Където и да копне човек в България, ще излязат същите зависимости за административни назначения - роднина/приятел/роднина/

03.10.2017;

Тъжното е, че точно Йончева, едно от многобройните номенклатурни чада на нашата журналистика, бива героизирана като борец срещу партийната корупция.

Тъжното е, че хасковският модел на Коза Ностра е навсякъсе в страната.

Тъжното е, че някаква депутатка от БСП отваря кутията с червеи, а не независими български медии както и НПО-та, които уж се занимават с „много разследвания”!

Тъжното е, че досега никой не е копнал в кадруването на ДПС по места както и в далаверите на всички (или почти всички) общински съвети в България, където партийната принадлежност е само етикет и често се сменя в зависимост от каналите за „усвояване.”

Където и да копне човек в България, ще излязат същите зависимости за административни назначения по модел - роднина/приятел/роднина/приятел. Ще се види, че конкурсно начало няма, а има назначение на некадърни дебили, които стават част от този перпетуум мобиле на неработещата корумпирана первезия, наречена държава.

Достатъчно е да се избере депутат произволно в този парламент и да се прокара родовата му нишка в държавната администрация. Не е сложно, никак даже! Достатъчно е да се вземе на мушка само една малка община в България, за да се направи показно как функционира мафиотският държавен модел на Коза Ностра – от най-ниско до най-високо ниво. Не е особено трудно, не е!

Затова не знам защо се чака на хора като Йончева да осветляват подобни неща, при положение, че нейната паршива партия е еманация на същия този модел!

Още от Коментари

Безсилен гняв! Значи аз пиша боклуци, които не се търсят и трябва да се поправя, а милата ми Венета пише прекрасни шедьоври

В Габрово съм. Представям новата си книга. Мечката и други разкази. Вечерта минава скромно и приятно. Малко тъжно, хората предпочитат шумни представления. На сутринта пия кафе с местни хора. Приятели.

При толкова приказки за членове, как пък не се научи да членува тая Наталия Кобилкина

Заврях се в профила на Наталия Кобилкина. При толкова приказки за членове, как пък не се научи да членува тая жена. Слага се отзад, какво се прави, че не знае как... *От фейсбук!

Щастливи сме, че чакаме руско-гръцко дете на Българската майка Земя

Любими приятели, благодаря ви за вашата любов и подкрепа. Щастливи сме, че чакаме руско-гръцко дете на Българската майка Земя:)) Пожелаваме на всички двойки прекрасни и здраве бебета,

За наша жалост, от Стамболов насам, България винаги се е движила по тънък лед, а зад нас – мечка

Независимостта изисква и да повярваш в нея... От време на време! "За наша жалост, от Стамболов насам, България винаги се е движила по тънък лед, а зад нас – мечка.

Уважаеми г-н Президент, в последните години градихме българската демокрация разкрачени между научния марксизъм и заведенията за бързо хранене

Вчера на среща в президентството президента Радев е приел да бъде лице на възванието за единение, създадено от инициативен комитет. Сред поканените да се включат в това възвание бях и аз.

Унгарска рапсодия в Страсбург – уроци по свободолюбие

Свободата, любовта са ми всичко на света. Любовта ми е с цената на смъртта. Бих отдал за свободата любовта. Шандор Петьофи Гените са преносители на биологична информация, която се унаследява,

Кога ще стигнем Полша? Те не пуснаха Нощните вълци на Путин, а тук бяха посрещнати с хляб и сол пред "Александър Невски"

След падането на комунизма, в Полша приложиха т. нар. шокова терапия на гениалния Балцерович за бързо преминаване към пазарна икономика. Това доведе до невероятни темпове на икономическо развитие и

Нови министри – стар късмет. Нови дебати – вкиснали думи. Фалш. А за капак и Сидеров се изказа! Цирк

Нови министри – стар късмет. Нови дебати – вкиснали думи. Фалш. А за капак и Сидеров се изказа! Цирк. *От

Напускам БСК, ще си намеря по-добра компания

Сашо Дончев, собственик на "Овергаз" и председател на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК), чийто мандат на поста изтича след година, напуска работодателската организация.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.