Вегас е един резерват за удоволствие, излязло от пропорции и превърнал се в цирей на задника на Америка

06.10.2017;

Много се разпалиха страстите тези дни по повод поста ми за Вегас - метафора на човешкия разпад. (тук) Мои ФБ приятели още буйстват на стената ми!

Та реших да разровя архива си и извадих едни кадри от някогашното ми посещение там. Не са публикувани до сега, защото тогава ФБ не беше сила и все още пращах снимки по имейл на приятели.

Да, Стрипа не е Вегас. Много повече е. Гранд Каньон е едно от тях. Концертния живот! Там гледахме на ръка разстояние Том Джоунс, Цирк Дю Солей и незабравимия Ленард Коен. Лека му пръст. Помня как той започна концерта си със следните думи: Благодаря ви, че дойдохте да ме слушате на това... интересно място. И публиката се изсмя разбиращо. А да... Във Вегас имах честта да се запозная с Нанси Синатра - дъщерята на митичния Синатра. Бяхме на концерт в негова памет, който съвпадна с моя рожден ден. Аз съм родена на 11 декември, Синатра на 12.

Та да, Вегас може да предложи много на тези, които знаят какво и как да консумират с мярка. И задължително трябва да се види поне веднъж в живота. Което не променя факта, че за масовката Вегас е един резерват за удоволствие, излязло от пропорции и превърнал се в цирей на задника на Америка.

*Ирина Асиова-Диамант във фейсбук

Още от Коментари

Писъмце до моя приятел Иво и другите сценаристи на Слави, както и до любителите на балканския кашкавал

МАЛКО ПИСЪМЦЕ ДО МОЯ ПРИЯТЕЛ ИВО И ДРУГИТЕ СЦЕНАРИСТИ НА СЛАВИ, КАКТО И ДО ДРУГИ ЛЮБИТЕЛИ НА БАЛКАНСКИЯ КАШКАВАЛ ...е, Ивак, ти чел ли си последните ми книги?

Бьорг ме поздрави с юмрук, а Джокович крещеше на сръбски

Григор Димитров изведе напред в резултата тима на Европа в демонстративния турнир по тенис в Чикаго - Лейвър къп. Снощи в първия мач от надпреварата, в която най-добрите на Стария континент срещат

Най-тъжно ми е за хората, които си мислят, че да пишеш с нарочни правописни грешки е остроумно и забавно

Най-тъжно ми е за хората, които си мислят, че да пишеш с нарочни правописни грешки ("ф таа даржава") е остроумно и забавно. *От

110 години в търсене на "одобрение" и "съчувствие"! Викам честити да сме и без тях!

110 години в търсене на "одобрение" и "съчувствие"! Викам честити да сме и без тях! Да живей България! *От

Зависими ли сме от кофти правителствата, които псуваме, но отново си избирам? Никой от нас не знае какво е точно това "независимост"

Независимостта е изключително трудно нещо. Така например бай Ставри от Угърчин винаги по това време на годината слага зимнина, за да е независим от студените дни навън,

Тези пък щели да борят корупцията в детските градини. Дайте да помислим по-добре за някакъв антикорупционен памперс

Тия па щели да борят корупцията в детските градини. Че тя започва още от родилните домове, бе! Дайте да помислим по-добре за някакъв антикорупционен памперс. *От фейсбук!

Бях подложен на сексуален тормоз, но не извиках полиция

Днес не се създават филми за звезди, а се създават филми заради пари. Това споделя легендата на френското кино Ален Делон в пространно интервю за френския в. "Монд", цитирано от БТА.

Позор за комунизма, унищожил задълго независимостта на България, и слава на държавници като Малинов, Ляпчев и Мушанов!

На този ден през 1948 г. Никола Мушанов, последният останал жив министър от правителството на Александър Малинов, обявило Независимостта четиридесет години по-рано, е в Търново,

Действително ли сме искрени, когато почитаме тези празници? Когато не предстоят избори всички партии се потапят и изчезват

По избори всички партии идват на най-високо ниво, иначе просто изчезват, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Аз съм тук вече 11-та поредна година и знаете ли колко интересно е, ,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.