Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Охранители водят Христо Бръзицов в градския съд.
Охранители водят Христо Бръзицов в градския съд.

49 дни преди 21-годишният Христо Бръзицов да стреля по полицай, майка му позвънила в МВР с молба да го вкарат в психиатрия, разказа самата Живка в Софийския градски съд.

Христо бе задържан на 18 септември в столичния кв. “Илинден”. Тогава майка му пак потърсила полиция за сина си. Вратата на апартамента им отворил Христо, който извадил пистолет и прострелял полицая Георги Йовчев в лицето. “Не исках да убивам полицая, без да искам натиснах спусъка”, оправда се задържаният. Той е обвинен в опит за убийство. Раненият е в “Пирогов” без опасност за живота. Майката на Христо обвини Софийската районна прокуратура (СРП) в бездействие. “Ако бяха реагирали бързо да поискат от съда да го вкарат в психиатрия, нямаше да има стрелба”, каза Живка. Говорителят на СРП Невена Зартова заяви пред “24 часа”, че по сигнала тече проверка, която все още не е приключила. Тя отрече колегите ѝ да са пренебрегнали случая.

Вчера градският съд реши да изпрати Христо за един месец на изследвания и лечение в психиатрията в Ловеч. Преди това вещи лица излязоха със становище, че той страда от параноидна шизофрения. Отключил заболяването преди 2 г., когато имал любовна интернет връзка. Правил е и опити за самоубийство, каза майка му. Наскоро тя открила в дома им 2 пистолета и ги прибрала. Не знаела, че Христо държи и трети.