Опитите за обтягане на руско-американските отношения са грешка

31.03.2017;

Опитите за обтягане на руско-американските дипломатически отношения са грешка. Нима искаме да се прекъснат напълно дипломатическите отношения между Русия и САЩ? Като през ’60-те по време на Кубинската криза. И после какво?

Мисля, че не е в интерес на американския народ да има абсурдни руско-американски отношения. Какво искаме? Да минимизираме отношенията си като цяло?

Ние възприемаме и се отнасяме към САЩ като велика сила, с която искаме да установим много добро партньорство. Останалото са лъжи и измислици.

В САЩ използваха антируската карта вътрешнополитически цели в интерес на определени политически сили. Контактите на нашия посланик в САЩ са ограничени. Всяка среща се възприема като акт на шпионаж. Това не е ли безсмислица? Американският посланик Джон Тафт комуникира с правителството и представители на руски компании, без Москва да го спъва.

САЩ, нашите съседи в Арктика, развиват военната си дейност, която в нашите очи е заплаха за нас. Докато това, което правим ние, е с местен характер, онова, което САЩ правят в Аляска, е с глобален характер. Там се разработва противоракетна отбранителна система, която е един от най-сериозните проблеми на съвремието в сферата на сигурността. Това не е просто една отбранителна система, това е част от ядрения потенциал, доведен до периферията.

Това не е нещо, което предотвратява ядрена ракетна атака, а нещо, което свежда до минимум т. нар. ответен удар.

Това, което правим на островите и на брега, е с местен характер, то е свързано с възстановяването на инфраструктурата, за да се гарантира сигурността на корабоплаването в региона и наред с други неща.

Русия по никакъв начин не възнамерява да бъде във война или да се конкурира със САЩ, които харчат далеч повече от всяка друга страна за военни нужди.

Въпреки това Русия и САЩ са ядрени сили. Ние имаме специална отговорност пред целия свят, към международната общност за международната сигурност. Разбира се, колкото по-рано установим сътрудничество във военната сфера, толкова по-добре.

Руският президент заяви това на Международния форум “Арктика – територия на диалога” в Архангелск

Още от Коментари

Драги родители! Научете децата си да се хранят с лявата ръка. Някой ден, когато седнат зад компютъра, ще ви бъдат благодарни за това

Драги родители! Научете децата си да се хранят с лявата ръка. Някой ден, когато седнат зад компютъра, ще ви бъдат благодарни за това. *От

По бай-Тошово време нямаше никакви задръствания по границата. Само тук-таме някой труп, застрелян в гръб

По бай-Тошово време нямаше никакви задръствания по границата. Само тук-таме някой труп, застрелян в гръб. *От

Плача, приятели, и се срамувам, че "сигурността" на моето семейство е попречила на Младен Маринов да бъде добър баща

"Искам да благодаря на семейството, тъй като през цялото това време не съм бил най-добрият баща (при тези думи новият министър на вътрешните работи се разплака, докато поемаше поста). Но...

Безсилен гняв! Значи аз пиша боклуци, които не се търсят и трябва да се поправя, а милата ми Венета пише прекрасни шедьоври

В Габрово съм. Представям новата си книга. Мечката и други разкази. Вечерта минава скромно и приятно. Малко тъжно, хората предпочитат шумни представления. На сутринта пия кафе с местни хора. Приятели.

При толкова приказки за членове, как пък не се научи да членува тая Наталия Кобилкина

Заврях се в профила на Наталия Кобилкина. При толкова приказки за членове, как пък не се научи да членува тая жена. Слага се отзад, какво се прави, че не знае как... *От фейсбук!

Щастливи сме, че чакаме руско-гръцко дете на Българската майка Земя

Любими приятели, благодаря ви за вашата любов и подкрепа. Щастливи сме, че чакаме руско-гръцко дете на Българската майка Земя:)) Пожелаваме на всички двойки прекрасни и здраве бебета,

За наша жалост, от Стамболов насам, България винаги се е движила по тънък лед, а зад нас – мечка

Независимостта изисква и да повярваш в нея... От време на време! "За наша жалост, от Стамболов насам, България винаги се е движила по тънък лед, а зад нас – мечка.

Уважаеми г-н Президент, в последните години градихме българската демокрация разкрачени между научния марксизъм и заведенията за бързо хранене

Вчера на среща в президентството президента Радев е приел да бъде лице на възванието за единение, създадено от инициативен комитет. Сред поканените да се включат в това възвание бях и аз.

Унгарска рапсодия в Страсбург – уроци по свободолюбие

Свободата, любовта са ми всичко на света. Любовта ми е с цената на смъртта. Бих отдал за свободата любовта. Шандор Петьофи Гените са преносители на биологична информация, която се унаследява,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.