Най-накрая и правителството разбра, че агенцията за закрила на детето се занимава с всичко друго, но не и със закрила на детето. Едно позакъсняло уволнение

25.01.2018;

Най-накрая и в Министерския съвет разбраха, че Държавна агенция за закрила на детето се занимава с всичко друго освен със закрила на детето.

Директорката Офелия Кънева можеше да бъде уволнена още през миналата година, когато в серия от публикации във в. "168 часа" показахме, че социални служители по места влизат в корупционни схеми с приемни родители, за да отнемат насила деца от биологичните им майки и баща, изпаднали в тежко финансово положение.

Защото, както се оказа, "нашата" държавата дава 300 лева помощи на социално слаба майка и 700 лева за приемната мащеха на отнетото й дете. Докато цели ромски кланове в цели села в провинцията се изхранват като професионални приемни родители, без да полагат нужните грижи за хлапетата (сривайки имиджа на иначе така необходимите приемни семейства, за да не стоят сираците в мизерни държавни домове) хората на Офелия Кънева се занимаваха с мониторинг на вестници и телевизии.

Добре, че заради вътрешен конфликт излезе истината за системния тормоз над деца и младежи с увреждания в Дом "Хризантема" в Габрово, за да бъде уволнена Кънева и да се назначи цялостна проверка на вредната Дирекция за закрила на детето. Дано обаче това да бъде само началото на този процес на измитане на корупцията от социалните служби, на вземане на адекватни мерки за подпомагане на майките в затруднено положение и истинска защита над тормозени деца.

Защото агенцията за закрила в момента не помага, а вреди на самотните майки и техните деца.

Още от Коментари

Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса!

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса! Надявам се да гласувате за мен! *От фейсбук!

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко. *От

Много сте гадни! Валери НЕ СИ ВКАРА автогол! Просто за пореден път топката се удари в него случайно и влезе

Значи, много сте гадни! Валери НЕ СИ ВКАРА автогол! Просто за пореден път топката се удари в него случайно и влезе. *От

Министър Порожанов помоли търговците да продават хляба без печалба. Те помолиха министър Порожанов да работи без заплата

Министър Порожанов, от името на държавата помоли търговците да продават хляба без печалба. В отговор търговците на хляб помолиха държавата и министър Порожанов да работят без да събират данъци и без

Румен Радев е популист, това е вредно за България

„Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката. Това да бъдеш в правителството е екипна игра. За мен е много важно новият регионален министър да влезе моментално и да провери кой е

“Да вкараш автогол е като да вкараш гол, само че автогол” - Валери Божинов

“Да вкараш автогол е като да вкараш гол, само че автогол” - Валери Божинов *От

Когато жена ви каже: „ти си най-добрият“, може и да се подуете от гордост, а може и да си дадете сметка, че някъде е проведено състезание, спечелването на което се нарича „съмнителна слава”

Когато жена ви каже : „ти си най-добрият“, може и да се подуете от гордост, а може и да си дадете сметка, че някъде, някога е било проведено състезание,

За съжаление, над половин век пропаганда успя да накара българите да почитат "робството", а не Независимостта

За съжаление, над половин век пропаганда успя да накара българите да почитат "робството", а не

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.