Нямаме гражданско общество, а хунвейбини

17.02.2018;

Историята с хейта към "Лили рибката" и вкарването и в "джендър" темата е същата, като тази за премахването на "не***ски крал" от книгата за Пипи и поставянето на Кармен на Бизе с променен финал, в който Кармен не е коварен персонаж.

Аз имам една дума за това - "културна революция".

Ние си мислим, че имаме гражданско общество, но всъщност имаме "хунвейбини", които са готови да цензурират, мачкат и стъпкват всичко, поставяйки го в графата "така казаха гражданите".

"Защо си купи баничка? Попита ли гражданското общество дали да си купиш?".

Или - "Защо нощем свети луната? Къде е гражданският контрол над светенето и?".

По същия начин, маскирани като "загрижени граждани" хунвейбините от двете групи - "либерали" и "консерватори", "социалисти" и "християндемократи", "еколози" и "патриоти", "ЛГБТИ" и "анти ЛГБТИ" мачкат всичко, което може да им влезе в употреба в тяхната безмислена и отвратителна война.

Всичко.

Дори и най - обикновените човешки дейности биват вкарани в калъпа на тая епична десктоп битка, която приключва в деня на парламентарните избори, когато всички тия безмислени по своята същност групи отиват до урните, за да изберат "още от същото" и после отново да започнат да се карат за граждански квоти в яденето на варена царвеица и за граждански контрол в пиенето на лимонада с подсладители.

Аз не съм гледал "Лили рибката".

Прочетох писмото на продуцента, който е изстрадал филма си и знам едно - ако не бяхме в състояние на посткитайска културна революция, щяхме да сме загрижени не за "джендър" темата на филм, чийто сценарий е писан години, преди въобще да се появи тази тема, а за факта, че киното ни се финансира зле, проектите, които печелят са спорни, а филмите, които имат успех у нас не са били удостоени с високата чест да бъдат припознати от ерудираните комисии.

Дайте да говорим за това.

За истинските проблеми.

С истерии и претоплени манджи занимавайте някой друг.

И помнете - хунвейбините биеха своите професори на площада в Пекин.

Помнете го, когато решите да биете някой, щото не ви се вмества в опорките.

Шапки долу за хората, които дръзват да правят изкуство на тази територия.

И или дайте да говорим за проблемите в изкуството и културата.

Или замълчете завинаги и се концентрирайте във важни теми като кърменето в МОЛ-а.

В неговите екологичен, патриотичен и полово равноправен аспект, или каквото ви казват там вашите модификации на цитатника на Мао...

Още от Коментари

Ангел Джамбазки стартира конкурс за патриотична рап песем. От другите политически сили също обявиха конкурси за песни

След като господин Ангел Джамбазки стартира своят конкурс за патриотична рап песем, от другите политически сили също обявиха конкурси за песни, които да дадат нов тласък на поп музиката у нас.

Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса!

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса! Надявам се да гласувате за мен! *От фейсбук!

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко. *От

Много сте гадни! Валери НЕ СИ ВКАРА автогол! Просто за пореден път топката се удари в него случайно и влезе

Значи, много сте гадни! Валери НЕ СИ ВКАРА автогол! Просто за пореден път топката се удари в него случайно и влезе. *От

Министър Порожанов помоли търговците да продават хляба без печалба. Те помолиха министър Порожанов да работи без заплата

Министър Порожанов, от името на държавата помоли търговците да продават хляба без печалба. В отговор търговците на хляб помолиха държавата и министър Порожанов да работят без да събират данъци и без

Румен Радев е популист, това е вредно за България

„Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката. Това да бъдеш в правителството е екипна игра. За мен е много важно новият регионален министър да влезе моментално и да провери кой е

“Да вкараш автогол е като да вкараш гол, само че автогол” - Валери Божинов

“Да вкараш автогол е като да вкараш гол, само че автогол” - Валери Божинов *От

Когато жена ви каже: „ти си най-добрият“, може и да се подуете от гордост, а може и да си дадете сметка, че някъде е проведено състезание, спечелването на което се нарича „съмнителна слава”

Когато жена ви каже : „ти си най-добрият“, може и да се подуете от гордост, а може и да си дадете сметка, че някъде, някога е било проведено състезание,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.