Как да не рита камериерки шведът, като го давим в евтин алкохол и дрога?

07.06.2017;

За прекалено много чужденци споменът за почивката у нас е само бяло петно и махмурлук в самолета на връщане

За много от чуждите туристи, които идват през лятото на море у нас, почивката е просто едно 168-часово бяло петно.

Може да бъде и черен бланк, или пък бавно движещи се шарени линии, но не и Мадарския конник или пък казанлъшката роза.

Тъй като става въпрос за туризъм, споменът на чужденеца от родината ни зависи изключително от обслужването и предлагането.

И понеже рогът на изобилието от евтин алкохол, синтетична дрога, кокаин, хероин и марихуана го залива във всеки наш курорт, чуждият турист остава с много оскъдни спомени за страната ни.

При определени обстоятелства той не успява да отнесе в мозъка си дори и само бяло петно от престоя си на Черно море. Това става в случаите, когато алкохолната оргия в дискотеката премине в рисков балконинг в хотела.

Ако обаче избегне смъртта върху плочките до басейна и всичко върви по вода, чужденецът може и да има късмета да запомни няколко етикета от бутилките в бара, физиономиите на наркодилъра и на сводника и че проститутката, която изпразни портфейла му, беше първоначално кестенява, но после се превърна в огнен дракон, който отлетя през балкона към изгряващото слънце.

Този профил туристи са късметлии. Те отнасят от България в самолета към родината си само тежкия махмурлук.

Разбира се, има и чужденци, които запечатват по-ярки спомени за престоя си в курортите ни. Те никога няма да забравят пожълтелия таван в болничната стая, в която се събуждат по средата на почивката, и банката с прозрачна течност, закачена с абокат за ръката им.

Сигурно смятате, че това са инцидентни случаи, но статистиката за миналата година казва друго. Тогава 6000 чужди туристи са имали неочаквана среща с токсиколозите в Бургас и Варна заради тежки алкохолни натравяния.

Всъщност през лятото токсикологиите по морето са като травматологиите в София след първото заледяване по тротоарите през зимата.

В този смисъл само човек, който не е посещавал в разгара на лятото големите ни курорти, може да бъде шокиран от видеото как швед рита в лицето българска камериерка в хотел в Слънчев бряг.

Скандинавците изглеждат като най-големите мишоци в родината си, но туристическият сезон в България тотално ги преобразява. 54-годишният Георг Ралф Сумберг, който ритна камериерката в лицето, не прави изключение.

Той бил неадекватен дори когато с брат си се настанявали в хотела. Това означава, че Георг се е напил още в самолета и няма да запомни от престоя си у нас дори как изглежда летището в Сарафово.

Защо обаче летуването в България преобразява така рязко дори и най-студените нации на планетата?

В последните 5-6 години страната ни отбелязва огромен ръст в туризма, който се увеличава постоянно. В голяма степен това се дължи и на сложната ситуация в Турция, Египет, Тунис, която пренасочи много летовници към нашето Черноморие, както и към Гърция, Испания и Португалия.

Всичко това е чудесно за икономиката ни. Но втората причина за огромния поток към нас е, че от дълги години България се утвърждава като най-евтината дестинация в Европа, с което логично привличаме основно по-бедни и непретенциозни туристи.

В нашите дискотеки, клубове и кръчми се лее най-евтината бира и твърд алкохол на Стария континент. На цената на 20 грама водка в пъб в Швеция Георг Сумберг може да изпие няколко бутилки в заведение в Слънчев бряг. Георг е приятно шокиран и започва да се налива като животно, опиянен от тази неочаквана благодат.

Скандинавците и англичаните направо изтрещяват на нашето Черноморие и ако само правят секс пред всички на масата в бара, това си е направо културен туризъм.

Защото всяка година стотици алкохолни изстъпления за чужденците завършват с хулиганство, с кражби и дори с грабежи. Даже пословично дисциплинираните германци са уличавани в подобни престъпления.

В тези случаи обаче и собствениците на хотелите, и полицията гледат да си затварят очите. В най-лошия случай чужденецът изкарва 24 часа в ареста на полицейското управление. Същото щеше да се случи и с Георг Сумберг, ако не беше разпространено видеото с арогантния му ритник.

Но как можеш да очакваш от един чужденец да играе шах на плажа, когато си го налял с евтин алкохол, осигурил си му достъп до всевъзможни наркотици и после си затваряш очите за изстъпленията, които прави?

Ако искаме чуждите туристи да се държат по-културно, а Георг Сумберг вече да рита само плажна топка, трябва да им внушим респект към държавата и да направим поне дрогата по-труднодостъпна в разгара на летния сезон.

Още от Коментари

Той е продукт на хибридните битки на Кремъл!

От доста време се знае, че Асанж е партньор на ГРУ. Но последните разкрития, че руските спецслужби са се опитали да го изведат тайно от посолството на Еквадор и от Великобритания в дипломатически

Писъмце до моя приятел Иво и другите сценаристи на Слави, както и до други любители на балканския кашкавал

Калин Терзийски във фейсбук: МАЛКО ПИСЪМЦЕ ДО МОЯ ПРИЯТЕЛ ИВО И ДРУГИТЕ СЦЕНАРИСТИ НА СЛАВИ, КАКТО И ДО ДРУГИ ЛЮБИТЕЛИ НА БАЛКАНСКИЯ КАШКАВАЛ ...е, Ивак, ти чел ли си последните ми книги?

Тоталитаризъм на добрите намерения

22 септември се оказа ден на зависимостта от кресливата посредственост В събота бе национален празник - Ден на Независимостта, и същевременно бе обявен за ден без автомобили в центъра на София.

Вместо да се влошава, положението става безнадеждно

Вместо да се влошава, порожението става безнадежно.  С тази народна мъдрост започна Вежди Рашидов разговора си в студиото на Би Ти Ви. Запитан за останките на тримата министри, той отговори,

За една година успях да сваля 25 килограма. И не съм от късметлийките с готиния ген

Красавицата е водеща на новото спортно предаване по БНТ “Спортисимо”. Все още е в майчинство и се грижи за дъщерите си Ема и Анна Славена Вътова е родена през 1989 г.

Около 2030 г. плъховете ще са господари в дома ни, а в язовир Искър ще бъде заловена анаконда

В квартала бездомните кучета са вече рядкост. Появиха се скитащите котки - бездомни, мазетни или нискоетажни. Ловуват дребни птички, гълъби и катерички. Това се вижда и има хора, за които е любопитно.

Разочарованият електорат на Радев. Обеща им да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини

Разочарованият електорат на Радев... Прави са хората, той им обеща да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини! П.П.

Ангел Джамбазки стартира конкурс за патриотична рап песем. От другите политически сили също обявиха конкурси за песни

След като господин Ангел Джамбазки стартира своят конкурс за патриотична рап песем, от другите политически сили също обявиха конкурси за песни, които да дадат нов тласък на поп музиката у нас.

Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.