Между другото, господин Рашидов, зелето е средство за оцеляване

28.11.2017;

Между другото, господин Рашидов, зелето е средство за оцеляване.

В Кюстендил откъдето съм се появил на бял свят с израза "сложих зелето" се изразяваше задоволство, че ще изкараме и тая зима.

Дори не знам какво е "чеп за зеле".

Мен ако питате, това е някакъв софийски жаргон, защото в зелето се слагаше малко сол, вода, малко цвекло, ако искаме да го оцветим.

Не съм чувал някой да слага "чеп" и не знам какво е това.

Не знам и какво е "1 процент от БВП за култура", не знам и какво е "добър и работещ закон за меценатството", не знам и какво е "промяна в правилника за събиране на авторски отчисления за творците", че по сегашния в МК има 5 контрольора за цялата страна.

Не знам и какво е "достойни заплати" за музикантите в симфоничните оркестри, не знам и какво е "пълна дигитализация на културното ни наследство".

Не знам какво е "държавни резиденции за преводна литература".

Може би и тези неща са като чеп за зеле.

Виртуални...

Не, с тоя статус не искам да кажа, че нищо не е свършено.

Напротив...

Свършено е...

Дано и ние да не сме свършени като ланското зеле.

Което, впрочем, беше вкусно.

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Тоталитаризъм на добрите намерения

22 септември се оказа ден на зависимостта от кресливата посредственост В събота бе национален празник - Ден на Независимостта, и същевременно бе обявен за ден без автомобили в центъра на София.

Вместо да се влошава, положението става безнадеждно

Вместо да се влошава, порожението става безнадежно.  С тази народна мъдрост започна Вежди Рашидов разговора си в студиото на Би Ти Ви. Запитан за останките на тримата министри, той отговори,

За една година успях да сваля 25 килограма. И не съм от късметлийките с готиния ген

Красавицата е водеща на новото спортно предаване по БНТ “Спортисимо”. Все още е в майчинство и се грижи за дъщерите си Ема и Анна Славена Вътова е родена през 1989 г.

Около 2030 г. плъховете ще са господари в дома ни, а в язовир Искър ще бъде заловена анаконда

В квартала бездомните кучета са вече рядкост. Появиха се скитащите котки - бездомни, мазетни или нискоетажни. Ловуват дребни птички, гълъби и катерички. Това се вижда и има хора, за които е любопитно.

Разочарованият електорат на Радев. Обеща им да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини

Разочарованият електорат на Радев... Прави са хората, той им обеща да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини! П.П.

Ангел Джамбазки стартира конкурс за патриотична рап песем. От другите политически сили също обявиха конкурси за песни

След като господин Ангел Джамбазки стартира своят конкурс за патриотична рап песем, от другите политически сили също обявиха конкурси за песни, които да дадат нов тласък на поп музиката у нас.

Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса!

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса! Надявам се да гласувате за мен! *От фейсбук!

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко. *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.