Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев СНИМКА: Десислава Кулелиева
Йордан Цонев СНИМКА: Десислава Кулелиева

"Когато държава има вицепремиер като вас, всичко е възможно."

С тези думи се обърна задочно към вицепремиера Валери Симеонов зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев по време на продължаващия вече трети час дебат за освобождаването на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта и гласуването на новите от Народното събрание. Констатацията бе по повод сутрешната реакция на вицепремиерите от "Обединени патриоти" на казаното снощи от премиера Бойко Борисов на лидерската среща на ЕС - че взетото вчера правителствено решение в защита на унгарския премиер Виктор Орбан няма правна стойност.

"Разбирате ли какъв е мащабът в главата на един човек, който цяло лято ходи и се хвали, че е затворил две заведения", попита залата зам.-шефът на депутатите от ДПС. И установи - за смяна е цялото правителство, макар че за момента на хоризонта няма алтернатива. Но пък лакмусът за политическа стабилност, каквито са чуждестранните инвестиции, застрашително намалели - по данни на БНБ сривът за 1 г. бил 63 процента.

В същото време управляващите се тупали в гърдите за еврозоната. Само че управляващите в Чехия предупредили, че не могат да приемат унизителните условия, при които България се съгласила да стане неин член.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК.