Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов
Кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов

Депутатите от ГЕРБ в Европарламента се обявиха срещу санкциите на Унгария. Днес Каракачанов и Симеонов поставиха на обсъждане това - ако един ден се стигне до решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу това наказание. Няма драма. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

Водим достатъчно твърда политика с мигрантите. Надявам се Унгария и ЕС да не допуснат мигрантска криза, допълни премиерът.

"Всеки отговаря за собствената си страна. Когато искаш да си член на ЕС, имаш отговорности. На България се дадоха пари, за да охранява границите. Били сте на границата ни, предпазните ни съоръжения вече са добре укрепени. За мен "Фронтекс" е повече, за да отстоява правата на мигрантите, но в същото време в докладите си отразяват коя държава си спазва споразуменията", обясни той.

"Моята идеология е, че всяка страна, външна граница, трябва да се стегне, да й се помогне, ако трябва. Не виждам защо Виктор го тревожи, че "Фронтекс" иска да го наблюдава. Ако се справи добре ще получи само аплодисменти. Всички казват, че България се справя много добре", категоричен е Борисов.