Жалко, че заради петрола цивилизовани държави се съобразяват с примитивна страна като Саудитска Арабия

30.11.2017;

Една от най-срамните страници в историята на съвременния цивилизован свят е това, че трябва да поддържа отношения със страни като Саудитска Арабия. Със страна, в която примитивният средновековен строй никога не си е тръгвал.

Със страна, която е много по-назадничава в социално отношение от едно примитивно амазонско племе. Страна, в която потъпкването на човешки права е на ниво съезмеримо с клоаки като Северна Кореа. Страна, която е толкова назадничава и ретроградна, че не може да позволи на жена елементарни човешки свободи - като да се движи незабулена сама по улиците или да кара кола.

Страна, в която мъченията и убийствата по особено жесток начин са позволени, в страна в която царува примитивния закон на шерия. Само този, който е чел достатъчно материали за тази страна от жени, избягали от нея и разказващи за ужасите, на които са подложени тези, които не искат да се съобразяват с нечовешките закони и правила в тази нечовешка държава, може да разбере размера на репресиите и извращенията, които се случват в Саудитска Арабия.

Жалко, че петролът е все още фактор за това цивилизовани държави да се съобразяват с тези примитиви. Надявам се много скоро те бъдат изолирани от световната сцена, с развитието на новите технологии за “renewable energy” и да се върнат отново там където принадлежат - в примитивните бедуински палатки, размахвайки тъпите си примитивни мечове!

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

В България досега никой президент не е спечелил война с премиера

В закона пише, че трябва да се съгласува с президента назначаването на новия главен секретар. Ако един човек иска да подаде оставка, може да се съгласува евентуално с жена си.

Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо, което съм виждала и съм в пълен захлас

Скъпи ми приятели, но това е прекрасно!!!!! Държавата моли големите вериги да не увеличават цената на хляба, въпреки че пшеницата поскъпва. Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо,

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци. Това е болест. *От

Другите народи, когато са произвеждали компютри и са летeли в космоса, ние сме открили колелото и барута

Попадна ми някаква книга, според която българите са открили колелото, леярството, барута и парната машина. Никой не отрича тези патриотични хипотези. Просто другите народи в същото време вече са

С 0.01% си вдигнах мнението за В. Симеонов. Само той запита НСО защо бизнесменът Доган има правителствена охрана

С 0.01% си вдигнах мнението за В. Симеонов, защото той май е единственият от управляващите в НС и правителството, който запита официално НСО защо бизнесменът Доган има правителствена охрана.

Камен без книжка уби майка, близнаци и дете. Държавата воюва за глупости

Без медиен шум, обществена и държавна реакция в белослатинското село Габаре вчера погребаха 22-годишната Таня. Погребаха я на рождения й ден. Спуснаха ковчега й в земята с неродените близнаци в

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба. Умолявам Ви. Зърнопроизводител *От

Левите политици разчитат, че електоратът им не може да смята, нито да мисли, и затова му сипват в главата как "бедните и богатите плащат едни и същи данъци!

Убедена съм, че пропорционалното облагане продължават да го наричат "плосък данък" за удобство на левите политици, които разчитат, че електоратът им не може да смята, нито да мисли,

Винаги съм срещу Полша, но когато играят срещу Русия или Германия - съм за съдията

Понеже гледам волейболистите ни срещу Полша, държа да споделя, че винаги съм срещу Полша на всеки спорт, освен когато играят срещу Германия или Русия - тогава по исторически причини съм за съдията.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.