Неостаряващата любима на Харисън Форд обиква сина му във "Вечната Аделайн"

30.04.2015; Когато красотата и младостта господстват в света, благословия или проклятие е да си обречен завинаги на тях?! Затворник ли се оказваш на тяхното всевластие?!

Героинята на очарователната актриса Блейк Лайвли задава тази тема за размисъл със своята история в романтичната драма с фантастичен отенък "Вечната Аделайн".

Лентата е режисирана от Лий Толънд Кригър ("Порочният вид") и е вдъхновена от обсебения от нуждата за красота съвременен свят и

копнежа на хората

за вечен живот

Идеята за русокосата хубавица Аделайн, която цели 80 години остава на 29, разкрива цената на тази суета.

"Блажен е младият през младост,

блажен е, който е узрял -

и който ледната прохлада

на дните с твърдост е търпял" (Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин)

Боуман е обречена на самота, наложена от задължението да опази неразкрита тайната за своето безсмъртие. Тази задача се оказва по-трудна от всякога, когато измежду стрелките на спрелия часовник изскача любовта. Старата и новата. Бащата и синът, а между тях е незабравимата и неустоимата млада жена. Родена съвсем в началото на 20 век.

След като Аделайн преживява пътен инцидент при мистериозни обстоятелства, когато е на 29 г. тя спира да остарява. След сблъсъка със съдбата тя решава, че не й остава нищо друго, освен да обрече себе си на изолация от околния свят. Води тих живот, оставяйки се на потока на времето, преминавайки през две световни войни и живеейки в духа на няколкото десетилетия. Точно през десет години тя се мести в нов град, променя самоличността си, името, външния си вид и работата си, за да опази анонимността си.

Въодушевена и амбицирана да бъде перфектна в образа, актрисата Блейк Лайвли работи с прочутата преподавателка по диалекти и носителка на "Оскар" - Елизабет Химелщайн. С цел постигане на правилния за различните епохи говор.

"Още в началото, щом започнах да чета сценария на филма, не можех да го оставя. За мен беше опияняващо приключение за една романтична, поетична и неповторима любовна история", разказва Лайвли.

Животът на нейната героиня се преобръща, когато среща привлекателния предприемач и филантроп Елис Джоунс, изигран от Мишиел Хюисман ("Игра на тронове"). Аделайн не успява да му устои, да го задържи настрана както всички останали и без да иска, се влюбва лудо в него.

Той обаче се оказва най-неправилният подходящ

"Но скръбно е да виждаш ясно,

че пропилял си младостта,

че мамена от нас всечасно

с измама ни отплаща тя..." ("Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин).

Елис желае да представи на своите родители новата си възлюбена, а в срещата с баща му се крие и добра, и лоша новина за Аделайн. Разбира се, той е пленен от чара й мигновено, но нейното обаяние му напомня за същия красив и незабравим женски образ, таящ се в сърцето

му от години

Бащата на Елис е изигран от Харисън Форд, а в ролята на майката влиза Кати Бейкър. В новата любима на своя син героят на Форд се сблъсква отново с живия спомен за неговата младежка любов.

"Таз, от която пази той

писмото на живота свой,

където ясно и на воля

момичето... Не вярва сам!" (Из "Евгений Онегин" - Ал. С. Пушкин).

Самият Харисън Форд признава, че за първи път се снима в подобна продукция, толкова различна от досегашните ленти с негово участие.

"За мен беше удоволствие да играя в този магичен филм. Историята изхожда от ежедневния живот, но притежава и достатъчно необяснимо очарование, което да възпламени въображението и да отвори сърцата. Блейк е много усърдна в работата си и се справя чудесно с ролята. Като актриса е напълно подготвена, находчива и търпелива, както и много великодушна към останалите", споделя Форд.

Срещата между Аделайн и бащата на Елис поставя под въпрос опазването на нейната тайна. Затова младата жена трябва да действа по начин, който ще преначертае пътя й.

Сценарият на драматичната лента е дело на Дж. Милс Гудло и Салвадор Пашковиц, а пред камерата застават още Линда Бойд, Ричард Херман, Аманда Крю, Елън Бърстин и др.

Премиерата на "Вечната Аделайн" у нас е на първи май.

Още от Шоу

Провокаторът Иво Димчев: Дълбая в своите страхове и табута

l По-смелите ме следват в моето пътуване, по-страхливите се плашат l Не обичам да привличам внимание към себе си извън сцената Провокативен, неконвенционален, експериментатор,

ОВЕН: Гъвкавост

РАБОТА От първия ден на седмицата трудности ще ви принудят да сте сериозни по отношение на работата си. Бъдете гъвкави и практични. Не проявявайте излишни амбиции и не се самоунижавайте.

ТЕЛЕЦ: Странично наблюдение

РАБОТА В началото на седмицата не допускайте влияние върху плановете си от странични хора. Внимавайте с познанствата. Вземайте сами необходимите решения. Отложете деловите срещи и разговори.

БЛИЗНАЦИ: Идеи

РАБОТА В петък или през двата почивни дни на делови обяд имате възможност да представите идеите си пред ръководството. Може да бъдат отхвърлени, ако ви завидят,

РАК: Информация

РАБОТА Знам, че не ви е приятно, но отделете няколко часа в началото на седмицата и направете реална оценка на отношенията с хората от деловото си обкръжение.

ЛЪВ: Напрежение

РАБОТА От първия ден на седмицата се подгответе за огромно напрежение, изискващо сериозно отношение към работата ви. Възможни са недоразумения на работното място и разправия с колегите ви,

ДЕВА: Емоция

РАБОТА В началото на седмицата внимавайте, защото сте в състояние да съсипете плановете си заради властващата над вас емоция. Завършете всичките си задачи.

ВЕЗНИ: Предложения

РАБОТА Съдбата е добронамерена към вас и от първия ден на седмицата ви поднася нови изгодни делови предложения. Добре ги обмислете, преди да вземете крайното си решение.

СКОРПИОН: Търпение

РАБОТА Най-добре в началото на седмицата се оставете в ръцете на съдбата и приемайте това, което ви поднася, с търпение и без емоция. Не се опитвайте бързо да приключите с новите си задачи,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.