Издирван за блудство, Росен обработвал земи в Делиормана

10.01.2018;

Спокоен, че полицията не го издирва за блудство с малолетна, Росен Ангелов е обработвал наследствени земеделски земи в с. Каменяк, община Хитрино. Земите над 11 декара се намират в местностите "Дьолюка", "Сухия бряст" и "Чанаджък" в околностите на селото, показва справка в Служба по вписвания Шумен, където на името на Росен Желев Ангелов има открита персонална партида № 30730 още през 1992 г.

Само някои от по-възрастните местни хора имат смътен спомен за рецидивиста.Описват го като неразговорлив, затворен човек. Избягвал контакти с тях. Но бил с "огромно самочувствие" и държал да го демонстрира.

"Категорично се касае за наследствени земи, придобити от бащата или дядото, които Ангелов е обработвал или отдал под аренда - заяви пред "168 часа" експерт от Община Хитрино. - Жалко, че такъв злодей е имал родствена връзка с нашия мирен край."

От документите става ясно, че на 21 август 2013 г. Ангелов е продал 5,501 дка поземлен имот в село Каменяк в община Хитрино. Купувач на земята на 1/6 идеални части е Митко Маринов.

През това време Ангелов е имал влязла в сила присъда за блудство с малолетната дъщеря на жената, с която е живеел на семейни начала. Според хора от с. Каменяк, бъдещият убиец търсел поредното убежище, където да се скрие от закона. И го е намерил в закътаното Делиорманско село.

Другата наследствена земя от 5,701 дка в местността "Сухия бряст" Ангелов отново продава на Митко Маринов.

Потърсена за коментар кметицата на с. Каменяк - Сабрия Таир заяви: "За да има този човек земи в нашето землище още от 90-те години, значи те са били или на дядо му или на баща му. Явно, има родствена връзка от нашия край. Аз съм кмет на селото от 1995 г., но не познавам Ангелов. Нито съм го виждала."

Таир не скри, че била изумена от информацията, че Ангелов е свързан с тяхното село. Относно продажбата на земите кметицата обясни, че попълвала първични документи за продажба на земи от тяхното землище, както и удостоверение за наследници, но въпросната покупко-продажба на над 11 декара земеделски земи не е минавала през нейните ръце.

На друго мнение е обаче експерт от Община Хитрино. Според него кметицата и брат й били отлично запознати с реформата на земята, и възстановяването й през 90-те години на реалните собственици. Според тях най-вероятно се знаят имената на бащата и дядото на Ангелов.

Още от Афера

Местните избягали заради земетресенията

През войната не позволили на нацистите да репатрират евреите от острова Срутването на емблематичния плаж напомни и за друг потенциален риск, информация за който няма да намерите в рекламните

Островът е люлка на първата демокрация

Всепризнатото за най-атрактивна европейска плажна дестинация Навагио съвсем не е единствената забележителност на остров Закинтос. Тайната на очарованието на бреговете му е във варовиковия състав на

Зет на милиардерка поръчал убийството й

Направиха всичко възможно, за ме изкарат виновен", казва пред монакски вестник Войчех Яновски, обвинен за поръчител при убийството на милиардерката и близка на кралското семейство Елен Пастор.

Набеденият за убиец на варненския балетист: Продадох колата 10 дни преди катастрофата, а в интернет се въртят моите снимки

"Не съм свидетел на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов във Варна. Колата беше моя, но я продадох напълно законно десет дни преди случилото се.

Нелепата смърт на футболистите от Павликени. Как петият играч избегна смъртта

Светослав винаги пътувал с четиримата загинали, но във фаталния ден бил втора смяна и бил освободен Димитър Кушев можело да остане жив, но не послушал треньора си и играл контузен След загуба на мъж

Топшпионин ли е била Маргарита Занеф, която дари 1,8 млн. лв. на Националната галерия?

Един файл бил частично засекретен. Той се отнася и до щедрата дарителка, и до мъжа Занко Занеф Държавният архив на Австралия до “168 часа”: Разкриването на подробности за нея ще застраши националната

3 дни преди разстрела Венета хванала в изневяра тройния убиец Иван

Хванах го с друга жена в леглото и той ми призна, че откакто сме заедно, през всичките тези шест години е бил и с двете ни едновременно. Изневерявал ми е постоянно.

Британецът, набил инвалид в Слънчев бряг, обичал да разпуска с кокаин

След микс от алкохол 27-годишният Дани Кнот вилня в хотел, едва не удуши болен шотландец Ще си тръгне ли с присъда, или ще се отърве като шведа Сундберг и сънародника си Джон Кери?

Непознатият Ал Капоне: Последната биография на мафиота го описва като привързан към семейството човек, способен на дълбоки чувства

Ал Капоне, свързван с не по-малко от 200 убийства, влезе в историята като един от най-кръвожадните престъпници. Но в най-новата му биография от известната американска писателка Дейдре Бер,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.