Проклятие преследва 97 години Кобургите

09.04.2015;

Смъртта на княз Кардам след дългогодишна кома е поредната трагедия в царското семейство. След нея династичните права се превхвърлят на Симеоновия внук, така че бъдещият цар на българите (не на България) ще се казва Борис IV.

Първородният син на царя издъхна в мадридската болница "Санчинаро" на 7 април. Той бе закаран там от близките си заради белодробна инфекция вследствие на почти 7-годишното обездвижване.

"С голямо прискърбие ви съобщаваме за кончината на Н.Ц.В. княз Кардам Търновски. До леглото на княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители цар Симеон II и царица Маргарита, неговата съпруга княгиня Мириам, княз Константин Видински и княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството. Бог да го прости!", се казва в съобщението на личната секретарка на цар Симеон Втори Мия Мореро от Мадрид.

Кардам бе погребан в тесен семеен кръг

на следващия ден - 8 април. В последния момент от Мароко пристигна за опелото и княгиня Калина със сина си Симеон Хасан и съпруга си Китин Муньос.

Най-големият й брат претърпя зверска катастрофа с ягуара си на 15 август 2008 г. - в деня на празника на Голяма Богородица, който испанците почитат изключително много.

В 15 часа царският син пътува със съпругата си Мириам Унгрия по магистралата от Бургос към Мадрид. Той е зад волана и е вдигнал 150 км/ч с мощната си кола. На един остър завой близо до предградието "Молар" автомобилът се прехвърля през мантинелата, удря се в дърво и се преобръща. Причините това да се случи все още не са установени.

Мястото е изключително опасно

и точно там неведнъж са ставали катастрофи, написаха испанските медии тогава. Затова ограничението на скоростта в участъка е 100 км/ч. На мястото на инцидента веднага идва екип на пътна полиция. Той разпознава аристократичната двойка и се обажда в двореца на тогавашния крал Хуан Карлос. Монархът разпорежда да се изпрати военен хеликоптер, за да се окаже спешна помощ на двамата пострадали.

Князът е транспортиран много бързо в университетската болница "12 октомври" в Мадрид. Лекарите установяват, че има тежка травма на черепа, в кома е, в критично състояние са и ръцете му. Мириам Унгрия е хоспитализирана в "Ла пас". Тя оздравява, защото е пострадала по-леко. Лакътят й е счупен и има множество натъртвания по тялото.

Няколко пъти през годините след катастрофата царските прессекретари пускаха съобщения, че са

обнадеждени за състоянието на първородния син

на царя. Ту пишеха, че вече е по-добре, ту - че реагирал на това, което му говорят и разбирал какво се случва около него. Но близки на семейството споделяха, че цар Симеон не говори нищо за сина си.

Заради деликатността на темата никой не смеел да го попита как се развиват нещата с Кардам.

През май 2009 г. се появи информация, че князът отваря очи и премигва с клепачи, но не може да говори. Тогава бе изпратен в специализирана болница в Галисия за комплексно лечение на хора с черепно-мозъчни и гръбначни травми.

Каква е трагичната съдба на други членове на царската фамилия и кой наследява царските имоти, четете в печатното издание на в. "168 часа"

Още от Скандал

Стойчо Кацаров, Център за защита правата в здравеопазването: Холандия премахна монопола и има най-доброто здравеопазване

- Г-н Кацаров, какво мислите за идеите за реформа в здравеопазването? Лансират се варианти с допълнителни застраховки или пълно премахване на монопола на здравната каса.

Опит за стоп на кражбите от здраве

В опит да спре грандиозните кражби и източването в здравеопазването министерството на Кирил Ананиев лансира няколко идеи. Една от тях е лечението над 700 лв.

Реформата е заради дупка от 300 млн. лв.

300 млн. лв. дупка в бюджета на здравната каса са станали причина за идеята на министерството всеки работещ да внася допълнително пари за здравна застраховка,

Как се източва здравната каса

дравната система е пробита от години. Най-разпространената схема е да се изписват скъпоструващи пътеки, които не се изпълняват, но се източват парите от здравната каса.

Работещите ще плащат не по 12 лв., а по 38 лв. застраховка

По 38 лв. извън задължителните 8% от заплатата ще трябва да плащат месечно работещите, за да покриват здравните застраховки на 7-те милиона българи. Това ще стане,

Протестен хаос

Пред Народното събрание отново бе мъжът с разкървавената глава от антимонополните бунтове през 2013 г. Там беше и “индианецът” Николай Гацев, изгонен от СДС,

Кои са говорителите - фен на агитката на "Левски" и бивш дансаджия

Емил Русанов, който се разхождаше с мегафона и обяви исканията на протестиращите, е фен на агитката на "Левски" (София). Това става ясно от профила му във фейсбук.

Битката за Кубадински. Сали Курдов няколко пъти укривал партизанина Пенчо, но въпреки това комунистът наредил смяна на името му

l Приятно съм изненадан, че хората уважават баща ми, казва синът му Пламен l Привържениците му обжалват решението за демонтаж, а противниците - да го сринат Въпреки решението за демонтиране на

9 септември 1944 г.: Терор и пропаганда

Вече изминаха 74 години от 9 септември 1944 г., но споровете по идеологически теми продължават да разбунват духовете у нас. В това отношение съвсем пресен е примерът с публикация в социалните мрежи

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.