В нашата страна да си дебел е присъда

29.11.2017;

Както знаете, съм дебел.

Даже не просто съм дебел, а тежа над 150 кила.

Това има своите предимства и недостатъци.

Предимствата са, че имаме един грил тиган, който поради неясни причини често се изкривява след употреба.

Тогава моя милост, без никакви усилия просто стъпвам върху дъното му и грил тиганът става като нов.

Също така съм по-устойчив на силен вятър, имам по-добро сцепление зимно време и като цяло бих могъл да ви послужа като заслон, ако задуха лютия северняк.

Недостатъците на това да си с рубенсова фигура у нас са много.

Например - в магазините дрехите достигат максимум до XXL размер, което е размер за аматьори - аз нося 5 или 6 XL.

Разбира се, няма нормална страна в Европа, в която в най-обикновен МОЛ да не можеш да си купиш дрехи с подобен размер, но у нас търговците са решили, че потребителите са максимум 80-килограмови.

Трудно е и да си намериш подходящ автомобил за малко пари - евтините автомобили са малки, а големите обикновено са скъпи.

Така, че ние, тежките и дебели хора прибягваме до покупка на голям автомобил на старо, следователно - рискът да цапаме въздуха е далeч по-голям.

Но най-якото на наднорменото тегло е, че даваш аргумент на всичките си идеологически противници.

Например - спорите с някой, да кажем, за съдебната реформа (че е много модерно сега).

Ти викаш - ама бате, ако махнат да кажем Цацаров, а системата избере нов Цацаров, няма ли да е същото.

А той ти отговаря - а бе ти ли ше ми кажеш бе, я се виж какъв си дебел.

Или пък - спорите с някой дали поезията на поета Рамон Ставри Хюсеинов - либерален авангардист от Кнежа, е слаба.

Ти казваш - не ме кефи, имитира лошо Аполинер - а отсреща ти отговарят - ти вземи да отслабнеш и тогава ми говори за поезия.

Но това далеч не е всичко.

Преди време на моя позната с наднормено тегло и бяха отказали заем в една банка с мотив - "решихме, че, понеже сте с наднормено тегло, здравето ви е в риск и за това не можем да ви отпуснем заем".

И не се шегувам.

Това, разбира се, беше преди доста години, когато все още интернета беше с модеми, фейсбук го нямаше, а единствената комуникация ставаше по мирката и ICQ (което е изобретено от Путин, за да завладее KLETA MAJKA BALGARIQ).

Най-якото на това да си дебел обаче е, че всички лицемерно държащи се благи люде все някога се изпускат, примерно, без да видят, че си наблизо - "А, бе, оня дебелия къде отиде?", или "Къде изчезна свинята?".

Изобщо, в нашата страна да си дебел е присъда.

Но ние, тлъстичките, си нямаме собствено ЛГБТИ или БХК или пък движение "Да, килограми" и няма кой да забрани употребата на думата "дебел" и да я вади от учебници и книги под заплаха от съд.

Сега ще ме питате - "Добре де, а защо не вземеш да отслабнеш, вместо да се оплакваш"?

А аз ще ви отговоря така - "Ами не мога, ако отслабна, трябва да си купувам нови дрехи"...

Айде, стига толкова за тая вечер, но ми се върти в главата да организирам един FAT PRIDE догодина.

И само да не дойдете!!!

Ще ви намеря и ще ви угоявам, да видите какво е!!!

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Безсилен гняв! Значи аз пиша боклуци, които не се търсят и трябва да се поправя, а милата ми Венета пише прекрасни шедьоври

В Габрово съм. Представям новата си книга. Мечката и други разкази. Вечерта минава скромно и приятно. Малко тъжно, хората предпочитат шумни представления. На сутринта пия кафе с местни хора. Приятели.

При толкова приказки за членове, как пък не се научи да членува тая Наталия Кобилкина

Заврях се в профила на Наталия Кобилкина. При толкова приказки за членове, как пък не се научи да членува тая жена. Слага се отзад, какво се прави, че не знае как... *От фейсбук!

Щастливи сме, че чакаме руско-гръцко дете на Българската майка Земя

Любими приятели, благодаря ви за вашата любов и подкрепа. Щастливи сме, че чакаме руско-гръцко дете на Българската майка Земя:)) Пожелаваме на всички двойки прекрасни и здраве бебета,

За наша жалост, от Стамболов насам, България винаги се е движила по тънък лед, а зад нас – мечка

Независимостта изисква и да повярваш в нея... От време на време! "За наша жалост, от Стамболов насам, България винаги се е движила по тънък лед, а зад нас – мечка.

Уважаеми г-н Президент, в последните години градихме българската демокрация разкрачени между научния марксизъм и заведенията за бързо хранене

Вчера на среща в президентството президента Радев е приел да бъде лице на възванието за единение, създадено от инициативен комитет. Сред поканените да се включат в това възвание бях и аз.

Унгарска рапсодия в Страсбург – уроци по свободолюбие

Свободата, любовта са ми всичко на света. Любовта ми е с цената на смъртта. Бих отдал за свободата любовта. Шандор Петьофи Гените са преносители на биологична информация, която се унаследява,

Кога ще стигнем Полша? Те не пуснаха Нощните вълци на Путин, а тук бяха посрещнати с хляб и сол пред "Александър Невски"

След падането на комунизма, в Полша приложиха т. нар. шокова терапия на гениалния Балцерович за бързо преминаване към пазарна икономика. Това доведе до невероятни темпове на икономическо развитие и

Нови министри – стар късмет. Нови дебати – вкиснали думи. Фалш. А за капак и Сидеров се изказа! Цирк

Нови министри – стар късмет. Нови дебати – вкиснали думи. Фалш. А за капак и Сидеров се изказа! Цирк. *От

Напускам БСК, ще си намеря по-добра компания

Сашо Дончев, собственик на "Овергаз" и председател на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК), чийто мандат на поста изтича след година, напуска работодателската организация.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.