Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мафалда и Олимпия СНИМКА: инстаграм/eugeniagaravani
Мафалда и Олимпия СНИМКА: инстаграм/eugeniagaravani

Мафалда от България и Олимпия от Гърция, и двете дъщери на князе без царства, приковаха всички погледи на Седмицата на модата в Ню Йорк, а техните лица се нареждат сред най-желаните за дефилетата, което потвърждава, че връзката им със света на модата едва сега започва, пише испанският „Ел Паис”.

Красавиците не се страхуват от камерите, имат отворени профили в социалните мрежи и се отличават със стил, характерен за потомките на две толкова знатни семейства. И въпреки това всяка върви по своя път. И двете са свързани с испанския крал Филип – Олимпия е негова племенница, а Мафалда – дъщеря на един от най-добрите му приятели, княз Кирил от България, уточнява изданието.

22-годишната гъркиня, първородна дъщеря на принц Павел от Гърция и Мари-Шантал Милер, и внучка на Константин - брат на кралица София, има сериозен ангажимент към модната индустрия и учи в университета в Ню Йорк.

24-годишната Мафалда също е пристрастена към модата, макар че нейната слабост си остава музиката и след години работа тя най-сетне ще издаде първия си албум.

С различен живот и кариера, когато се съберат на едно място, те са еднакво желани от марките, пише още изданието. По време на Седмицата на модата двете участваха в дефилето на американската дизайнерка Тори Бърч, чието лице е Олимпия. Участието им обаче не се изчерпва с дефилета. Двете бяха гостенки и на партитата и събитията след приключването им. Мафалда беше гост-звезда на партито, организирано от списание "Харпърс базар", наред с певиците Кристина Агилера и Ники Минаж, както и с моделите Джиджи и Бела Хадид, Кендал Дженър и Адриана Лима. Мафалда участваше и при представянето на новата линия на италианската марка Прада – спортни екипи в неонови тонове.

И двете са израснали в Лондон и споделят пътувания, приятелства, вкусове и социален статус (и двете са дъщери на князе без царство), но са избрали различни пътища за развитие.

Дъщерята на княз Кирил от България и испанката Росарио Надал (които се разделиха през 2009) e наследила дискретността на родителите си. Той е успешен бизнесмен, а тя художествен консултант и са доста сдържани в медийното пространство. Дъщеря им избира да учи музика и да се издигне като певица. Записва се в музикалния колеж Бъркли в Бостън, един от най-престижните в света. Упорито се бори да постигне мечтата си и тази есен ще излезе първият й албум. Откривателят на Ейми Уайнхаус - продуцентът Ян Бартър, я забелязва и решава да й помогне за кариерата. Понякога съчетава музиката с вкуса си към модата.

За разлика от Мафалда публичният живот на Олимпия е по-скандален. Майка й – известна в Испания с критиките си към кралица Летисия, винаги я е подкрепяла и чрез нея тя успява да влезе в хайлайфа и да общува с известни дизайнери и модели, между които италианският дизайнер Валентино. Благодарение на тези контакти и на влиянието на родителите си Олимпия става лице на Тори Бръч и на Долче и Габана, и дефилира за първи път на Седмицата на модата в Копенхаген.

Олимпия, която живее в Ню Йорк, е известна с честите си изяви на партита и модни ревюта, както и със страстта си към козметичната хирургия и пазаруването. Профилът й в инстаграм постоянно показва лукс, празненства и показност. Дори успя да се замеси в скандал това лято. Докато страната й страдаше заради един от най-големите пожари в историята, с 88 жертви, Олимпия отпразнува рождения си ден пищно и без колебание споделяше снимки от пътешествията си в инстаграм – плавайки на яхта, ядейки морски таралежи и наслаждавайки се на тортата за рождения си ден.