"Скъпи наследници" стартира с истинска лавина, но в опасен час

18.01.2018;

С много екшън и истинска лавина в пилотния епизод стартира новият сериал на Би Ти Ви "Скъпи наследници". Екстремните кадри са заснети с три камери от изпълнителния продуцент на поредицата Михаил Менкаджиев още преди години при други обстоятелства в Алпите. Лавината умело е напасната към сюжета, според който едва не отнема живота на героя на Орлин Павлов в турската планина Арарат.

Най-мащабната телевизионна продукция, създавана у нас, вече се върти в ефира в съвсем нетипичен час - 18.

Според мнозина с този ход от страна на Би Ти Ви сериалът рискува да бъде пропуснат от зрителите, които не са свикнали да очакват

големи събития на малкия екран

по това време.

Още на следващия ден от телевизията обявиха, че са грабнали вниманието на над 1 043 000 човека. Този резултат е в полза на поставената цел със съответното позициониране на сериала да се разшири праймтаймът на Би Ти Ви и да се привлече аудитория с качествено съдържание още преди централната емисия новини.

"Скъпи наследници" е прецедент и със своите вече записани 170 епизода, които ще бъдат разделени в

два сезона

- пролетен (до май месец) и есенен (от септември).

Творческият екип зад проекта е много голям. Режисьор е Тодор Чапкънов, но върху някои от епизодите като такъв се е изявявал и Ники Илиев. Идеята е да се покажат няколко гледни точки и историята да бъде погледната от различни творчески ъгли. Сценаристите, които работят по сериала, са цели 12 и с броя си чупят пореден рекорд за българска поредица. Основен сценарист в екипа е Емил Бонев, Михаил Менкаджиев и в това отношение дава своя принос наред с Александра Петкова, Николина Бочева, Дора Мулова, Жана Райкова, Георги Янчев и други. Всички 12 души

са работили в три продукционни екипа,

като всеки от тях е снимал и писал по различно време както отделно, така и заедно. Голяма част от епизодите също така са създадени в течение на снимачния процес, който продължава година и половина.

Специално за "Скъпи наследници" на картата на България се появява и цяло ново село на над 500 декара с гори, планини, река, язовир - Бели Вит. Именно там героите от сериала ще се заплетат в сложни драми, конфликти, любов и комични ситуации.

Първоначалната идея е била сериалът да се заснеме в студио, но Менкаджиев решава да отговори на мащаба на продукцията, като

наема архитекти

от Лещен,

които правят прототип на местните къщи във възрожденски стил.

Единственият дом, който е по-модерен, е този на героя на Орлин Павлов, за да отговаря на характеристиката на персонажа.

Къщата на семейство Дочеви пък е пълно копие на копривщенската "Двата щрауса".

Художниците сценографи издигат в Бели Вит и община, еко-биохотел, кръчма и дори изографисват

православен параклис,

осветен по всички канони

на Българската православна църква. Истински отец посочва мястото, където трябва да бъде параклисът, по който работи Анастас Джидров.

Актьорският каст на комедийно-драматичната поредица изобилства от топимена начело с Цветана Манева, Койна Русева и Филип Аврамов, както и Георги Кадурин, Дарин Ангелов, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Валентин Танев и др. В тяхната компания на малкия екран навярно ще изгреят и звездите на Лорина Камбурова, вече разпознавана и като красивото лице от разкритикувания рекламен клип на българското европредседателство, и Даяна Ханджиева.

Двете млади актриси имат важни роли, силно присъствие и всички шансове да се превърнат в

следващите Радина Кърджилова и Луиза Григорова,

които "проходиха" с участията си в "Стъклен дом". В "Скъпи наследници" участва и новото гадже на Явор Бахаров - Рая Пеева.

Сред основните действащи лица ще се включват във времето и много гост звезди, които предимно ще играят себе си, като Александра Жекова, Поли Генова, Графа, Павел и Венци Венц и др.

Най-ярки като контрапунктове се очертава да бъдат героините на

Цветана Манева и Койна Русева,

които ще поведат вражда.

Първата е мъдра, мистерозна, пази много тайни на селото и с нея трябва да се внимава, а втората е манипулативна и нахакана бизнес дама, която се готви да стъпи на вратовете на всички.

"Скъпи наследници" разказва историята на голямо, но разединено семейство, което се събира отново под един покрив в село Бели Вит. Членовете му са притиснати от обстоятелствата и

принудени отново

да се "сплотят",

за да получат огромното си наследство на стойност 1,2 милиона евро. За да се домогнат до богатството, те не бива да напускат селото за повече от 12 часа. Тези сблъсъци ще променят героите, техните желания и принципи. Патриархат, модерни нрави, стремеж към бизнес прогрес, разум и чувства се срещат в създаването на една притегателна стръв за зрителя пред малкия екран.

Още от Шоу

Дейвид Гарет пребори хернията, за да е в София

29 септември е датата за всички нетърпеливи фенове, които очакват да видят Дейвид Гарет на българска сцена. Събитието няколко пъти бе отменяно, тъй като здравето на известния цигулар рязко се влоши.

Халед Хосейни се завръща

Авторът на “Ловецът на хвърчила” се завръща с “Молитва към морето” - история, вдъхновена от трагичната съдба на Айлан Кюрди - тригодишното сирийско дете, което през септември 2015 г.

“Аз съм ти, Адриана” - третият живот на фаталната героиня на Димитър Димов

Адриана. Млада, красива, умна и емоционална. С очи на русалка. Дъщеря на богат български фабрикант, разглезена от изтънчения безделен живот на жените от своята класа.

Тя е!

Био̀нсе Жизел Ноулс-Картър е американска певица, актриса, автор на песни и продуцент. Родена е в Хюстън, Тексас. Дарбата на Бионсе е открита от детския й учител по танци Дарлет Джонсън.

Коя е тази суперзвезда като дете?

Можете ли да познаете коя е тази бъдеща суперзвезда като дете? На 7-годишна възраст тя изпълнява „Imagine“ на Джон Ленън в шоу за таланти и печели награда.

Българинът, който спечели US Open, искал да стане футболист

l Избрал тениса, защото е алергичен към трева l Адриан Андреев иска да е като Григор Димитров, но още не е готов Многообещавата българска тенис надежда Адриан Андреев,

ОВЕН: Трудности

РАБОТА Трудностите в началото на седмицата са породени от вашите необмислени действия. Разсеяни сте и вредите и на себе си, и на колегите си. Осъзнайте причината за грешките си.

ТЕЛЕЦ: Напрежение

РАБОТА Началото на седмицата е напрегнато и не позволява развлечения. Не бива да се опитвате да тръгвате в нова посока само защото някой ви е ядосал. Бъдете отговорни към задълженията си,

БЛИЗНАЦИ: Драматизиране

РАБОТА В петък и почивните дни сте склонни да драматизирате разговорите, свързани с претърпени от вас неуспехи. По-добре ги приемете като поредния урок.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.