Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предупреждения, че нещо ще се случи с двете кули, има почти постоянно, а последното е само месеци преди самолетите да се разбият в сградите и да изпепелят всичко след себе си.

11 септември остава една от най-черните дати в историята на модерния свят. В 8,46 часа местно време петима терористи блъскат "Боинг 767-723" в северната стена на Северната кула на Световния търговски център и ужасът започва. В 9,02 часа други петима терористи блъскат полет 175 на "Юнайтед Еърлайнс" - "Боинг 767-222", в Южната кула.

Целият свят е прикован пред телевизионните екрани, които на живо излъчват пламъците, срутващите се сгради и хората, които решават, че е по-добре да полетят към смъртта от горните етажи на кулите, отколкото да изгорят живи.

Южната кула пада в 9,59 часа, Северната в 10,28 часа, а цялата сага приключва в 17,21 часа, когато всички сгради от Световния търговски център са сравнени със земята. В трагедията загиват 2974 души и се раждат стотици конспирации. И до днес темата за това кой събори кулите близнаци е на дневен ред. Дали е било планирано от самия Джордж Буш, или той само е знаел, че е подготвян атентат срещу САЩ? Дали не е случайно, че нито един евреин не е отишъл на работа в този ден? Дали илюминатите не са замесени в терора? Всички тези теории обясняват деня на атентата и последствията от него. Но съвсем скоро се появи и конспирация, която предхожда събитията от 11 септември 2001 година. Тя предполага, че правителството отново е замесено в атентата, сложил край на живота на хиляди, но предлага един нов поглед над нещата. Оказва се, че намеци за събарянето на кулите близнаци съществуват десетки години преди самото събитие. Случайно ли е това? Едва ли. Явлението се нарича predictive programming и трудно се обяснява на нашия език, но целта зад него е една - на обществото се втълпява една идея, преди да се случи, за да може то да я приеме по-лесно, когато нейното време дойде.

Така събарянето на кулите близнаци е било решено много отдавна и е било закодирано във филми, детски предавания и музика, за да може съвременното американско общество да не изпадне в тотална паника, когато то се случи.

Първите данни за predictive programming, свързани с 11 септември можем, да открием още през 40-те години, когато в детския сериал "Прасето Порки и кучето Чарли" двамата герои изпадат в тотална истерия и крещят: "Какво е това? Кулите! Те падат!". Кучето Чарли припада, а годината е 1949.

През 1963 г. излиза и един от първите комикси за Жената чудо. Неговата обложка е повече от ясна - кулите близнаци падат, а самолет лети към тях. Седем години по-късно Робърт Букард издава книгата си "30 секунди в Ню Йорк". А на корицата боинг, почти идентичен с тези, които се разбиват в кулите, лети право към близнаците.

1973 година пък е тази, в която в комикса за Супермен покривите на двете кули горят подобно на снимките, направени от 11 септември 2001 г., преди сградите да се срутят на земята. А през 1975 г. списанието Cracked излиза с лозунга "Този брой е КАТАСТРОФА" и самолет, който се е врязал в една от кулите и огънят започва да я поглъща.

Томас Частейн също е автор, творил през 70-те. Той издава своята книга "911" и въпреки че заглавието не е дата, а номер за спешна помощ, съвпадението с описанието на книгата е наистина плашещо - "Ню Йорк е подложен на невиждан терор".

През 1983 г. бандата "Деф Лепърд" издава албума си "Пиромания". Обложката му невероятно много напомня на кадър, направен точно след разбиването на самолета в първата кула и избухналия от това пожар. Три години по-късно документален филм, носещ името "Машина за мечти", разкрива на хората колко лесно е да добавиш или премахнеш различни неща, като използваш технология, подобна на фотошоп. Това, което заличават от пейзажа на Ню Йорк, е не друго, а Световният търговски център, сякаш подсказвайки на хората, че все някога ще им се наложи да свикнат, че поглеждайки през прозореца си, повече няма да виждат двете кули.

Във филма "Терминатор" от 1991 година Арнолд Шварценегър лети към мост, на който пише "Внимание 9/11", а в лентата "Хакери" от 1995-а на двете кули пише "Унищожи и изгори". Също през 1995 г. на пазара тръгват карти за игра, наречени "Илюминати". В тях има две картончета, които са крайно притеснителни, като се има предвид, че илюминатите са в основата на няколко конспиративни теории, свързани с 11 септември. На едното е изобразена падащата Южна кула, а на другото - огън в Пентагона, мястото, където се разби третия, самолет, отвлечен от терористи.

Една година по-рано, през 1994 г., на пазара излиза списание "Вайс" със статия, носеща заглавието "Какво е “Ал Кайда”?". Но не текстът е притеснителен, а илюстрацията към него. Тя представлява двама мюсюлмани, които кръжат около кулите близнаци със самолети и държат бомби в ръцете си.

А във филма "Дълга целувка за лека нощ" един от героите твърди, че Световният търговски център е бил бомбардиран, а един от виновниците си е признал в съда, че от ЦРУ са знаели и са били зад атаката. Думи, които потвърждават друга конспиративна теория, свързана с терора.

Шоуто, което е предсказало най-много бъдещи събития, без съмнение е "Семейство Симпсън". То предрече, че Доналд Тръмп ще стане президент, и с невероятна точност показа моменти от встъпването му в длъжност, борбата му с Хилари Клинтън и слизането му по ескалатора след победата. Не е изненада, че "Симпсън" са намекнали и за 11-септември.

В един от епизодите от 1997 г. те говорят за евентуален терор над Ню Йорк, а Лиса показва списание, на което са изобразени кулите близнаци и цифрата 9. В продължение на този епизод, който е излъчен скоро след съдбовната дата, малкото момиченце казва: "Колко живота трябва да пожертваме в името на сигурността си?".

В началото на филма "Армагедон" от 1998 г. можем да открием репликата: "Това е Ню Йорк. Всичко може да се случи тук - бомби, терористи...". По-късно в лентата има панорамен кадър на града, а кулите близнаци горят. Сцената удивително напомня на истинските кадри от атентата, а не на художествена измислица.

Дори "Капан за родители" и "Годзила" правят лек намек към датата 9/11. Детските "Батман", "Черната пантера", филмите "Матрицата", "Седем дни", "Боен клуб" и още десетки, даже стотици медийни продукти намекват, че нещо ще се случи с кулите близнаци. Някои предсказания се дължат на грешка в печата. В едно списание за сноуборд се появява реклама за предстоящо състезание, което ще се проведе през март. Това, което пише на обявата обаче, гласи:

"Битката на кулите близнаци. 11 септември 2001". А последният опит за предупреждение идва от детския сериал "Джони Браво". На фона на една от сцените се забелязва филмов плакат с горящите кули и надпис "Очаквайте скоро". Епизодът е излъчен на 21 април 2001 година. Само няколко месеца преди самолетите наистина да се врежат в Световния търговски център и да го подпалят.

Освен програмирането, което нашите мозъци претърпяват от различните видове медии, можем да говорим и за опити творците да ни отворят очите. Така например в епизод на "Саут парк" от 2006 г. героите размишляват над това как се е стопил бетонът в кулите близнаци или къде е остатъкът от този толкова голям самолет, който се е разбил в Пентагона, защото на снимките го няма. По-късно в епизода техният учител казва: "Правителството стои зад 11 септември.

Нарича се политика на "фалшивия флаг". Заблуждаваш обществото, че врагът те напада." Всъщност не се знае дали някои от тези творци не са научили тайната на правителството по-рано и не са се опитали да предупредят обществото, без да си навличат гнева на политиците и да рискуват живота си. Но вероятността върху обществото да е приложено predictive programming не е никак малка. А 11 септември далеч не е единственото събитие, което е предсказано или по-скоро програмирано да се случи много преди наистина да се е случило.