Революцията във Варна ще зарази страната

07.03.2013; Безспорно добрата новина на седмицата е, че варненският кмет Кирил Йорданов най-сетне подаде оставка. Той така упорито се бе вкопчил в поста - изглеждаше, че няма сила на земята, която да го откъсне.

Този човек, който от години държи в разруха един от най-красивите градове в страната ни, със сигурност живее в свой си, паралелен свят - за да не вижда хилядите недоволни варненци по улиците и дори Пламен, който се запали пред общината и издъхна в протест срещу него и статуквото на корупция и безнадежност, която бе създал и поддържал цели 13 години.

Кирил Йорданов си отиде - жалък в напъните си да остане на власт на всяка цена, но протестите в цялата страна продължават. Падна Варна, започна обсада на Хасково, а революцията ще зарази и други градове.

Под натиска на нестихващото недоволство лъсват и мръсните тайни в енергетиката, заради които всъщност започна всичко.

Вече няма съмнение, че на българите е продаван скъп ток, а евтиният е изнасян от посредници в чужбина. Видя се, че почти няма правителство в последните 15 години, което да не е приватизирало и подписвало договори срещу интереса на хората.

ЕРП-тата бяха принудени да разсекретят документи и те показаха какви космически суми са плащали чужденците на свои консултанти. "168 часа" се сдоби с документи за заплатата на изгонения шеф на ДКЕВР Атанас Семерджиев като директор на държавната "Булгартрансгаз" - 9236 лева на месец! (Чети за тази скандална заплата на 7-а стр.) За 9 месеца този топчиновник си отива от там с 83 хиляди лева в джоба, за да поеме контрола в ДКЕВР, където прави всичко друго, освен да защитава интереса на българите.

След като 23 години стотици хиляди бяха законни роби на "Топлофикация", благодарение на протестите по улиците в Столична голяма община се събудиха и изведнъж се оказа, че има начин да се откажеш от "услугата". (Виж как на стр. 8 и 9) И то без да плащаш за тръбите, които минават през всички жилища като един спомен за идеите на колективизма от времето на соца.

Колкото повече продължават протестите, толкова повече се подрежда пъзелът в енергетиката и той показва съвсем ясно как почти всички правителства (особено активните в опозицията) са вземали решения в интерес на едни и същи играчи. Държавата е работила за частни структури и лица и срещу хората.

Нестихващото недоволство показа ясно и друго - народният гняв е справедлив и твърде дълго потискан, но ръководителите на протестите нямат избистрени искания, влизат в конфликти едни с други, а някои позволяват да бъдат използвани от маргинални политически сили и от откровени криминални структури. (Подробности чети на 10-а и 11-а стр.).

В този си вид те все още не са готови да печелят избори, но най-важното е да не спират да настояват за ефективен контрол върху всяка дейност на държавата, за да заработи тя накрая и за гражданите.

Още от Коментари

Смяната на времето е брюкселска конспирация

Едно от доказателствата, че европейската бюрокрация е леко изтрещяла, е директивата за смяната на времето. Както обяви Жан Ишиаса: “Държавите членки следва да решат сами кое часово време ще прилагат

Аз, ако бях във Vip Brother, първо щях да номинирам за изгонване Сорос

Аз, ако бях във VipBrother, първо щях да номинирам за изгонване Сорос. *Oт

Политиците правят неща уж за бедните, от които печелят основно богатите

Когато правителството отива на преговори с големите вериги да ги убеждава да продават продукт без печалба, това води до имплицитно освобождаване от отговорност пред КЗК за дъмпинг и картелизация.

Уважеми клети експлоатирани българи от Лондон, най-после имате късмета да ви погали президентшата Десислава Радева

Уважеми българи от Лондон, български революционери в изгнание, клети експлоатирани хъшове, далеч от род и родина! Най-после имате късмета да ви погали родината във формата на президентшата Десислава

Сексът е дар Божи, страстната любов води към вечен живот

Папа Франциск заяви по време на беседа с млади вярващи от Франция, че сексът е „дар Божи“. Пълният текст беше разпространен от пресслужбата на Ватикана. „Сексуалността и сексът са дар Божи.

Нормалните (да се чете десни) хора продължават да са много лошо прецакани. И така вече 10-15 години.

В ГЕРБ май не си дават сметка, че вероятно дължат крехката си преднина от 3% пред БСП на това, че единствената причина немалко хора да гласуват за тях е буквално за да не спечели БСП.

В България досега никой президент не е спечелил война с премиера

В закона пише, че трябва да се съгласува с президента назначаването на новия главен секретар. Ако един човек иска да подаде оставка, може да се съгласува евентуално с жена си.

Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо, което съм виждала и съм в пълен захлас

Скъпи ми приятели, но това е прекрасно!!!!! Държавата моли големите вериги да не увеличават цената на хляба, въпреки че пшеницата поскъпва. Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо,

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци

Путин се изложи с тази своя война в Сирия. Заради достлука му с шантавия Башар Асад пак загинаха руснаци. Това е болест. *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.