отвън, но мотива да не правим резки движения е, че този случай не е изяснен докрай. Няма ясни и твърди доказателства за ролята на Русия в него, и в тази връзка не сме длъжни да правим резки ходове. Това трябва да бъде позицията на България в момента, според мен. Всеки друг ход, всяко друго изказване може да навреди на нашите национални интереси. В момента ние сме обект в една гео-политически игра и е важно да запазим балансираната роля, която досега имахме", категоричен бе Сидеров. По думите му премиерът Борисов трябва да внимава да не го "обърка някой от министрите му". Сидеров посочи, че в този случай визира изказванията на външния министър Екатерина Захариева, която преди седмици пусна туит, че подкрепя санкциите на Великобритания срещу Русия. Този проблем вече бил отшумял, а той се надявал Борисов вече да го е изкоментирал със Захариева, посочи още лидерът на "Атака".

Още от Коментари

Вместо да се влошава, положението става безнадеждно

Вместо да се влошава, порожението става безнадежно.  С тази народна мъдрост започна Вежди Рашидов разговора си в студиото на Би Ти Ви. Запитан за останките на тримата министри, той отговори,

За една година успях да сваля 25 килограма. И не съм от късметлийките с готиния ген

Красавицата е водеща на новото спортно предаване по БНТ “Спортисимо”. Все още е в майчинство и се грижи за дъщерите си Ема и Анна Славена Вътова е родена през 1989 г.

Около 2030 г. плъховете ще са господари в дома ни, а в язовир Искър ще бъде заловена анаконда

В квартала бездомните кучета са вече рядкост. Появиха се скитащите котки - бездомни, мазетни или нискоетажни. Ловуват дребни птички, гълъби и катерички. Това се вижда и има хора, за които е любопитно.

Разочарованият електорат на Радев. Обеща им да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини

Разочарованият електорат на Радев... Прави са хората, той им обеща да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини! П.П.

Ангел Джамбазки стартира конкурс за патриотична рап песем. От другите политически сили също обявиха конкурси за песни

След като господин Ангел Джамбазки стартира своят конкурс за патриотична рап песем, от другите политически сили също обявиха конкурси за песни, които да дадат нов тласък на поп музиката у нас.

Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса!

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса! Надявам се да гласувате за мен! *От фейсбук!

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко. *От

Много сте гадни! Валери НЕ СИ ВКАРА автогол! Просто за пореден път топката се удари в него случайно и влезе

Значи, много сте гадни! Валери НЕ СИ ВКАРА автогол! Просто за пореден път топката се удари в него случайно и влезе. *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.