Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дългоочакваният първи мач на Кристиано Роналдо за Ювентус в Шампионска лига не се разви по очаквания начин. Вместо да увеличи головата си сметка, реализатор номер 1 в историята на турнира бе изгонен в 29-ата минута при гостуването на Валенсия. Португалецът издърпа за косата съперник, видя червен картон, падна на терена, разплака се, след което пое към съблекалните. А съотборниците му изпълниха задачата - да си тръгнат с победа от „Местая“. Миралем Пянич вкара две дузпи за крайното 2:0.

Още актуални новини от света на спорта четете на 7777.bg/news/sport

Ето какво се случи при останалите дебюти на петкратния носител на „Златната топка“:

Първи професионален мач

На 14 август 2002 г. Роналдо записва първи минути с екипа на Спортинг (Лисабон) срещу Интер в третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят завършва 0:0. Кристиано влиза на терена, след като е изминал час от началото на двубоя. Бъдещата легенда прави няколко дрибъла по дясното крило, но така и не успява да пробие отбраната на „нерадзурите“. В края на септември играе за първи път в португалското първенство при поражението на Спортинг като гост на Брага с 2:4.

Първи мач за Манчестър Юнайтед

Приказката на Кристиано в Театъра на мечтите започва на 16 август 2003 г. Тогава Манчестър Юнайтед разгромява Болтън с 4:0. Въпреки че Роналдо не бележи, оставя добри впечатления с играта си. Тогавашното дете-чудо на португалския футбол неслучайно е „хванало окото“ на корифея в треньорската професия сър Алекс Фъргюсън.

Първи мач в Шампионска лига

На 1 октомври 2003 г. Юнайтед губи гостуването си на Щутгарт с 1:2. Попадението на „червените дяволи“ е дело на Рууд ван Нистелрой от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Роналдо от вратаря Тимо Хилдебранд.

Първи мач за Португалия

На 20 август 2003 г. Кристиано заменя на почивката идола Луиш Фиго в приятелския мач Португалия – Казахстан (1:0).

Още актуални новини от света на спорта четете на 7777.bg/news/sport

Първи финал

На 22 май 2004 г. Манчестър Юнайтед печели ФА къп. На финала в Кардиф тимът побеждава Милуол с 3:0. Роналдо вкарва първия гол, а Ван Нистелрой добавя още два.

Първи официален мач за Португалия

На 12 юни 2004 г. в мача на откриването на европейското първенство Португалия губи от Гърция с 1:2. Кристиано вкарва гола за домакините на шампионата.

Първи финал с Португалия

На 4 юли двубоят на откриването на Евро 2004 се повтаря и във финала. Гърция отново побеждава Португалия, този път с 1:0. Роналдо казва след срещата, че Португалия има фантастичен отбор и не е заслужавала да загуби по този начин.

Първи финал в Шампионска лига

На 21 май 2008 г. Манчестър Юнайтед и Челси завършват 1:1 в редовното време. Така новият крал на Европа трябва да бъде определен след дузпи. При тях „дяволите“ триумфират с 6:5 на стадион „Лужники“ в Москва. Роналдо бележи в редовното време, но след това пропуска от бялата точка. След двубоя Кристиано казва, че това е един от най-хубавите дни в живота му.

Първи мач за Реал (Мадрид)

След като печели всичко с Манчестър Юнайтед и взима първата си „Златна топка“ е време и за рекорден трансфер в Реал. Кристиано дебютира за „кралете“ на 29 август 2009 г. с гол от дузпа при победата над Депортиво (Ла Коруня) с 3:2.

Още актуални новини от света на спорта четете на 7777.bg/news/sport

Първи мач в Шампионска лига с екипа на Реал

На 15 септември 2009 г. Роналдо отваря головата си сметка за испанския тим в Европа. Португалецът вкарва два пъти от преки свободни удари при успеха над Цюрих с 5:2 като гост.

Първи финал в Шампионска лига с Реал

На 24 май 2014 г. Кристиано печели ценното отличие и с гранда от Мадрид. Реал побеждава Атлетико с 4:1 след продължение, а Роналдо оформя крайния резултат от дузпа. Той завършва сезона с рекордните 17 попадения в Шампионска лига.

Първи мач за Ювентус

Преди малко повече от месец Кристиано започна кариерата си в Торино. Въпреки голямото си желание, португалецът не успя да запише името си сред голмайсторите при успеха над Киево с 3:2 като гост.

Още актуални новини от света на спорта четете на 7777.bg/news/sport