Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В последните две седмици започнаха грандиозни акции срещу семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви и Миню Стайков и сина му. Освен прокуратурата с тях се зае и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Тя образува ревизия и сега търси източниците на средства на собствениците на хотелите "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив, както и на алкохолния бос.

Арабаджиеви, в чийто хотел бяха намерени 10 млн. лв. в кутии за обувки, са разследвани по 47 тома с обвинения за организирана престъпна група за пране на пари и прикриване на данъци. Двамата са в чужбина и за залавянето им е издадена европейска заповед за арест. Според адвоката им Илиян Василев семейството щяло да се върне доброволно. Чакали да приключат опашките по границите от "чистокръвни" германци.

Защитникът им не уточни къде се намират, а по данни на разследващите те още са във Франция. Според прокуратурата те са източили бюджета с над 9 млн. лв. от фиктивни сделки.

Синът им Вълчо бе задържан за 24 часа и пуснат под гаранция от 20 хиляди лева. А във вторник заради многотомните обвинения бе върнат в ареста, след като се яви лично в апелативния спецсъд. Магистратите решиха, че е държал 5,4 млн. лв. в три касети в трезор на банка, за които се предполага, че са от укрити данъци на фирмата "Виктория груп корпорейшън". Според прокуратурата тя се управлява от Арабаджиеви.

"Не е сериозно да се говори, че Вълчо не е бил запознат как е действала компанията на родителите му", коментира съдия Даниела Росенова.

5 дни след акцията срещу Арабаджиеви срещу собственика на "Винпром Карнобат" също започна разследване за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Обект на разследването е не само Миню Стайков, но и синът му Стайко, както и техни близки. В събота спецсъдът остави за постоянно в ареста Миню Стайков, шурея му Белун Хазърбасанов и Иван Димитров – син на кмета на Карнобат Георги Димитров. Стайко Стайков и други четирима души се издирват.