Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

За тази вечер е насрочена инсценировка на химическа атака в Сирия. Предвижда се тя да започне след специална заповед, дадена от "задгранични приятели на сирийската революция". Това заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и БТА.

По данни на министерството подробностите са договорени вчера в команден пункт на терористите, разположен в Идлиб. Там са разговаряли водачите на групировките Хаят Тахрир аш Шам (наричала се до миналата година Джебхат ан Нусра) и Хизб ат Туркестан ал Ислами. В срещата са участвали и местни координатори на сирийската гражданска защита, известна като "Белите каски".

По думите на Конашенков, на тази среща са били окончателно съгласувани и одобрени сценарии за провеждане и заснемане на режисирани "инциденти", имитиращи употреба на отровни вещества от сирийски правителствени войски срещу мирното население в селищата Джиср аш Шугур, Серакаб, Тафтаназ и Сармим.

До вечерта на 8 септември всички участници в замислените провокации трябва да са в пълна готовност, добави говорителят на руското министерство. "Специална заповед от някакви "задгранични приятели на сирийската революция", трябва да стане "сигнал за терористите да започнат практическата фаза от провокацията в провинция Идлиб", каза той.

"Руското военно ведомство продължава внимателно да следи обстановката в Сирийската арабска република и действията на групировките от въоръжени сили на различни страни в близкоизточния регион", допълни Игор Конашенков.