Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВНОСИТЕЛИ: Известни личности от сферата на културата и изкуството донесоха подписката в Народното събрание.
ВНОСИТЕЛИ: Известни личности от сферата на културата и изкуството донесоха подписката в Народното събрание.

 

 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева прие лично подписката на гражданите с искания за подобряване на качеството на услугите на естествените монополи в България.
700 хил. души са се подписали под исканията на Гражданско движение ДНЕС и на Гражданска инициатива "Срещу произвола на монополите". Това е най-масово подкрепената от гражданите национална подписка до момента и е с 200 хил. гласа по-голяма от нужните гласове при евентуалне референдум.
"Очакванията ми са най-после исканията на такова голямо мнозинство да бъдат чути", сподели пред "168 часа" актьорът Николай Урумов, който е в ръководството на движението.
"Показателно е, че въпреки краткото технологично време за което събирахме подписите, досега са ни подкрепили около 700 000 души. Убеден съм, че няма българско семейство, което да не се вълнува от тези проблеми", допълни Урумов.
В ръководството на организацията за защита на гражданите от произвола на електророразпределителните, газоразпределителните дружества и топлофикациите влизат известни личности от сферата на изкуството и културата. Освен Николай Урумов и председателят Красимир Луканов и в нея са актьорите Владимир Карамазов, Латинка Петрова, Стефан Вълдобрев, народните певици Янка Рупкина и Надка Караджова, композитора Росалин Наков, проф. Вихрони Попнеделев, проф. Боян Дуранкев, проф. Атанас Тасев, изкуствоведа Анжелика Цокова, Ваня Щерева, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Камелия Тодорова, Данчо Караджов, Наско от БТР, Дичо, Дани Милев, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова и Любо Киров.