Защо мутрите оцеляват?

24.06.2016;

Защо мутрите почти винаги оцеляват? По тях стрелят, взривяват ги в автомобили, губят огромни количества кръв, карат ги в болници дори с куршуми в главите и въпреки всичко те остават живи. Истински феникси в медицината, които също като котките разполагат с по няколко резервни живота.

На какво се дължи феноменалното им оцеляване, непосилно за повечето обикновени хора.

Според лекари в спешни отделения има няколко фактора, които ги отличават от останалите.

Първо, това са млади, здрави мъже, на възраст много под 50 години. Начинът им на живот много се различава от този, характерен за мутрите на прехода.

Сега много от босовете вече не пият и не купонясват по цели нощи, напротив - спазват строг режим, чиято цел е постигане на добро здраве и поддържане на отлична форма. От този тип е Митьо Очите. В бургаската болница били изумени от бързото му възстановяване. Въпреки очакванията той не разви смъртоносния ДИК синдром дори след като му бяха прелели 70 банки чужда кръв.

Медиците били учудени и от факта, че по тялото му нямало грам мазнина. „Всичко е мускули”, твърди запознат.

По този повод дори се стигнало до разговор с приближените му и със съпругата му Антигона. От него станало ясно, че Очите водел

изключително стриктен природосъобразен

начин на живот

Спортувал редовно по програма под ръководството на добри специалисти. Не употребявал алкохол. Хранел се здравословно – наблягал на плодове, зеленчуци, висококачествени протеини.

Според обясненията на близките му той много съвестно се грижел за здравето си.

„Тези хора не живеят като мутрите от миналото, които приличаха на сумисти. Днешните водят скъп, здравословен начин на живот, постоянно тренират, все неща,

които повечето

хора пренебрегват,

обобщи източникът ни. Според него при тези момчета няма и натрупване на заболявания, характерно за повечето хора, които водят заседнал начин на живот.

Специалисти смятат, че това, заедно с добрата им физическа подготовка, са може би най-важните фактори за оцеляването им дори при екстремни обстоятелства.

"Те прекарват огромна част от ежедневието си във фитнес залите. Мускулите им са много по-добре развити, физическата им издръжливост е в пъти по-голяма от тази при обикновените хора, всъщност целият им организъм е доста по-силен и по- устойчив при тежки наранявания.

Което увеличава и търпимостта им към болки", обясни пред "168 часа" медик от спешно отделение. Според него ако момчетата от кримиконтингента ходят като

обикновени хора по

7-8 часа на работа всеки

ден и седят на бюро,

просто трудно ще оцеляват в критични ситуации.

Залитането по спорта обаче е свързано и с приемането на различни анаболи, добавки, хормон на растежа и др., които до момента не е ясно как се отразяват на здравето на подземните босове и обкръжението им.

"На Очите специално не му е правено подобно изследване, лекарите предполагат, че ползва този хормон, защото хора от обкръжението му са намекнали, че в техните среди това е последният хит, нещо като новата дрога", обясни запознат.

Ефектът му според медици е рестартиране и подмладяване на целия организъм. Според лекари обаче този тип добавки в един момент ще увредят организма.

"Със сигурност при тези момчета

има отклонения,

причинении от анаболите,

но това са млади, здрави хора, за които се полагат огромни грижи. Много от тях приемат хормони и анаболни средства под контрола на медицински лица", контрира друг лекар.

Освен това някои от медикаментите, които приемат тези фитнес - маниаци, много бързо възстановят износените стави дори на възрастен човек. Според медици редовният спорт осигурява голямо предимство на кримиконтингента – мускулите им са плътни, големи, твърди като камък.

При равни други условия тази структура много по-добре може да защити органите и системите в тялото, в сравнение с мижавата мускулна маса и подкожни мазнини, характерни за обикновените хора.

Колкото и да е нелепо обаче, вторият генерален фактор за феноменалното оцеляване на мутрите са парите.

Именно те често са основен препъникамък при спазването на “Хипократовата клетва”, казват доктори. Според тях подземните босове получават много повече и много по-специални грижи в сравнение с обикновените пациенти.

Стимулите за медиците са не само огромните финансови подкупи, а и факторът страх.

Страх за собствения

им живот

Лекуващите лекари често са заплашвани. В някои случаи дори се налага да оперират, притискани от гардовете на даден бос.

Доктори под сурдинка признават, че в Бургас е имало случаи, когато охраната, облечена в бели престилки, влизала в операционната, за да следи действията на хирурзите. Които на свой ред са принудени да дадат не 100%, а 110% от възможностите си, за да спасят пациента.

Парите са водещ фактор и поради други причини.

Една апаратна вентилация, която извършва ежеминутно обдишване в продължение на дни и седмици, струва около 500 лв. на ден, разказа лекар в спешно отделение.

След което трябва да се осигурят висококвалифицирани специалисти, които да помогнат на пациента да отвикне от апарата и постепено да започне да диша сам. Тези професионалисти знаят кога да го събудят, кога организмът позволява и така нататък.

Колко струва храненето и антибиотиците на ранените, четете в хартиеното издание. 

Още от Афера

Мистериозна болест поваля US дипломати и роднините им

Русия е основната заподозряна в разследването на причините за мистериозното заболяване на служители от американските посолства и консулства в Куба и Китай, съобщи Ен Би Си Нюз.

Местните избягали заради земетресенията

През войната не позволили на нацистите да репатрират евреите от острова Срутването на емблематичния плаж напомни и за друг потенциален риск, информация за който няма да намерите в рекламните

Островът е люлка на първата демокрация

Всепризнатото за най-атрактивна европейска плажна дестинация Навагио съвсем не е единствената забележителност на остров Закинтос. Тайната на очарованието на бреговете му е във варовиковия състав на

Зет на милиардерка поръчал убийството й

Направиха всичко възможно, за ме изкарат виновен", казва пред монакски вестник Войчех Яновски, обвинен за поръчител при убийството на милиардерката и близка на кралското семейство Елен Пастор.

Набеденият за убиец на варненския балетист: Продадох колата 10 дни преди катастрофата, а в интернет се въртят моите снимки

"Не съм свидетел на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов във Варна. Колата беше моя, но я продадох напълно законно десет дни преди случилото се.

Нелепата смърт на футболистите от Павликени. Как петият играч избегна смъртта

Светослав винаги пътувал с четиримата загинали, но във фаталния ден бил втора смяна и бил освободен Димитър Кушев можело да остане жив, но не послушал треньора си и играл контузен След загуба на мъж

Топшпионин ли е била Маргарита Занеф, която дари 1,8 млн. лв. на Националната галерия?

Един файл бил частично засекретен. Той се отнася и до щедрата дарителка, и до мъжа Занко Занеф Държавният архив на Австралия до “168 часа”: Разкриването на подробности за нея ще застраши националната

3 дни преди разстрела Венета хванала в изневяра тройния убиец Иван

Хванах го с друга жена в леглото и той ми призна, че откакто сме заедно, през всичките тези шест години е бил и с двете ни едновременно. Изневерявал ми е постоянно.

Британецът, набил инвалид в Слънчев бряг, обичал да разпуска с кокаин

След микс от алкохол 27-годишният Дани Кнот вилня в хотел, едва не удуши болен шотландец Ще си тръгне ли с присъда, или ще се отърве като шведа Сундберг и сънародника си Джон Кери?

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.