За мен София е втора майка

17.09.2017;

За мен София е втора майка.

Не съм роден тук, но съм роден наблизо - на 85 километра в посока към сръбската и македонската граници.

За мен София стана приемна майка, която ме взе в семейството си през месец септември 1985 година и оттогава аз я наричам "мама" а тя мен - "доведен син - провинциалист".

За мен София бе града на първата любов.

На първите целувки.

На първото напиване, на първата запалена цигара, но и на първия голям класически концерт, на първата страхотна театрална постановка.

Градът на големите приятелства, градът на големите предателства.

Градът, в който през 1989 година всички бяхме на улицата, градът, в който през 1990 окупирахме Консерваторията, градът, в конто Петър Младенов искаше да дойдат танкове, градът, в който имаше град на истината, а мавзолея не искаше да си тръгне така, както днес миналото все още е тук и не си тръгва.

За мен София е градът, в който се роди детето ми, градът, в който притежавам панелка, ипотекирана в банка, градът, в който съм обичан от ЧСИ - та и мразен от неолиберали, социалисти, консерватори и националисти накуп.

За мен София е Младост 4 - квартала, в който живея и квартала, в който разхождам кучето си.

За мен София е и Люлин, Обеля, Гео Милев, Захарна фабрика, Разсадника, Витоша, Панчарево.

За мен София е онова място, в което се случи почти всичко в живота ми.

Честит празник, София.

Всички ние те обичаме!

Всеки по свой си начин.

Може да не сме винаги прави, може да не сме винаги мъдри, но това не е, защото ти не беше добра майка.

А защото ние не излязохме добри синове и дъщери.

Честит празник, София.

Днес, повече от всякога имаме нужда от Вяра, Надежда и Любов.

Квартал Надежда имаме.

В квартал Любов няма инфраструктура.

А в квартал Вяра няма улично осветление...

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Камен без книжка уби майка, близнаци и дете. Държавата воюва за глупости

Без медиен шум, обществена и държавна реакция в белослатинското село Габаре вчера погребаха 22-годишната Таня. Погребаха я на рождения й ден. Спуснаха ковчега й в земята с неродените близнаци в

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба

Цената на хляба расте. Моля хазартните босове да работят без печалба. Умолявам Ви. Зърнопроизводител *От

Левите политици разчитат, че електоратът им не може да смята, нито да мисли, и затова му сипват в главата как "бедните и богатите плащат едни и същи данъци!

Убедена съм, че пропорционалното облагане продължават да го наричат "плосък данък" за удобство на левите политици, които разчитат, че електоратът им не може да смята, нито да мисли,

Винаги съм срещу Полша, но когато играят срещу Русия или Германия - съм за съдията

Понеже гледам волейболистите ни срещу Полша, държа да споделя, че винаги съм срещу Полша на всеки спорт, освен когато играят срещу Германия или Русия - тогава по исторически причини съм за съдията.

“Гражданско общество", либерали, НПО-та! Никой от тези няма да си мръдне пръста, за да подобри живота на нормалните хора

Забравете за "гражданскоото общество", либералите, НПО-тата...Всичко това е статуквото. Никой от тези няма да си мръдне пръста, за да подобри живота на нормалните хора.

Това ли са "българите в чужбина"? Имат ли право да се бъркат в българската политика?

Защо твърдят, че протестите в София били на българите в чужбина? И имат ли изобщо българите в чужбина право да се бъркат в българската политика? Коментар от Александър Андреев за "Дойче

“Художествена гимнастика” е малко тъпо име за спорт. Но пък чудесно обобщава съвременната ни литература

Вярвам, ще се съгласите: "художествена гимнастика" е малко тъпо име за спорт. Но пък чудесно обобщава съвременната ни литература. *От

Някой е заблудил президента по случая с указа за Младен Маринов

Не бих искал да наричам диалога между Борисов и Радев война, по-скоро е излишна конфронтация. Президентът твърди, че указа за освобождаване на Младен Маринов не е съгласуван с него.

Представете си бизнес средата като една палатка. Българската е с поизкъртени три стълба

Представете си бизнес средата като една палатка. Във всеки ъгъл има по един стълб - образование и здравеопазване (какви са ти работниците, умеят ли нещо, колко се разболяват и кога умират), регулации,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.