Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров (най-вдясно) СНИМКА: Десислава Кулелиева
Волен Сидеров (най-вдясно) СНИМКА: Десислава Кулелиева

Аз и преди вас предложих всички министри да подадат оставка. Обновяването е полезно. Но аз вярвам на опитния г-н Доган, който каза, че управлението няма алтернатива. Каза го и човек с желязна военна закваска, макар и без опит - президентът. Социологията показва, че близо 2/3 от обществото не иска предсрочни избори, защото не вижда кой друг може да управлява.

Това заяви лидерът на депутатите от "Обединени патриоти" и на партия "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на продължаващия вече повече от 2 часа дебат преди освобождаването на министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта и гласуването на новите.

"Това, че един човек е професионалист, не означава, че той може да бъде вечен министър, което е политическа позиция", подчерта Сидеров относно тези, които освобождават постовете. "Не знам друг човек като мен да е имал преки наблюдения от уличната дейност на Маринов. Аз имам. Този човек си върши работата", самоизобличаващо се напомни Сидеров.

И обяви, че иска Народното събрание да задължи премиера Бойко Борисов да подкрепи Виктор Орбан на Съвета на лидерите на ЕС, когато се стигне до разглеждането на темата. Министър-председателят има готовност да застане зад националната идентичност и защита на националните стойности - евродепутатите му го показаха при гласуването за Унгария в Страсбург. Сигурен съм, че българският премиер ще вземе вярната позиция, така че ние да изразим солидарност с братска държава, която показва, че суверенитетът не е празно понятие и че Европа трябва да е на отечествата, допълни Сидеров.

Гледай на живо тук.