Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: FIVB
Снимки: FIVB

Националният отбор по волейбол загуби с 1:3 (14:25, 25:23, 22:25, 23:25) от световния шампион Полша последния си мач от I групова фаза на мондиала, който се провежда в България и Италия.

Така момчетата на селекционера Пламен Константинов завършиха на трето място от 6-те отбора във Варна. В следващата фаза на световното те ще играят в София в група със САЩ, Иран и Канада.

С изключени на първия гейм волейболистите ни се опънаха здраво на поляците в Двореца на културата и спорта в морската ни столица. Националите успяха да изравнят за 1:1. В третия гейм те допуснаха гостите да дръпнат със 7 т., но после ги застигнаха и притиснаха. Това обаче не стигна.

Четвъртият гейм вървеше почти през цялото време наравно. При 23:23 обаче световните шампиони получиха шанс да вземат победата и не го изпуснаха.

Валентин Братоев бе най-резултатен срещу Полша с 19 т.
Валентин Братоев бе най-резултатен срещу Полша с 19 т.

За втората групова фаза важат точките от първата. Така САЩ е с 13 т., Иран има 11, а България и Канада по 9. От общо 4-те групи напред продължават победителите и най-добре представителите си втори отбори.

"За да се надяваме на класиране, трябва да спечелим и трети си мача в София", заяви Пламен Константинов след загубата от Полша.

"Сигурно и късмет не ни достигна за успех днес. Можехме да вкараме мача в тайбрек, но не издържахме. Подобна ситуация имахме и с Иран. Два такива мача тежат в един такъв турнир, но това е реалността. Във важните моменти те играха по-правилно”, каза още треньорът.