Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ СНИМКИ: Десислава Кулелиева
Мустафа Карадайъ СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Да си ходи цялото правителство. Очаквате трите министерски оставки да тушират напрежението, но няма да се получи.

Това предупредиха от БСП по време на продължаващия повече от час парламентарен дебат преди освобождаването на министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и избирането на нови.

"Най-големият враг на ГЕРБ е самият ГЕРБ", цитира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ думи на премиера Бойко Борисов. И напомни, че още след изборите от движението са призовали ГЕРБ да управлява сам и да изпълнява собствената си икономическа програма. Но вместо това ГЕРБ дал власт на национализма и популизма.

"Вероятно и Борисов го е срам", каза БСП депутатът Георги Свиленски. И попита: "Защо преасфалтирахте пътя до Своге, като е бил добър?" Свиленски попита къде е обещаният от ГЕРБ преди 4 г. нов Закон за движение по пътищата. "4 сектора ще ви налегнат, г-н Желязков, още, като си тръгнете след малко оттук - БДЖ, концесия на летище София, ще стабилизираме ли "Български пощи", или ще концесионираме и тях, НКЖИ", предупреди Свиленски. И отсече в аванс, че ще е проблем, ако оттеглилият се регионален министър Николай Нанков остане като заместник, което значи, че ще продължи да управлява ведомството.

Най-високият гвоздей в дебата удари шефът на културната комисия на парламента Вежди Рашидов, който поиска оставката на Корнелия Нинова като лидер на БСП. Причината - опозицията била слаба, което не държи управляващите достатъчно бдителни, и така се създавал риск за националната сигурност.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК. 

Георги Свиленски
Георги Свиленски

Четете още:

Смяната на времето е брюкселска конспирация

Протестен хаос