С фаталния 22-ри калибър са разстреляни Илия Павлов, Георги Илиев, Мастара и Кьоравия

03.01.2018;

Убиецът, който взе 6 жертви, е избрал професионално оръжие за разстрела в Нови Искър - 22-ри калибър.

С подобен оловен патрон са застреляни шефът на "Мултигруп" Илия Павлов, босът на ВИС Георги Илиев, Димитър Стаматов - Мастара, Бранимир Григоров-Бранко, Васил Върбанов - Кьоравия.

На 10 април 2005 с 22-ри калибър бе стреляно и по Кирил Кирилов-Японеца.

Предимствата на този патрон са много и неслучайно

е любим на професионалните килъри

"Патронът е оловен, без външна облицовка и по него не остават нарези, тоест не може да се разбере от кое оръжие е изстрелян", коментира пред "168 часа" експерт.

Според него е изключено килърът да е избрал пушка флоберка за убийството в Нови Искър. Причината е, че при всеки изстрел би трябвало да сменя патрона, а през това време фамилията е могла да реагира.

Според експерти престъплението е много професионално подготвено, и то от човек, който има навик да стреля.

Той е познавал отлично разположението на стаите, издебнал е момент, когато всички са били доста пияни или полузаспали.

Не е изключено килърът също да е пил. Според психолози тогава за човек е по-приемливо да разстреля толкова хора, отколкото, ако е трезвен.

Още от Афера

Килърите надупчили с няколко куршума мъжа на Гуркова. Той опитал да избяга с колата, но след 100 метра излязъл от пътя

Професионалните убийци са изстреляли няколко куршума в тялото на съпруга на Наталия Гуркова, твърдят полицейски източници от южноафриканския град Бедфордвю, където беше извършена екзекуцията.

Двама мъже на мотор застреляха съпруга на "Мис България" Наталия Гуркова на светофар в ЮАР. Красавицата е в шок

Бизнесменът Джордже Михалевич, който е мъж на "Мис България" Наталия Гуркова, е бил убит вчера вечерта в град Бедфордвю, близо до Йоханесбург, става ясно от публикации в южноафриканските медии.

Мистериозна болест поваля US дипломати и роднините им

Русия е основната заподозряна в разследването на причините за мистериозното заболяване на служители от американските посолства и консулства в Куба и Китай, съобщи Ен Би Си Нюз.

Местните избягали заради земетресенията

През войната не позволили на нацистите да репатрират евреите от острова Срутването на емблематичния плаж напомни и за друг потенциален риск, информация за който няма да намерите в рекламните

Островът е люлка на първата демокрация

Всепризнатото за най-атрактивна европейска плажна дестинация Навагио съвсем не е единствената забележителност на остров Закинтос. Тайната на очарованието на бреговете му е във варовиковия състав на

Зет на милиардерка поръчал убийството й

Направиха всичко възможно, за ме изкарат виновен", казва пред монакски вестник Войчех Яновски, обвинен за поръчител при убийството на милиардерката и близка на кралското семейство Елен Пастор.

Набеденият за убиец на варненския балетист: Продадох колата 10 дни преди катастрофата, а в интернет се въртят моите снимки

"Не съм свидетел на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов във Варна. Колата беше моя, но я продадох напълно законно десет дни преди случилото се.

Нелепата смърт на футболистите от Павликени. Как петият играч избегна смъртта

Светослав винаги пътувал с четиримата загинали, но във фаталния ден бил втора смяна и бил освободен Димитър Кушев можело да остане жив, но не послушал треньора си и играл контузен След загуба на мъж

Топшпионин ли е била Маргарита Занеф, която дари 1,8 млн. лв. на Националната галерия?

Един файл бил частично засекретен. Той се отнася и до щедрата дарителка, и до мъжа Занко Занеф Държавният архив на Австралия до “168 часа”: Разкриването на подробности за нея ще застраши националната

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.