Не знам кой е красив, кой - умен, кой - тъп и кой - грозен, но знам, че Иван ни се смее

17.10.2017;

Имам един приятел.

Той се казва Иван.

Иван не е от София.

Иван е от един малък град, където работа има само в два цеха за обувки и един за производство на пластики за кредитни карти.

Заплатите в този град са около 450 лева.

Но да оставим Иван и да се върнем в центъра на София.

Там има едни хора, които се занимават със стратегии и визии.

Те обмислят как да влезем в 22 век, защото той вече тропа на вратата.

Те смятат, че важните теми са джендър неутралността, шофирането на ток и водород, забраната за движение на коли, полиаморните бракове и забраната за изучаване на турското робство, защото не е политкоректно.

А сега да се върнем пак на Иван.

Иван се топли на печка с кюмур.

Едни хора в центъра на София ще му кажат, че визията ни за бъдещето е да не се топли на кюмур.

Иван ще отвърне, че няма пари да се топли на ток.

Едни хора в центъра на София ще му кажат, че токът се произвежда от електроцентрали, които ни правят зависими от Москва и той не трябва да се топли и на ток.

Иван ще попита с какво да се топли.

Едни хора в центъра на София ще му кажат да се оправя, след като е гласувАл я за Волен, я за Валери, я за някой подобен.

Тогава Иван ще попита дали визиите на хората в центъра на София включват и неговата заплата.

А тези от центъра на София ще му кажат да мълчи, щото сега са заети да се възмущават, че ги наричали "красиви и умни", макар, че било повече от ясно, че те са красиви и умни, а Иван - грозен и тъп.

Тогава Иван ще попита - а знаете ли как в града ми може да има отново работа.

Тогава тези хора ще му кажат да не се прави на интересен, а като не му изнася - да ходи да бачка в Испания или Англия (но в Англия по - добре не, щото те излязоха от ЕС, демек - са путинисти).

И ще му напомнят, че преди не можеше да се пътува свободно.

После ще поспорят още малко за джендър неутралната провинция и народната музика, която Иван харесва, а хората от центъра на София не харесват, те ще му кажат, че ако е умен, трябва да пише на латиница, защото кирилицата ни прави зависими от Путин.

Накрая стратезите от центъра на София ще блокират Иван, а той ще излезе от Фейсбук, защото не са му платили навреме заплатата и са му спряли интернета.

Живеем в две Българии.

Едната е на Иван.

Другата - на стратезите от централната градска част на столицата.

Коя България е вашата?

Къде се намирате вие по остта - Иван и елита?

Ако успеете да си отговорите на тези въпроси, сигурно ще разберете защо циклим в един кръг и си мислим, че сме умни, красиви, велики, но никой не ни знае кои сме и никой извън приятелите ни в социлните мрежи не ни припознава като алтернатива.

Дневния ред на хората и дневния ред на онези, които имат претенции да са им водачи се разминава драстично.

До степен на пропаст.

И в тая пропаст именно се крие отговора на въпроса "КОЙ" и "ЗАЩО" и "КАК" и "КОГА".

Не знам кой е красив, кой - умен, кой - тъп и кой - грозен, но знам, че Иван ни се смее.

През зъби.

Ако въобще знае кои сме и за какво се борим...

Още от Коментари

Уважаеми г-н Президент, в последните години градихме българската демокрация разкрачени между научния марксизъм и заведенията за бързо хранене

Вчера на среща в президентството президента Радев е приел да бъде лице на възванието за единение, създадено от инициативен комитет. Сред поканените да се включат в това възвание бях и аз.

Унгарска рапсодия в Страсбург – уроци по свободолюбие

Свободата, любовта са ми всичко на света. Любовта ми е с цената на смъртта. Бих отдал за свободата любовта. Шандор Петьофи Гените са преносители на биологична информация, която се унаследява,

Кога ще стигнем Полша? Те не пуснаха Нощните вълци на Путин, а тук бяха посрещнати с хляб и сол пред "Александър Невски"

След падането на комунизма, в Полша приложиха т. нар. шокова терапия на гениалния Балцерович за бързо преминаване към пазарна икономика. Това доведе до невероятни темпове на икономическо развитие и

Нови министри – стар късмет. Нови дебати – вкиснали думи. Фалш. А за капак и Сидеров се изказа! Цирк

Нови министри – стар късмет. Нови дебати – вкиснали думи. Фалш. А за капак и Сидеров се изказа! Цирк. *От

Напускам БСК, ще си намеря по-добра компания

Сашо Дончев, собственик на "Овергаз" и председател на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК), чийто мандат на поста изтича след година, напуска работодателската организация.

Е как да пратя покана на г-жа Манева, като по погледа й усещам, че вече е разочарована от мен. Утешава ме само, че и от вас също

Е как да пратя покана на г-жа Манева, като по погледа й усещам, че вече е разочарована от мен. Утешава ме само, че и от вас също. *Oт

Държавите, които имат най-малко мигранти в ЕС, реват най-много срещу мигрантите

Държавите, които имат най-малко мигранти в ЕС, реват най-много срещу мигрантите. Държави, на които не им пука за европейските ценности и за европейското законодателство, най-много реват,

България остана под миризливия съветски ботуш и извън свободния свят

Това че Борисов и управляващата корумпирана коалиция предпочетоха Вишеградския съюз пред Европейския без съмнение е най-грешното външнополитическо решение след влизането на България на страната на

Песен за мен. Калин Т. умря!

ПЕСЕН ЗА МЕН Някои казваха: Калин Т. умря. И не бяха далече от истината, защото Калин Т. наистина умря, но само тая част от него, която трябваше да умре, за да живее другата. Други казваха: Калин Т.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.