5 факта, които ме карат да се гордея, че съм българин

02.01.2018;

На 1 януари случайно попаднах на един текст в 10 точки на човек на име Юлиян, който, в типичния любим напоследък мой стил обясняваше, че сме доста скапана нация без никакви постижения и хич да не се надяваме, че киселото мляко и кирилицата, камо ли па компютрите са наши.

Отдолу, извън няколкото опонирали цареше либерален пир, в който дузина "красиви и умни" коментираха нещо от типа - "казА ли им го", "за нищо не ставаме", "ето, да видат патреотите, че сме ного зле батенце".

Да беше само Юлиян, да махне човек с ръка и да зареже тая работа.

Обаче умно - красивите напоследък направо цепят мрака.

2017 още помни отрицанието на един умно - красив отец на кирилицата, отрицанието на няколко либерални опиниънмейкъри на фолклора и носиите, както и всякакви дребни и палави неща.

Аз не познавам въпросния Юлиян.

Сигурно е някаква голяма работа и чат - пат поства неща за румънският модел, за Пирин не е баница и за Моника Маковей.

Ама на мен ми е все тая.

Аз имам едно списъче (нарочно е кратко, зер да не затормозявам много красиво - умните в тия празнични дни) и сега ще го дам:

1. С концерт номер 1 за пиано и оркестър на Панчо Владигеров, скъпи ми либерални корифеи, се е дипломирал Херберт фон Караян

2. В една космическа совалка бе изпратена българска народна песен. Уви, не бе изпратен "Мотел" на АзисТ, което би ви било по вкуса...

3. В края на 19 и началото на 20 век двама български художници са сред плеадата модернисти във Франция - Жул Паскен и Жорж Папазов. Вторият дори отказва на Бретон да бъде включен в програмната група на сюрреалистите.

4. Повече от 30 българи в момента са концертмайстори на най-големите световни оркестри в цял свят - от Виенска филхармония през Концертгебаум до където в света се сетите. Ако въпросният Юлиян има интерес да пише, ще му пратя списък.

5. Групата ФСБ печели Грами. АзисТ никога няма да спечели Грами. Дори и партия Zdr, Balgariq да стане от трета първа политическа сила...

Мога да пиша и още.

Например, че доматите на село са ми вкусни, а внесените от Румъния не са, въпреки, че те си имат съдебна реформа, но не ми се занимава.

Само да кажа, че НПО нихилизма започва сериозно да дразни.

Ако си мислите, че с доказване на това колко скапана и излишна нация сме от самото си създаване, ще накарате хората да ви припознаят като лидери, жестоко се лъжете.

Ако искате хората да ви следват, покажете им идеалите.

И не, тези идеали не са с имената на политици, съсипали дясното с меренето на собственото си его.

Идеалите са в онова, което отричате.

Та така, уважаеми господин Юлиян.

Да сме списък, да сме да...

А СЕГА ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО!!!!

Добавете отдолу, под този текст онова, което ви кара да се гордеете с факта, че сте българи.

Ето, аз например казвам две имена - Гео Милев и Рангел Вълчанов.

Пишете и вие, защото смятам, че не бива да се оставяме да бъдем удавени в пропаганден нихилизъм!

*Венци Мицов във фейсбук

Още от Коментари

Тоталитаризъм на добрите намерения

22 септември се оказа ден на зависимостта от кресливата посредственост В събота бе национален празник - Ден на Независимостта, и същевременно бе обявен за ден без автомобили в центъра на София.

Вместо да се влошава, положението става безнадеждно

Вместо да се влошава, порожението става безнадежно.  С тази народна мъдрост започна Вежди Рашидов разговора си в студиото на Би Ти Ви. Запитан за останките на тримата министри, той отговори,

За една година успях да сваля 25 килограма. И не съм от късметлийките с готиния ген

Красавицата е водеща на новото спортно предаване по БНТ “Спортисимо”. Все още е в майчинство и се грижи за дъщерите си Ема и Анна Славена Вътова е родена през 1989 г.

Около 2030 г. плъховете ще са господари в дома ни, а в язовир Искър ще бъде заловена анаконда

В квартала бездомните кучета са вече рядкост. Появиха се скитащите котки - бездомни, мазетни или нискоетажни. Ловуват дребни птички, гълъби и катерички. Това се вижда и има хора, за които е любопитно.

Разочарованият електорат на Радев. Обеща им да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини

Разочарованият електорат на Радев... Прави са хората, той им обеща да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини! П.П.

Ангел Джамбазки стартира конкурс за патриотична рап песем. От другите политически сили също обявиха конкурси за песни

След като господин Ангел Джамбазки стартира своят конкурс за патриотична рап песем, от другите политически сили също обявиха конкурси за песни, които да дадат нов тласък на поп музиката у нас.

Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса!

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса! Надявам се да гласувате за мен! *От фейсбук!

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко. *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.