Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Горанов Снимка: Архив
Владислав Горанов Снимка: Архив

Необходимо е до края на следващата седмица да започне разглеждането и дебатирането на законодателните промени, които да преодолеят празнотите в наказателното законодателството, което да позволи разкритията на лоши практики да могат да бъдат наказателно преследвани. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов след среща в Министерството на финансите днес между него, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на правосъдието Цецка Цачева, главния прокурор Сотир Цацаров, директора на Агенция "Митници" Георги Костов и председателите на комисии в Народното събрание Данаил Кирилов и Емил Димитров, предаде БТА.

Сотир Цацаров напомни, че на последното заседание на парламентарната комисия за противодействие на сивата икономика е била подчертана необходимостта от промени в чл. 234 от НК.

Правосъдният министър Цецка Цачева информира, че още днес експертна група в Министерството на правосъдието с участието на представители на Прокуратурата и Агенция "Митници" започва работа по промени в чл. 234 в НК. Текстовете ще бъдат внесени чрез депутати, за да може по-бързо предложенията за промени да бъдат гледани в НС. До края на следващата седмица текстовете трябва да бъдат предложени на народните представители.

Данаил Кирилов от ГЕРБ съобщи, че още днес, в 16.00 ч., ще докладва на коалиционния формат резултатите от днешното обсъждане и евентуално в следващия вторник ще бъдат представени пред тях готови текстове, за да се получи съдействие и на коалиционните партньори.

В отговор на въпрос за "Винпром Карнобат" министърът на финансите съобщи, че технологичната схема не допуска съществуването на кран, открит в данъчен склад. От тръбата е изтекъл етилов алкохол с 96 градуса с "доста приличен дебит", каза министърът. Категорично говорим за нарушаване на технологичната схема на данъчния склад, заяви Горанов и допълни, че когато е бил издаден лицензът, такъв кран не е съществувал. Агенция "Митници" ще продължи работата си в съответствие с акцизното законодателство по това, че е създадена предпоставка в един от данъчните складове да се извежда акцизна стока, без да минава под контрол. Подобно тежко нарушение би могло да доведе дори и до отнемане на лиценз при определени обстоятелства, допълни финансовият министър.