Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Четирима мъже са в ареста за 24 часа, след като бяха задържани на различни места за притежание на дрога.

34-годишен мъж от варненското село Кичево е задържан по обяд в родното си село. Полицейски патрул решил да го провери, тъй като държанието му се сторило подозрително. В торбичката, която носел, е намерена марихуана с тегло 6,12 гр. При последвалите процесуално – следствени действия, в дома на същия са открити и иззети растения с различна големина от рода на конопа и допълнително количество изсушена трева – 6,76 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Други двама варненци попаднаха зад решетките, след като полицията спря за проверка маздата, с която пътували. 28-гозишният шофьор и 25-годишният м приятел били проверени. При личен обиск полицаите открили 6,63 гр. марихуана у първия и и 45,30 гр. у втория. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Четвмъртият задържан е отново варненец, на 38 години. Той бил засечен в района на пазар "Чаталджа" в морската столица. У него са намеренени суха тревиста маса и пакетче с кристалообразно вещество. Направената експертна справка установи, че се касае за марихуана с тегло 1,48 гр. и производно на амфетамин с тегло 13,11 гр.