Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Не съм свидетел на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов във Варна. Колата беше моя, но я продадох напълно законно десет дни преди случилото се. Сега в интернет пространството летят мои снимки."

Това каза пред "168 часа" Виктор Димитров, чийто профил в социалните мрежи се споделяше масово по повод катастрофата, причинена на 10 август от БМВ до входа на Морската градина до Летния театър във Варна. Вследствие на нея по-късно в болница почина пометеният 39-годишен велосипедист Мартин Чикалов.

Десетки хора посочиха Виктор като човека, причинил смъртта на мъжа, но всъщност се оказа, че той няма общо със случилото се.

Самият Виктор

изпада

в шок,

когато вижда снимката си да се разпространява във фейсбук с думите "Ето го изрода, причинил смъртта на невинен човек". Той дори вижда свой фотос и в една от националните телевизии. Там пускат и клип, на който дрифтира със същото БМВ.

"Замесиха ме в нещо, което не съм извършил относно убития велосипедист край Летния театър - казва младежът. - Името ми и снимките ми са пуснати във всякакви измислени страници от хора, които не са запознати."

За да докаже своята невинност, Виктор дори пуска договора за продажбата на колата си, на който ясно се вижда, че тя наистина не е негова собственост от 30 август тази година.

"Не са ме викали в полицията, но доколкото знам новият собственик вече се е предал", обясни още младежът.

Въпреки десетките хора, които нападнаха и обвиниха Виктор за извършеното престъпление, приятелите му го подкрепяха през цялото време.

"Този договор със сигурност ще ти помогне - пише Радослав Йонков на Виктор. - Онзи не е сменил талоните и затова търсят теб. Всички сме зад теб, ти си чист. Нека това бъде пример за всички, когато продават автомобилите си.

Задължително трябва да се пазят документите."

Истинският извършител на престъплението се оказва 25-годишният Петър, който дори няма книжка. Съдебно-химическата експертиза в кръвните му проби открива и наличие на кокаин и канабис.

За съжаление медиците не успяват да спасят пометения на пътя 39-годишен велосипедист Мартин Чикалов. Той е добре познат във Варна като един от талантливите балетисти от Държавната опера на града. Близките му трудно понесоха неговата загуба, а само минути след като стана ясно, че той е издъхнал, десетки негови приятели изляха болката си във фейсбук профила му.

Последното нещо, което той споделя там, е снимка, на която е заедно с групата си,

облечени в костюми за танцов спектакъл. Още като дете Мартин изявява желание да се запише на балет. Той завършва и такава паралелка в Музикалното училище "Добри Христов" във Варна. Благодарение на таланта, забелязан от всички негови учители, след завършване на средното си образование продължава да учи "Балетна педагогика и режисура" в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив.

След дипломирането започва своята кариера като премиерсолист на Бургаската опера, а години по-късно се прехвърля във Варненската. Първата роля, която изиграва, е на Базил в "Дон Кихот". Изпълнява още ролите на Ханс в "Жизел", Принца в "Лешникотрошачката", танцува в "Пепеляшка", "Кармен Денс" и "Зле опазеното момиче". Колегите на Мартин го определят като добър и възпитан човек.

В продължение на няколко дни до входа на операта във Варна имаше поставена кутия за събиране на средства за погребението, сложена там от приятелите му. Те помогнаха финансово на семейството на прегазения мъж за погребението му.

Кога Държавната опера във Варна ще почете паметта на Мартин, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Кокаин и канабис открити в кръвта на шофьора, убил балетиста във Варна

Приятел на загиналия балетист: Да караш без книжка е предумишлено убийство