Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов Снимка: Десислава Кулелиева
Цветан Цветанов Снимка: Десислава Кулелиева

Ивайло Московски стопи заварените от вас дългове за БДЖ от 800 милиона на 110 милиона

Поведението в пленарна зала зависи от начина на възпитание и това, което сме получили в училище. С тази констатация започна обръщението си от парламентарната трибуна лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, след като слуша над 2 часа реплики на опозицията, че кабинетът трябва да си ходи, в рамките на дебата по избирането на трима нови министри.

"От юли пенсиите ще се увеличат с близо 6 процента, има икономически растеж от 4%, има с 2 милиарда и 600 милиона лева повече приходи в хазната", изтъка той.

И даде настойчив съвет на БСП: "Уважаеми колеги от левицата, имали ли сте подобни резултати във ваше управление? Ние, за разлика от вас, не правим десант, а винаги сме били сред хората. Представянето ви на визия за България още от самото начало е обречено на неуспех. Показахте на хората, които са гласували за вас, че избраните от тях депутати, не стават, та изпращате външни да представят визията ви за България. Миналата седмица депутати от БСП, които не са от Благоевградския регион, застават пред хора от Банско и казват: "Банско се нуждае да е целогодишен курорт." А хора от залата са отговорили: "Ама вие явно от години не сте били тук - Банско е вече отдавна целогодишен курорт!" Благодаря на Весела Лечева, която е участвала в тази среща активно." Цветанов заключи: "Може би сте си направили карта, за да опознаете всички туристически дестинации, да опознаете България."

Цветанов великодушно предложи: "Вие не правите алтернатива. Вие сте загубили връзката си с хората. Ще възложим на нашите депутати да показват на хората на регионите кои са вашите, защото не ги познават. Тома Томов е избран от Благоевград, но не е стъпвал там, освен може би на СПА туризъм в Банско."

"Припомням на всички народни представители, че през март 2017 г. всяка партия предложи управленска програма и приоритети, и българските граждани избраха нашата. Вашата визия е само да съсипете това, което сме постигнали днес. Вие сте показали винаги, когато управлявате, че обещанията ви остават за следващите избори", изтъкна Цветанов.

И даде пример с постигнатото от транспортния министър Ивайло Московски: "800 милиона лева бяхте натрупали в БДЖ по време на вашето управление. Знаете ли какви са показателите? От 800 милиона задълженията са стопени на 110 милиона."

"Над 624 милиона лева ще се дадат за инфраструктура на българското образование, за да получават децата ни знания, а ние като родители да сме спокойни", че се обучават в добра среда. Имаме покачване с 8 процента на доходите и 1200 лева средна работна заплата", изреди Цветанов.

И продължи: "Извадихте си архивните писания от вота на недоверие, но в сектор сигурност от март м.г. има с 1100 полицаи повече, има и 600 мибилни екипа, които обхващат малките населени места."

Приходите от пътна безопасност ще отпуснем на местната власт, за да я подсилва, обеща Цветанов.

"Има ли партия в България, която като нас, да се явява на избори с лозунг "Видими резултати за България" и "Видими резултати за вашия град"?", реторично попита Цветанов. И констатира: "При вас има само визуализация на картинки, но не и реални действия."