Евровизия 2018: Дания залага на викинги, Кипър на яка мацка, Финландия на Истанбулската конвенция, а от нашата песен не запомних и една нота

13.03.2018;

При липсата на качествени новини (тоалет на някоя министърка или кърмене в МОЛ) е време да се гмурнем във вечната тема за Евровизия.

Направих си труда да изслушам десетина песни от тези, които ще участват на финала.

Има интересни творби.

Дания залага на петима викинги, които пеят юнашка песен, напомняща по дух музиката от някоя от квазиджендър сцените между Фродо и Сам.

Македония се представя с песен, микс от реге и денс с електрическа китара с винтидж саунд.

Кипър залагат на яка мацка и евродиско с лек регетон аромат.

Гърция тази година ще се представи с етнобалада.

Финландия е дала всичко от себе си, за да защити Истанбулската конвенция - в клипа има толкова джендър и кросдресър персони, че Кончита Вурст ще ви се види като продукт на алт райт консервативна продуцентска компания.

Френската песен е тъжна, в Норвежката има батковци и каки, които танцуват по анцуг.

Песента на Израел е може би най - интересната песен, която чух - а и певицата е с моите габарити и ако направим дует с танци, ще срутим всяка сцена на света.

Но песента на Израел за мен е тотален фаворит.

И накрая българската песен.

Сред певците, сформиращи този проект имам приятел - Владо. Който за мен е един от най - добрите български певци.

Желая успех на песента заради него.

Чух я няколко пъти, но не можах да запомня и една нота от нея.

Но това си е мой проблем.

Явно песните в този формат са ми еднакви...

А може би вече остарях и не разбирам някакви тенденции.

Разбирам, че журито ни за Евровизия по традиция е съставено от хора, които имат общо с музиката колкото аз с художествената гимнастика.

Но на фона на журито, което раздаваше парите от Фонд Култура това също не е новина.

Като цяло мисля, че българската песен ще достигне малките финали, но няма шанс, поради доста цветните и находчиви аранжименти на доста от конкурентите.

Тоест - не вярвам тази песен да повтори успеха на песента на Поли Генова и на Кристиан Костов, но пък от друга страна и двамата бяха с песни, написани от същия екип, така, че всичко е възможно.

И последно, че много дълъг стана тоя пост - Евровизия продължава да ме дразни жестоко с регламента си да се пее на сингбек.

Не е сериозно такъв конкурс да не е свързан с песни, изпълнявани на живо от група, че дори и оркестър.

Но това също не е нещо, което зависи от мен.

Може би то би могло да бъде променено само от коалицията "Могъщите пет", които, след като дойдат на власт (което е неминуемо) ще извадят MAFIQTA от Евровизия и ще въведат румънският модел в кОнкурса...

...каквото и да значи това...

*От фейсбук

Още от Коментари

Левите политици разчитат, че електоратът им не може да смята, нито да мисли, и затова му сипват в главата как "бедните и богатите плащат едни и същи данъци!

Убедена съм, че пропорционалното облагане продължават да го наричат "плосък данък" за удобство на левите политици, които разчитат, че електоратът им не може да смята, нито да мисли,

Винаги съм срещу Полша, но когато играят срещу Русия или Германия - съм за съдията

Понеже гледам волейболистите ни срещу Полша, държа да споделя, че винаги съм срещу Полша на всеки спорт, освен когато играят срещу Германия или Русия - тогава по исторически причини съм за съдията.

“Гражданско общество", либерали, НПО-та! Никой от тези няма да си мръдне пръста, за да подобри живота на нормалните хора

Забравете за "гражданскоото общество", либералите, НПО-тата...Всичко това е статуквото. Никой от тези няма да си мръдне пръста, за да подобри живота на нормалните хора.

Това ли са "българите в чужбина"? Имат ли право да се бъркат в българската политика?

Защо твърдят, че протестите в София били на българите в чужбина? И имат ли изобщо българите в чужбина право да се бъркат в българската политика? Коментар от Александър Андреев за "Дойче

“Художествена гимнастика” е малко тъпо име за спорт. Но пък чудесно обобщава съвременната ни литература

Вярвам, ще се съгласите: "художествена гимнастика" е малко тъпо име за спорт. Но пък чудесно обобщава съвременната ни литература. *От

Някой е заблудил президента по случая с указа за Младен Маринов

Не бих искал да наричам диалога между Борисов и Радев война, по-скоро е излишна конфронтация. Президентът твърди, че указа за освобождаване на Младен Маринов не е съгласуван с него.

Представете си бизнес средата като една палатка. Българската е с поизкъртени три стълба

Представете си бизнес средата като една палатка. Във всеки ъгъл има по един стълб - образование и здравеопазване (какви са ти работниците, умеят ли нещо, колко се разболяват и кога умират), регулации,

Глобалното его на Путин го прави мачо лидер

Майтап бе Уили, гадните евреи прикрили се зад руски АУАКС !? и принудили сирийските зенитни батареи да го свалят. Разкажете го на който и да искате познат експерт в областта и ще бъде възприето като

Това нещо се казва Карлос Контрера и в свободно си време рита бабички в градския транспорт

Това нещо се казва Карлос Контрера (не знам защо) . Това нещо съшо и е общински съветник на вмро в София. Това нещо в свободно си време рита бабички в градския транспорт. *От фейсбук!

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.