Дали снайперистът е държал на мушка главния прокурор преди Баретата?

31.01.2013; Във вторник в рамките само на няколко секунди мафията произнесе и изпълни присъда над легендарния бандит Златко Баретата.

Чукчето на съдията изтрещя под формата на 4 смъртоносни 7,62-милиметрови куршума. Те пронизаха несмъртоносно тялото на наркобоса и той се отърва с условна присъда.

Условна присъда, но за секунди. Наказание не за подценяване. Както и в законното правораздаване, то е меко на пръв поглед, но коварно с тази особеност, че се отлага, но влиза в сила веднага, в много неочакван момент - при всяка следваща грешка на осъдения.

Мафията осъди Златко Баретата пред вратата на Съдебната палата - храмът на Темида, в който босът гостува от дълги години.

Влиза и излиза, посещава залите, отговаря на всевъзможни въпроси на мъже и жени в червени тоги, слуша разнообразни присъди - "невиновен за убийство при неизбежна самоотбрана" през 90-те години, "виновен за организирана група за разпространение на наркотици" десетилетие по-късно.

Златко Баретата слуша вежливо съдиите в черни тоги, усмихва се, разговаря по коридорите с приятели охранители, с приятели юристи... Като в музей на модерното правораздаване, за който като ветеран в съдебния ресор си е купил намалена карта за посещения.

Босът обича Темида, защото е хуманна към него - в един спокоен свят, коренно различен от суровата улица. Съобразява се с човешките му права. Строго съблюдава той да бъде разследван "по реда на НПК" и до най-малката запетая.

И най-вече задружно, с усилията и на полицията, и прокуратурата, вече 17 години го държи далече от вратите на Централния софийски затвор, въпреки че той толкова много се стараеше на горещия наркофронт. Всичко това стана причина във вторник, след като се отнесоха така грубо с него на улицата, Златко Баретата да бъде приютен в Съдебната палата, докато обстановката навън се успокои, за да бъде закаран в болница.

Затова и наркобосът гледа на сградата на бул. "Витоша" 2 като на място, където не само няма да бъде огорчен от някое строго съдийско решение, но и като храм, в който може да намери спасение от правосъдието на мафията, което е много, много по-ефикасно, както самият той отлично знае.

Снайперистът, който изпълни присъдата от покрива отсреща, също надали има респект към сградата на съда като към тежка държавна институция. И той е наясно колко ефективно е правораздаването в България, след като се е отчаял до такава степен, че вечеработи частните съдилища на мафията.

Прочел е във вестниците, че откритият в Солун Йоско само за 3 дни е получил 3-годишна присъда в Гърция и е наясно как (не)стават нещата у нас.

Интересно е само в дните, докато се е подготвял за покушението, дали е държал ей така за малко на мушка и новия главен прокурор? Кабинетът му се пада на много по-удобен ъгъл от вървящия по стълбите Златко. Добре, че при атентата главният прокурор беше в Брюксел.

Вероятно обаче преди това снайперистът го е гледал през оптиката и като се е сетил от конференцията на ДПС как НСО умее да пази застрашените мъже в държавата, е свалил оръжието с иронична усмивка.

Снайперистът е прокурорът на мафията. Той гледа Съдебната палата отвисоко и се чуди в тази финансова криза кога ли и той ще загуби работата си? И знае отговора - когато магистратите отсреща заработят истински и правосъдие и справедливост започнат да се раздават в Съдебната палата, а не на стълбите отпред.

Снайперистът знае - едва ли ще е скоро...

Още от Коментари

Тоталитаризъм на добрите намерения

22 септември се оказа ден на зависимостта от кресливата посредственост В събота бе национален празник - Ден на Независимостта, и същевременно бе обявен за ден без автомобили в центъра на София.

Вместо да се влошава, положението става безнадеждно

Вместо да се влошава, порожението става безнадежно.  С тази народна мъдрост започна Вежди Рашидов разговора си в студиото на Би Ти Ви. Запитан за останките на тримата министри, той отговори,

За една година успях да сваля 25 килограма. И не съм от късметлийките с готиния ген

Красавицата е водеща на новото спортно предаване по БНТ “Спортисимо”. Все още е в майчинство и се грижи за дъщерите си Ема и Анна Славена Вътова е родена през 1989 г.

Около 2030 г. плъховете ще са господари в дома ни, а в язовир Искър ще бъде заловена анаконда

В квартала бездомните кучета са вече рядкост. Появиха се скитащите котки - бездомни, мазетни или нискоетажни. Ловуват дребни птички, гълъби и катерички. Това се вижда и има хора, за които е любопитно.

Разочарованият електорат на Радев. Обеща им да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини

Разочарованият електорат на Радев... Прави са хората, той им обеща да вземе мерки срещу кемтрейлса, с който Америка пръска българския народ с химикали и ваксини! П.П.

Ангел Джамбазки стартира конкурс за патриотична рап песем. От другите политически сили също обявиха конкурси за песни

След като господин Ангел Джамбазки стартира своят конкурс за патриотична рап песем, от другите политически сили също обявиха конкурси за песни, които да дадат нов тласък на поп музиката у нас.

Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец

ОРБАНИЗМЪТ Е ХИТЛЕРОСТАЛИНИЗЪМ В НАШИ ДНИ Отвратителна ксенофобия и расизъм се ширят у нас. Забравяме, че голяма част от нашия народ е народ бежанец. Като бежанци от изток сме дошли.

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса!

С трепет научих, че Джамбазки е обявил конкурс за патрЕотичен рап! С трепет се включвам и аз в конкурса! Надявам се да гласувате за мен! *От фейсбук!

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко

Умните хора не са толкова малко, колкото си мислите. Те са много по-малко. *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.