Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От днес търсете по всички вестникарски будки и бензиностанции легендарното сп. "Космос" - само за 4,50 лв.

След 23 години прекъсване списанието, с който поколения жадни за знания българи израстнаха в годините на Желязната завеса, се възражда в луксозно пълноцветно списание от 21 септември.

Изданието излиза за първи път през 1962 г., а колекциорите пазят и до днес тези почти 300 книжки, написани на великолепен език от блестящи редактори и разказвачи. Списание, което в годините на социализма, трябваше да ти запази близък продавач на сергията, за да бъде прочетено от кора до кора от цялото семейство. Космос от знания, който създаде няколко поколения свободомислещи учени и мечтатели.

Днес "Космос" се завръща в по-модерен дизайн и с повече страници. Той ще е различен като съдържание, тъй като светът около нас се промени през всичките тези години, както бонбоните "Черноморец" вече не са това, което бяха във времето на социалистическия дефицит.

Първият обновен брой е посветен на оцеляването. Ще прочетете какви са шансовете на тези, които падат от високо, и ще се събуди ли някога от комата великият шампион от Формула 1 Михаел Шумахер? Ще подготвяме за вас във всеки брой криминални загадки от по-близката и по-далечна история на човечеството. Този път за Пабло Ескобар и Тутанкамон.

Ще надникнем зад кулисите на НАСА и ще се пренесем в паралелните светове, където може би в този момент животът ви протича по различен начин. Разбира се, подготвили сме специално "Досие" за конспирациите за атентатите от 11 септември и за един диамант, който носи проклятие на крале, кралици, бижутери, търговци и банкери от Мария Антоанета до Пиер Картие.

Както в този брой, така и в бъдеще, ще разказваме за вас много истории за интересни личности от всички сфери на живота - първите - за демоните на Антъни Бурдейн и братоубийствената война, която дава живот на големите спортни брандове - "Пума" и "Адидас".

Машина на времето ще ни връща към издания на „Космос“ от 60-те до 90-те години на миналия век, за да покажем тогавашни статии и анализи, които към днешна дата изглеждат нелепо или пък са уникално сбъднати прогнози.

Списанието се изработва от екипа на вестник "168 часа" и научни експерти.

За съдържанието на "Космос" виж още във видеото.