Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров влиза в Министерския съвет СНИМКА: Пиер Петров
Волен Сидеров влиза в Министерския съвет СНИМКА: Пиер Петров

Лидерът на Атака влезе на коалиционен съвет, за да разбере дали ще е лидер на парламентарната група

"Подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера Бойко Борисов. В това участват хора, които са много близки до него." Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров минута преди да влезе на коалиционен съвет в Министерския съвет. На него трябва да се реши съдбата на тримата министри в оставка - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков.

Сидеров не пожела да назове кой точно подготвя заговор. Уточни, че не иска да прави интриги, но не може да си затвори очите.

"Основният въпрос пред мен е в качеството ми на какъв ще бъда в коалицията. Влизам, за да питам какво точно означава колективно управление на коалицията", каза Сидеров.

Той отново повтори тезата си, че нито един министър не е реагирал на думите на вицепремиера Валери Симеонов, който миналата седмица обяви, че Борисов управлява под диктат. "Не видях нито един министър да не каже:" това не е вярно". Значи всички са съгласни. Тогава всичките 19 министри да си ходят, защото са измъчвани от една диктатура. Това ще предложа на премиера, ако са съгласни с декларацията на НФСБ, значи работят под диктаторска палка", каза Сидеров.

Според него оставките се подават пред премиера и се гласуват от Народното събрание. Новите кандидатури пък ще са на ГЕРБ.

Обясни, че всички думи на Валери Симеонов веднага се повтарят от хора от бившия Реформаторски блок като Николай Ненчев, Радан Кънев и др., които искат да си сложат пак за министри Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев.